Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Πρεμιέρα για Κόνσολα-Γιάνναρο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Σίδνεί


Με 200 αθλητές κι αθλήτριες από 21 χώρες αλλά και ελληνικό ενδιαφέρον ξεκινάει τα ξημερώματα της Παρασκευής στο μακρινό Σίδνεϊ της Αυστραλίας το 1ο Παγκόσμιο Κύπελλο της χρονιάς.

Ανάμεσά τους και το ελληνικό πλήρωμα του διπλού σκιφ ελ βαρών ανδρών που αποτελούν οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2012 (στο τετραπλό) Λευτέρης Κόνσολας και Σπύρος Γιάνναρος οι οποίο θα φιλοξενηθούν εξ ολοκλήρου από την ελληνική κοινότητα της ΑΧΕΠΑ στην αυστραλιανή μεγαλούπολη.

Η ελληνική βάρκα συγκαταλέγεται από την επίσημη ιστοσελίδα της FISA στα πληρώματα που θα πρέπει κανείς να παρακολουθήσει κατά την διάρκεια του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στο αγώνισμα του διπλού σκιφ ελ βαρών.


Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Η παγκόσμια οικονομική κρίση μπορεί να δημιούργησε πολλά προβλήματα στην ελληνική κωπηλασία αλλά δεν κατάφερε να κατεβάσει ταχύτητες στον Λευτέρη Κόνσολα και τον Σπύρο Γιάνναρο . Το δίδυμο που αναδείχθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο τετραπλό πέρυσι , μετά από μια σεζόν έχουν καλές επιδόσεις και στο διπλό σκιφ ελ βαρών. Γιάνναρος και Κόνσολας σκοπεύουν να σηκώσουν την ελληνική σημαία στην κατηγορία σκαφών όπου η Ελλάδα είδε την πρώτη της Ολυμπιακή επιτυχία στην Αθήνα . Κυριότεροι αντίπαλοί τους είναι τα πληρώματα από την Αυστραλία και την Κίνα».

Το παγκόσμιο Κύπελλο που ουσιαστικά ανοίγει την αυλαία της αγωνιστικής χρονιάς σε διεθνή ύδατα θα πραγματοποιηθεί στο κωπηλατοδρόμιο που έγινε η Ολυμπιακή ρεγκάτα του 2000 (όπου ο Βασίλης Πολύμερος και ο Παναγιώτης Μηλιώτης είχαν τερματίσει στην 8η θέση του διπλού ελ βαρών και οι Χρ.Μπισκιτζή -Α.Γκρέμου 11ες στο αντίστοιχο αγώνισμα) κι αναμένεται να συγκεντρώσει σπουδαία ονόματα του αθλήματος ολυμπιονίκες και παγκόσμιους πρωταθλητές που προέρχονται κυρίως από την Αυστραλία και την Ασία.

Το ελληνικό πλήρωμα αγωνίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:25 ώρα Ελλάδας -10:25 ώρα Σίδνεϊ) στην πρώτη προκριματική σειρά μαζί με δυο πληρώματα από τον Χόνγκ Κόνγκ, ένα της Αυστραλίας κι ένα της Κίνας . Οι δυο πρώτοι θα περάσουν απευθείας στον τελικό.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: