Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Στα θρανία οι διαιτητές του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας




Διήμερο σεμινάριο για τους Έλληνες διαιτητές που θα διευθύνουν τον Οκτώβριο του 2014 στο Θερμαϊκό Κόλπο τους αγώνες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Παράκτιας Κωπηλασίας , διοργανώνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (8-9/2) η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή  Θεσσαλονίκης α.ε. σε συνεργασία με την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Πρόκειται για την πρώτη πρόδρομη εκδήλωση της σημαντικής αυτής αθλητικής διοργάνωσης την οποία θα φιλοξενήσει η Θεσσαλονίκη την ίδια χρονιά που είναι και Ευρωπαϊκή  Πρωτεύουσα Νεολαίας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο “Μακεδονία Παλλάς” παρουσία του  προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής κ Σπύρου Πέγκα, του προέδρου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ Γιάννη Καρρά και του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας κ Πατρικ Ρομπάουτ ,ο οποίος θα χαράξει και τις κατευθυντήριες γραμμές των καθηκόντων τους. Στο σεμινάριο έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από τριάντα διαιτητές από διάφορες περιοχές της χώρας. Οι συμμετέχοντες (έξι εκ των οποίων με διεθνή εμπειρία) προέρχονται από Καστοριά, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Αθήνα, Βόλο καθώς και από άλλες πόλεις της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.


Το τριήμερο 21,22 και 23 Φεβρουαρίου αναμένεται στην Θεσσαλονίκη η τριμελής Επιτροπή Αξιολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κωπηλασίας (FISA) για να εξετάσει την πρόοδο των εργασιών και τα υπόλοιπα ζητήματα προετοιμασίας.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας είναι ένα αθλητικό γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος και πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας, στο συνέδριο της που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 στην Κοπεγχάγη, ανέθεσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης την εφετινή διοργάνωση. Στη λήψη της απόφασης αποφασιστικό ρόλο έπαιξε η αρτιότητα του φακέλου που είχαν υποβάλλει από κοινού οι εκπρόσωποι του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας αλλά και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Θερμαϊκού Κόλπου, όπως οι συνθήκες αέρα και κυματισμού που είναι ιδανικές για την παράκτια κωπηλασία και μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου αγωνιστικό θέαμα. Το εφετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στο θαλάσσιο μέτωπο της παλιάς και νέας παραλίας και σε αγωνιστικές διαδρομές που θα ξεκινούν από το Λευκό Πύργο, το Λιμάνι και τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και θα έχουν ως σημεία τερματισμού τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Υπολογίζεται ότι θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 500 αθλητές απ όλο τον κόσμο ενώ το σύνολο των ξένων αποστολών εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 1500 άτομα .

Τα μέλη της εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά την Ελλάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παράκτιας Κωπηλασίας έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε Ολυμπιακούς Αγώνες και σε άλλες παγκόσμιες και πανευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μεταξύ άλλων στους στόχους της ελληνικής διοργάνωσης είναι οι συμμετοχές των κρατών που θα πάρουν μέρος τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης να αγγίξουν τις 30, αριθμός που θα ξεπερνά τις συμμετοχές των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στην Σουηδία πέρυσι (18 χώρες) και στην Ιταλία το 2011 (24 χώρες).
Πηγή: www.unitedreporters.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: