Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

Σκληρή γλώσσα Καπράλου σε Ανδριανό

Το gazzetta.gr αποκαλύπτει τι είπε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ στον Υφυπουργό Αθλητισμού στη συζήτηση για τα προβλήματα του αθλητισμού.

Σκληρή γλώσσα Καπράλου σε ΑνδριανόΣυνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό είχαν οι εκπρόσωποι των Αθλητικών Ομοσπονδιών για τα προβλήματα του αθλητισμού, στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, με αφορμή την περικοπή στις επιχορηγήσεις της Πολιτείας προς τον αθλητισμό που φτάνει το 50% με αποτέλεσμα τα λιγότερα από 12 εκατομμύρια που θα εισπράξουν για το 2014 να φτάνουν με το ζόρι για τις μισθοδοσίες του προσωπικού και για τα πάγια έξοδα κι όχι για τον καθαρό αθλητισμό.

Τη συνάντηση άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος που μίλησε με σκληρή γλώσσα στον Υφυπουργό. «Από την προηγούμενη μας συνάντηση τον Δεκέμβριο είχαμε αποφασίσει να τα ξαναπούμε και για αυτό το λόγο ορίσαμε μια συνάντηση την προηγούμενη εβδομάδα, από την οποία απουσιάσατε λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή. Κι ενώ έχουμε ορίσει νέα συνάντηση, μας αιφνιδιάζετε όλους και μία μέρα πριν ανακοινώνετε τις επιχορηγήσεις, χωρίς καν να έχουμε συζητήσει το θέμα. Επίσης ήταν άσχημο το τάιμινγκ της ανακοίνωσης των ελέγχων του Ελεγκτικού Συμβουλίου την ώρα που όλα είναι στον αέρα κι ενώ εμείς έχουμε ζητήσει εδώ και καιρό τους ελέγχους από την Πολιτεία. Επίσης να προσθέσω ότι είναι εμφανές, έτσι όπως ανακοινώθηκαν οι επιχορηγήσεις, δείχνουν ρεβανσισμό προς κάποιες Ομοσπονδίες που τους κόπηκαν τα χρήματα μόνο και μόνο για να πληγούν συγκεκριμένα πρόσωπα».

Επίσης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής δεν έκρυψε τον βαθύτατο προβληματισμό του για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού.

«Κρατάω στα χέρια μου τα περιοδικά της ΕΟΕ με τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών για το 2012 και το 2013. Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά πολύ φοβάμαι ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξει αθλητισμός σε αυτή τη χώρα. Εκφράζω τον θυμό μου επειδή δεν θέλω να είμαστε εμείς αυτοί που επί των ημερών μας, θα σταματήσουν να πηγαίνουν οι αθλητές σε αγώνες και για ταξίδια στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή ο γονιός είναι ο τελευταίος χορηγός του ελληνικού αθλητισμού. Αυτός πληρώνει για να πάει το παιδί του σε αγώνες και ξαφνικά έρχονται οι υπηρεσίες του ΓΓΑ και ρωτάνε τις Ομοσπονδίες γιατί έστειλαν αθλητές έξω! Είμαστε στο τελευταίο στάδιο, πλέον ο αθλητισμός υπάρχει για να πληρώνει υπαλλήλους και όχι αθλητές!»

Πηγή: www.gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: