Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Υπόμνημα του ΝΟΠΤ προς τους υποψηφίους δημάρχους Πόρου

noptΟ Ναυτικός Όμιλος Πόρου & Τροιζηνίας (ΝΟΠΤ) υπερασπιζόμενος το πάγιο αίτημα του προς τον Δήμο Πόρου για παραχώρηση του κτιρίου των Ναυτοπροσκόπων που βρίσκεται στο άλσος Παπαντωνίου, παρέδωσε το ακόλουθο υπόμνημα στους υποψηφίους των συνδυασμών που θα λάβουν μέρος στις Δημοτικές εκλογές.


ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Καταρχήν σας ευχόμαστε ευόδωση των προσπαθειών σας με επιτυχία στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές που θα λάβετε μέρος. Με το παρόν υπόμνημα θα θέλαμε να σας θέσουμε υπόψη την θέση του ομίλου μας για ζητήματα που αντιμετωπίζει και θα πρέπει εκτός των άλλων να σας απασχολήσουν ως υποψηφίους για την επίλυση τους στο ευνοϊκό ενδεχόμενο της εκλογής σας στην Δημοτική Αρχή του τόπου μας. Παρόλο που σας είναι γνωστή η ιστορία και η δραστηριότητα του ομίλου μας και γενικά η προσφορά του στον αθλητισμό της περιοχής μας, θα θέλαμε να
αναφερθούμε σχετικά και να σας υπενθυμίσουμε συνοπτικά ορισμένα στοιχειά. Ο όμιλος μας υπηρετεί τον ναυταθλητισμό από το 1971 το έτος της ιδρύσεως του.

Εν αρχή ήταν το θαλάσσιο σκι, ακολούθησε η κωπηλασία το κάνοε-καγιάκ και η χοροδιδασκαλία. Και οι τέσσερεις δραστηριότητες έχουν φέρει δόξα-αναγνωρισημότητα στον τόπο μας και έχουν συμβάλει στην προσέλευση ποιοτικού τουρισμού. Αποκορύφωμα υπήρξε η Ολυμπιακή νίκη του Δημ. Μούγιου στην κωπηλασία, του Γιανν. Τσάμη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα καθώς επίσης και Πανευρωπαϊκές νίκες στο θαλάσσιο σκι του Σωτ. Κύπριου. Εκρηκτική είναι η άνοδος του κάνοε-καγιάκ με επιτυχίες σε Πανελλήνια πρωταθλήματα καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην γενική βαθμολογία και με προσόντα για διεθνείς διακρίσεις. Ο χορός καλύπτει τις ελλείψεις της εκπαιδεύσεως και προσφέρει στα πολιτιστικά δρώμενα του Πόρου, αλλά και πέραν των ορίων του Δήμου μας. Η ύπαρξη των ΤΑΔ-ΕΤΑΔ παλαιότερα στηρίχτηκε στον ΝΟΠΤ και βοήθησε αθλητές και αθλήτριες να εισαχθούν στην ανώτερη και ανωτάτη εκπαίδευση καθώς επίσης και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Η προσφορά του ομίλου μας στην περιοχή είναι σημαντικότατη λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια. Ως προς αυτό υπάρχει καθολική αναγνώριση. Χάρη στο Π.Ν. και τελευταία τον Δήμο Τροιζηνίας υπάρχει επάρκεια ναυταθλητικών εγκαταστάσεων αλλά μέχρι πότε;

Γι αυτό είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί με επίσημο τρόπο το δικαίωμα χρήσεως των χώρων αυτών και συντηρήσεων των από την Δημοτική Αρχή και το Π.Ν. Εν αντιθέσει με τις ναυταθλητικές εγκαταστάσεις ο όμιλος μας έχει μεγάλη έλλειψη σε διοικητικές εγκαταστάσεις τις οποίες έχουμε απόλυτη ανάγκη. Ο χώρος που διαθέτουμε είναι ελάχιστος, δεν καλύπτει ούτε τα στοιχειώδη (π.χ. τουαλέτες), είναι αντιστρόφως ανάλογος της προσφοράς μας και του μεγέθους μας . Κατάλληλος χώρος δεν απαιτείται μόνο για την λειτουργία μας, αλλά και για την υποδοχή των επισκεπτών μας που είναι αρκετοί, επίσης και για την συνάθροιση των μελών και των φίλων του ομίλου και βεβαίως των αθλητών μας.

¨Δια ταύτα¨ απαιτείται η παραχώρηση ολοκλήρου του κτιρίου των Ναυτοπροσκόπων στον όμιλο μας. Με αυτήν την ενέργεια εκτός των άλλων θα αξιοποιηθεί το κτίριο και θα εξωραϊστεί το πέριξ αυτού αλσύλλιο το οποίο βρίσκεται σε κατάσταση σκουπιδότοπου και υπαίθριου αφοδευτηρίου. Σκοπός του παρόντος υπομνήματος δεν είναι να εκμαιεύσουμε υποσχέσεις ή δηλώσεις βεβιασμένες λόγω προεκλογικής περιόδου, τέτοιες έχουμε λάβει και στο παρελθόν κατ΄ επανάληψη. Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα μας, το δίκαιο του αιτήματος σε εσάς και την κοινή γνώμη του Πόρου. Την απάντηση την γνωρίζουμε εκ των προτέρων και θα είναι θετική, αλλά εμείς εκείνο που επιζητούμε είναι η ειλικρινής κατανόηση και η ικανοποίηση του αιτήματος μας με έργα και όχι υποσχέσεις .

Από τον Ν.Ο.Π.Τ.
Πηγή: www.porosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: