Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεκόρ συμμετοχών στη παγκόσμια ρεγκάτα παλαιμάχων.


Provincia di VareseΗ παγκόσμια ρεγκάτα παλαιμάχων επίκειται να ξεκινήσει στις 5 Σεπτεμβρίου 2013 στο Βαρέζε (Varese) της Ιταλία με ρεκόρ συμμετοχών 3.355 αθλητών.

Οι αθλητές αγωνίζονται για τα σωματεία τους και προέρχονται από 633 σωματεία από 454 πόλεις, 40 συνολικά χωρών. Η Ιταλία στέλνει τη μεγαλύτερη ομάδα με 731 κωπηλάτες. Ακολουθεί η Γερμανία με 657 και η Μ. Βρετανία που έχει 474 κωπηλάτες. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός των αθλητών είναι από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία. Όσον αφορά τα σωματεία, το Dynamo Moscow Rowing Club έχει το μεγαλύτερο αριθμό αγωνιστών, με 98 αθλητές να ταξιδεύουν από τη Ρωσία.



Πολλοί από τους κωπηλάτες θα αγωνιστούν σε περισσότερα από ένα αγώνισμα,-από μονό σκιφ μέχρι και οκτάκωπο, καθώς και μικτά- και ο αριθμός των δηλωμένων «θέσεων» προς το παρόν είναι 10.221.

Οι αθλητές αγωνίζονται σε διαφορετικά γκρουπ ανάλογα με την ηλικία ξεκινώντας με την κατηγορία «Α» για εκείνους που είναι μεταξύ 27 και 35. Οι περισσότερες συμμετοχές είναι στην κατηγορία «Δ» (άνω των 50) στο αγώνισμα του μονού σκιφ με 146 «σκιφίστες». Πέρυσι, το μονό σκιφ ανδρών κατηγορία «Ε» σημείωσε τις περισσότερες συμμετοχές.

Ο μέσος όρος ηλικίας στη ρεγκάτα είναι 52 και η «γηραιότερη συμμετοχή» είναι ο 94χρονος Charles Eugster από την Ελβετία. Ο Eugster είναι τακτικός συμμέτοχος και γνωστός ως κάτοχος του ρεκόρ της κλειστής κωπηλασίας, καθώς και ως υποστηρικτής του υγιεινού τρόπου ζωής μέσω της διατήρησης της καλής φυσικής κατάστασης. Η τελευταία κατηγορία είναι η «Κ» για 85 ετών και άνω, στην οποία αγωνίζεται ο Eugster. Η γηραιότερη γυναίκα είναι η Rosa Pie, 82 ετών, από την Ισπανία.

Πάνω από 500 εθελοντές είναι έτοιμοι να βοηθήσουν στην ομαλή εξέλιξη της ρεγκάτας. Πολλοί από αυτούς είναι μαθητές στο τοπικό λύκειο. Τα αγωνίσματα θα ξεκινούν κάθε 3 λεπτά με τους αθλητές να αγωνίζονται για 1.000m. Δεν θα υπάρχουν τελικοί, άρα ο νικητής κάθε σειράς θα παίρνει μετάλλιο.

Η ρεγκάτα λαμβάνει χώρα από 5- 8 Σεπτεμβρίου 2013 στη λίμνη Βαρέζε (Lake Varese) και η ιστοσελίδα της FISA (World Rowing) θα διαθέτει αναφορές και φωτογραφίες.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.wrmr2013.com/
Μετάφραση "Greek Rowers" από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: