Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αδυνατεί να μοιράσει χιλιάδες διαθέσιμα δολάρια στους Έλληνες αθλητές!


Απίστευτο και όμως ελληνικό. Χιλιάδες δολάρια βρίσκονται «ζεστά» αυτή τη στιγμή στα γραφεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, δωρεά από τη ΔΟΕ για την ολυμπιακή προετοιμασία, αλλά δεν είναι δυνατόν να μοιραστούν στις αθλητικές ομοσπονδίες εάν δεν αλλάξει ο νόμος!

Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, στην εκδήλωση βράβευσης των κορυφαίων αθλητών και αθλητριών την Τρίτη:
«Το 2013, ο νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, θέλησε να τιμήσει τη χώρα μας επιλέγοντας το πρώτο ταξίδι μετά την εκλογή του, να είναι στην Αρχαία Ολυμπία. Η στήριξή του είναι ουσιαστική, αφού η ΔΟΕ χορηγεί την Ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών μας για τα έτη 2015 & 2016, με ενάμιση εκατομμύριο δολάρια συνολικά. Επιπλέον, ενισχύει οικονομικά τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και χρηματοδοτεί και τη συλλογή του αρχείου των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004» τόνισε ο Σπύρος Καπράλος, που όμως υπενθύμισε:
«Τα χρήματα που μας προσφέρει η ΔΟΕ, δεν θα μπορέσουμε να τα δώσουμε στις ομοσπονδίες και στους αθλητές μας, αν η Πολιτεία δεν μεριμνήσει για την τροποποίηση νόμου που θα μας το επιτρέψει».
Η ΕΟΕ είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και βάση του νόμου δεν έχει δικαίωμα να δώσει χρήματα σε άλλους φορείς, όπως οι ομοσπονδίες.
Απόσπασμα από τα www.tanea.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: