Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

Πανηγυρική εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Ν.Ο. Ιωαννίνων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πανηγυρική εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Ν.Ο. Ιωαννίνων
Έκοψε πίτα και τίμησε παλιούς και νέους αθλητές

Χρονιά γιορτής είναι αυτή που ξεκίνησε για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, καθώς φέτος συμπληρώνονται 60 χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού σωματείου της πόλης μας, που με τις σπουδαίες επιτυχίες των αθλητών του έχει αφήσει το δικό του ξεχωριστό στίγμα στο χώρο της Ελληνικής Κωπηλασίας και του Γιαννιώτικου αθλητισμού.
Με αφορμή την επέτειο αυτή, στο πλαίσιο της ετήσιας εκδήλωσης κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ν.Ο.Ι. που έγινε ανήμερα τα Φώτα στο εστιατόριο «Όμιλος», εκτός από τους σημερινούς αθλητές που μαζί με τους προπονητές τους βραβεύθηκαν για τις επιτυχίες τους μέσα στο 2013, τιμήθηκαν επίσης δύο ξεχωριστοί φίλοι του Ομίλου καθώς και παλιές δόξες της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας και συγκεκριμένα ο πρώτος αθλητής που γράφτηκε ποτέ στον Όμιλο και οι πρώτοι πανελληνιονίκες στην ιστορία του Ν.Ο.Ι..

Ο Σωτήρης Στάμος 
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Σωτήρης Στάμος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμπλήρωση 60 χρόνων από την ίδρυση του Ομίλου χαρακτηρίζοντάς την ως ένα πολύ σημαντικό γεγονός και τόνισε με έμφαση πως «ο Όμιλος μας επί 23 συνεχή χρόνια και με πολύ μεγάλες διαφορές από τον δεύτερο Όμιλο αναδεικνύεται πρωταθλητής Ελλάδος και πολυνίκης. Έφτασε σε τέτοιο ύψος που κανένας σύλλογος της Ελλάδας δε σκέφτεται ότι μπορεί να κερδίσει πρώτη νίκη στα αγωνίσματα που λαβαίνει μέρος ο Ν.Ο.Ι.. Είναι αναμφισβήτητα πρώτος και ελπίζω ότι θα παραμείνει πρώτος και για τα επόμενα 20 χρόνια»!

Ο κ. Στάμος αναφερόμενος στους τιμώμενους, παρουσίασε τον πρώτο αθλητή στην ιστορία του Ομίλου Γιώργο Νικολαΐδη, που πρόσφερε υπηρεσίες και μέσα από το Δ.Σ. του Ν.Ο.Ι., μίλησε με θερμά λόγια για τον κ. Θεοφάνη Πέτσιο, ο οποίος δώρισε πρόσφατα στον Όμιλο ένα ταχύπλοο σκάφος και για τον Ιωάννη Κασιούμη που συνέβαλε ώστε μεγάλη εταιρία με την οποία συνεργάζεται να δωρίσει ένα σκιφ στο Ν.Ο.Ι.. Αναφέρθηκε επίσης στην σημαντική προσφορά προς την Γιαννιώτικη Κωπηλασία των παλαιών αθλητών Αναστάσιου Τσελίδη, Γιώργου Πασχάλη, Δημήτριου Γαλάνη, Σπύρου Μουτσόπουλου, Θεοφάνη Παπασπύρου, Θόδωρου Φελιά, Στέφανου Τριάντου, Βασίλειου Τσιμή (παρέστη ο γιος του) και των αείμνηστων Ηλία Αράπη και Ιωάννη Οβρένοβιτς, τις τιμητικές διακρίσεις των οποίων παρέλαβαν οι σύζυγοί τους.

Απευθυνόμενος εν συνεχεία στους εν ενεργεία κωπηλάτες, ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. τόνισε πως η στιγμή της βράβευσής τους είναι μια από τις καλύτερες της ζωής τους και αποτελεί δικαίωση μιας μακράς και επίπονης προσπάθειας. Τους προέτρεψε δε να συνεχίσουν την ενασχόληση με τον αθλητισμό, αφού, όπως είπε, «στις δύσκολες στιγμές που ζούμε σήμερα ο αθλητισμός είναι ο μόνος τομέας που προσφέρει διέξοδο στους νέους χωρίς καμιά παρενέργεια». Παράλληλα, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο που σταθερά επιτελεί η προπονητική ομάδα του Ν.Ο.Ι., η οποία θεωρείται η καλύτερη της χώρας μας.

Οι παρουσίες
Το «παρών» στην εκδήλωση του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων έδωσαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Φίλιππας Φίλιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιάννης Καραμπίνας και Παντελής Κολόκας, ο Πρόεδρος του Δημοτ. Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας, ο Αντιδήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, ο δημοτ σύμβουλος Κώστας Τσάγκας, ο πρ. δημοτ. σύμβουλος Χρήστος Μπούρης και φυσικά σύσσωμο το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου.
Ο Φίλιππας Φίλιος στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι η γιορτή για τα 60 χρόνια του Ν.Ο.Ι. αποτελεί γιορτή για τα ίδια τα Γιάννενα, καθώς το ιστορικό σωματείο έχει να παρουσιάσει ιδιαίτερα σημαντική αθλητική προσφορά προς την πόλη μας όλες τις τελευταίες δεκαετίες και συνεχίζει να προσφέρει τα μέγιστα στον Γιαννιώτικο αθλητισμό.

Οι βραβευθέντες
Για τις επιτυχίες τους την χρονιά που μας πέρασε βραβεύθηκαν οι εξής αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων:
*Διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα: Κατερίνα Ζέρβα, Ελένη Διαμάντη, Ξανθή Κολτσίδα, Κώστας Μαγκλάρας και Μιχάλης Παπατσίμπας.

*Διακρίσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα: Γιάννης Ζήσης, Αμαλία Τσιάβου, Βάσια Ζυγούρα, Κων/νος Μάντζιος, Νίκος Βλάχος, Χρήστος Παπαδημητρίου, Κων/νος Βαρδάκας, Σπύρος Αντώνης, Θανάσης Νταλαμάγκας και Αλέξανδρος Μπούγιας.

*Διακρίσεις στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα: Γιάννης Τσίλης, Γιώργος Τζιάλλας, Απόστολος Λαμπρίδης, Θανάσης Τσιάλιος, Βασίλης Τζανίνης, Θανάσης Λιόλιος, Παναγιώτης Μανούρης, Χρήστος Κουτσιαύτης, Μιχάλης Ναστόπουλος, Ευριπίδης Σκλιβανίτης, Βασίλης Νταλαμάγκας, Γιώργος Αντώνης, Βασιλική Νταλαμάγκα, Χαρά Κωστούλα, Λυδία Νταλαμάγκα, Δέσποινα Εμμανουηλίδου, Βασίλης Πάνου, Στέφανος Ντούσκος, Χρυσόστομος Βουκουβάλας, Σεμπάστιαν Καλουιάν, Αχμέτ Ράπι, Σπυριδούλα Τζούκα, Αγάπη Τσιρώνη – Λάμαρη, Χρύσα Πάνου, Χριστίνα Κούρου, Αλέξανδρος Βούλγαρης, Εμμανουήλ Παπασταύρου, Ιωάννης Παπαδιώτης, Χρήστος Κρούτια, Ανδρέας Κοντογιάννης, Φωτεινή Μέρμηγκα, Βίκη Κοζανίτη, Παρασκευή Παίδαρου, Βαλέρια Μάντζιου, Βασίλης Νάσιος, Βαγγέλης Δρόσος, Νίκος Ανδρούτσος, Αλέξης Μπαράτσας, Γιώργος Νάτσιας, Σπύρος Μαλισσόβας, Γιάννης Πιτσούνης, Νίκος Βέλιος, Κατερίνα Γιώτη, Κατερίνα Γκλατζούνη, Νεφέλη Στεριάδη και Πετρούλα Τσιάβου.


Ειδική τιμητική βράβευση έγινε στον Γιαννιώτη ομοσπονδιακό προπονητή Τόλη Παλαιοπάνο, για την βοήθεια που προσφέρει στους αθλητές του Ν.Ο.Ι. οι οποίοι συμμετέχουν στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας, ενώ για το έργο τους και το 2013 χάρη στο οποίο ο Όμιλος πέτυχε τόσες διακρίσεις, βραβεύθηκαν οι προπονητές Θύμιος Βλάχος, Θωμάς Βαρδάκας, Δημήτρης Δερέκας, Ευγενία Μουτσίκα, Φώτης Λιόντος και Βασίλης Ευθυμίου.



Από το Γραφείο Τύπου
του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: