Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Σάκης Αθανασιάδης: "Θετικά συμπεράσματα από το Πιεντιλούκο"

Με απολογισμό 18 μετάλλια εκ των οποίων 4 χρυσά 10 ασημένια και 4 χάλκινα ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις της η Εθνική ομάδα Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων στη διεθνή ρεγκάτα του Πιεντιλούκο στην Ιταλία, τον πρώτο ουσιαστικά αγώνα της χρονιάς για τα περισσότερα ελληνικά πληρώματα που πήραν μέρος.

Μια παρουσία που όπως τονίζει ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης, αφήνει μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την φετινή πορεία των Εθνικών ομάδων στα Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έρχονται «Η ρεγκάτα του Πιεντιλούκο μετά από καιρό ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ο συναγωνισμός ήταν πολύ έντονος σε ορισμένα αγωνίσματα. Η ομάδα μας έδειξε πράγματι ότι βρίσκεται στο σωστό δρόμο αφού τα περισσότερα πληρώματα ανταποκρίθηκαν θετικά στις απαιτήσεις του αγώνα. Η εικόνα που έχουμε ανάλογα με την προετοιμασία που έχει γίνει είναι ικανοποιητική. Ασφαλώς θα κάνουμε κι άλλες δοκιμές μέχρι τα πληρώματα να πάρουν την τελική τους μορφή»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναφέρθηκε και στην επιστροφή ορισμένων αθλητών μετά από την Ολυμπιακή ομάδα αλλά και την παρουσία των πληρωμάτων των εφήβων-νεανίδων στην Ιταλία.

«Ένα νέο στοιχείο που έχουμε να διαχειριστούμε φέτος σε σχέση με πέρυσι είναι η επιστροφή ορισμένων από τους αθλητές που αγωνίστηκαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου. Προσπαθούμε να κάνουμε τους καλύτερους συνδυασμός προκειμένου να έχουμε ανάλογα αποτελέσματα τόσο άμεσα όσο και για τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες το 2016. Αναφορικά με τους έφηβους και τις νεάνιδες θα έλεγα ότι το επίπεδό τους είναι ικανοποιητικό αλλά χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά για να φτάσουμε στο επιθυμητό».

Επόμενος στόχος της Εθνικής ομάδας είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών στο Βελιγράδι στις 30 Μαΐου.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: