Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Για 1η φορά ‘’Διεθνείς’’ οι Κωπηλατικοί Αγώνες του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκαν από τον Δήμο Πέλλας και τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών οι Ετήσιοι Διεθνείς Διασυλλογικοί Αγώνες Κωπηλασίας στην μνήμη του Μακεδονομάχου Καπ. Γκόνου Γιώτα.
12 Ναυτικοί Όμιλοι από την Ελλάδα και δύο από την γειτονική Βουλγαρία συμμετείχαν με 170 Κωπηλάτες και Κωπηλάτριες δίνοντας Διεθνή χαρακτήρα στους Αγώνες. Ο πολύ καλός καιρός έδωσε την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους Αθλητές να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και να αγωνιστούν στα ήρεμα νερά του Λουδία. Πολλοί γονείς και φίλοι των Αθλητών έσπευσαν στο Διεθνές Ναυταθλητικό Προπονητικό Κέντρο και απόλαυσαν την αγωνιστικότητα των πολλών νέων Κωπηλατών. Για πρώτη φορά στους
Κωπηλατικούς Αγώνες στον Λουδία συμμετείχαν και δύο Όμιλοι από την Φιλιππούπολή (Plovdiv) της Βουλγαρίας, το Hebros rowing Club και το Cherpokov rowing Club με επίσημους προσκεκλημένους τους Προέδρους τους, Sika Barbulova και Kiril Kinchev αντίστοιχα. Κατά την διάρκεια των απονομών σε μια σεμνή τελετή ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Γ. Νίκος Θωμαΐδης και ο Ειδ. Γραμματέας και πρώην Πρόεδρος Θεμιστοκλής Νομίδης τίμησαν την Κα Sika Barbulova για τις υπηρεσίες που προσέφερε κατά τα έτη 1991 – 1994 ως Προπονήτρια του Ομίλου.
Αξίζει να τονίσουμε ότι η Κα Barbulova έχει στεφθεί δύο φορές Ολυμπιονίκης κατά το παρελθόν με την Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας την Βουλγαρίας.
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών κατέκτησε 1 Χρυσό, 3 Ασημένια και 2 Χάλκινα μετάλλια και αναλυτικά οι διακρίσεις του είναι:
1η Θέση και Χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιάννης Καλπακίδης και Θάνος Σαββίδης στο 2Χ σκιφ παίδων προαγωνιστικής κατηγορίας.
2η Θέση και Ασημένιο μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιάννης Παπαχριστούδης, Στέφανος Καπάκογλου, Γιώργος Μπαντάς, Σεραφείμ Χατζηδάκης στο 4Χ Παίδων αρχ.
2η θέση και Ασημένιο μετάλλιο οι Πηνελόπη Αλμπαντάκη και Ράνια Θωμαίδου στο 2Χ σικφ Κορασίδων.
2η Θέση και Χάλκινο μετάλλιο η Πηνελόπη Αλμπαντάκη στο 1Χ Νεανίδων
3η Θέση και Χάλκινο μετάλλιο η Κατερίνα Μαξούρη στο 1Χ Νεανίδων
3η Θέση και Χάλκινο μετάλλιο οι Αιμιλία Χατζή και Ευαγγελία Φράγγου στο 2Χ σκιφ προαγωνιστικής κατηγορίας
4η Θέση οι Μαρία Μπαγλάν και Αθανασία Τροχίδου στο 2Χ σκιφ προαγωνιστικής κατηγορίας
5η Θέση ο Πέτρος Μπαλλής στο 1Χ σκιφ Εφήβων
5η Θέση οι Ισίδωρος Γκιστιμούδης, Δημήτρης Γρηγοριάδης, Μιχάλης Φράγγος, Βασίλης Τσαλικίδης στο 4Χ Πάιδων αρχ.
6η Θέση η Μαρία Σταμπόλκου στο 1Χ σκιφ Κορασίδων αρχ.
7η Θέση η Ράνια Θωμαίδου στο 1Χ σκιφ Νεανίδων
7η Θέση ο Πέτρος Μπαλλής στο 1Χ σκιφ Παίδων.
9η Θέση η Γιώτα Σταμπόλκου στο 1Χ Νεανίδων
17η Θέση ο Καλλισθένης Μιχάλογλου

















Στην Γενική κατάταξη η σειρά των Ομίλων ήταν:
1ος με 5 χρυσά, 2 Ασημένια και 1 Χάλκνιο ο ΝΟ Κατερίνης
2ος με 2 Χρυσά, 1 Ασημένιο και 1 Χάλκινο ο ΝΟ Μαυροχωρίου
3ος με 1 Χρυσό, 3 Ασημένια και 2 Χάλκινα ο ΝΟ Γιαννιτσών
4ος με 1 Χρυσό και 1 Ασημένιο ο ΝΟ Θεσσαλονίκης
5ος με ι Χρυσό και 3 Χάλκινα ο ΟΕΑΝΑ Βόλου
5ος με 1 Χρυσό και 3 Χάλκινα επίσης ο ΙΟ Θεσσαλονίκης
6ος με 1 Χρυσό ο Cherpokov Rowing Club – Plovdiv
7ος με 4 Ασημένια ο ΝΑΟ Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης
8ος με 2 Ασημένια και 1 Χάλκινο ο ΔΝΟ Ηγουμενίτσας
9ος με 2 Χάλκινα ο ΝΑΠΕΣ Πεθελεινού
10ος με 1 Χάλκινο ο HEBROS Rowing Club – Plovdiv
10ος με 1 Χάλκινο ο ΟΦ Θεσσαλονίκης

Το Παρών στους Αγώνες έδωσαν ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, οι Αντιδήμαρχοι, Γιαννιτσών Γιώργος Τόσιος, Κρύας Βρύσης Χρήστος Πασσαλής, Καθαριότητας και Περιβαλλοντος Γιώργος Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πέλλας Μιχάλης Παναγιωτίδης, ο Διευθυντής του Δήμου Πέλλας Στάθης Καστερίδης, την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία εκπροσώπησαν, ο Έφορος Εθν. Ομάδων Κώστας Παπαγιάννης και Έφορος Υλικού Αθανάσιος Μητρούσης. Επίσης παρευρέθηκαν ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Σάκης Αθανασιάδης και η Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Ανάπτυξης Δήμητρα Γιαννιού, και πολλοί Διοικητικοί παράγοντες από Ναυταθλητικά σωματεία τίμησαν με την παρουσία τους τους Αγώνες .

Το Δ.Σ. του Ν.Ο.Γ. θέλει να ευχαριστήσει την Αγωνόδικο επιτροπή που συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχημένη διοργάνωση των Αγώνων, την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη όπως και τον Βασίλη Βασιλειάδη, ιδιοκτήτη της ODOTEK A.E. γιατί χωρίς την προσωπική του συμβολή δεν θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν οι Αγώνες, επίσης τον Δρ. Αθανάσιο Τσολπάκη, για την απαραίτητη παρουσία του στους Αγώνες, επίσης ευχαριστούμε τον Όμιλο Φίλων Θαλάσσης και τον ΟΕΑΝΑ Βόλου για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Γραφείο Δημ. Σχέσεων ΝΟΓ
Αθανάσιος Γίδαρης
Έφορος Δημ. Σχέσεων
















Πηγή: nogiannitson.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: