Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Πάνος Παναγιωτόπουλος: "Περηφάνια και τόνωση αισιοδοξίας οι επιτυχίες σας"

Τον υπουργό Πολιτισμού Πάνο Παναγιωτόπουλο επισκέφτηκαν το πρωί της Πέμπτης οι πέντε παγκόσμιοι πρωταθλητές της Κορέας συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Καρρά και τους Ομοσπονδιακούς τεχνικούς Χ.Βλασταρίδη και Τ.Παλαιοπάνο.

Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος όπως και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός που ήταν παρών συνεχάρησαν τους χρυσούς παγκόσμιους πρωταθλητές Γιώργο και Λευτέρη Κόνσολα, Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρο Γιάνναρο καθώς και την ασημένια παγκόσμια πρωταθλήτρια Κατερίνα Νικολαΐδου για τις επιτυχίες τους στην Κορέα αλλά και στις άλλες μεγάλες διοργανώσεις της χρονιάς ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τόσο στον αγωνιστικό τομέα όσο και σε προσωπικό επίπεδο.



Περίπου 45΄ διήρκεσε η συζήτηση του υπουργού και του υφυπουργού με τους αθλητές, τους προπονητές και τον πρόεδρο της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας σε πολύ καλό κλίμα. Στο καλωσόρισμα του ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων. «Πολιτισμός και αθλητισμός πάνε μαζί. Το ένα εμπνέει το άλλο . Έχουμε ένα πολιτισμού που είναι η βάση του Παγκόσμιου πολιτισμού και στον αθλητισμό χαίρομαι γιατί σε πολύ δύσκολες εποχές μπορούμε και παίρνουμε μετάλλια . Ναι μας λείπουν λεφτά αλλά έχουμε και την ψυχή που τη βάζουμε μπροστά από τα λεφτά . Αυτό δεν σημαίνει ότι η Πολιτεία δεν είναι υποχρεωμένη να δίνει στα παιδιά . Είμαστε υποχρεωμένοι να δίνουμε . Και πρέπει να βρούμε τρόπους με τον κύριο Ανδριανό να δίνουμε χρήματα παρά τα δύσκολα χρόνια που περνάμε . Να βρούμε πόρους να σας κάνουμε τη ζωή λιγότερο δύσκολη.

Είναι περηφάνια για μας και τόνωση αισιοδοξίας για τον ελληνικό λαό αυτά που καταφέρατε σε πολύ δύσκολες στιγμές για την Ελλάδα. Δείχνετε ότι κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες οι Έλληνες και οι Ελληνίδες μπορούν να κάνουν πράγματα. Και θέλουμε να σας συγχαρούμε μέσα από την καρδιά μας κι εγώ κι ο κ. Ανδριανός. Να είναι περήφανοι οι γονείς σας πάνω από όλα και όλοι οι άνθρωποι που είναι γύρω σας και βέβαια οι προπονητές σας και η ομοσπονδία σας. Με τις προσπάθειές σας μας δίνετε το σωστό στίγμα και περνάτε αυτό το μήνυμα , ότι στα δύσκολα θα τα καταφέρουμε. Με την λυτή υποδοχή θέλουμε να δούμε πως θα σας είμαστε πιο χρήσιμοι, να αμβλύνουμε λίγο τα προβλήματα».

Ανδριανός : "Η Πολιτεία οφείλει και θα είναι δίπλα σας"
Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός τόνισε από την πλευρά του «Θέλω κι εγώ να σας συγχαρώ. Οι επιτυχίες σας ήταν μια ανάσα αισιοδοξίας που την χρειάζεται η πατρίδα μας και η απόδειξη ότι παρά την κακή συγκυρία που περνάει η χώρα μας ο αθλητισμός παραμένει ανταγωνιστικός . Η Πολιτεία οφείλει να είναι και θα είναι δίπλα σας , θα σας στηρίξει. Πρέπει ωστόσο να σεβόμαστε και το τελευταίο ευρώ , το υστέρημα του ελληνικού λαού πηγαίνει στον αθλητισμό και μέσα από τις ομοσπονδίες και με στόχο να πηγαίνει στους αθλητές και στην ανάπτυξη του αθλητισμού. Πρέπει οι ομοσπονδίες να δουν τα λειτουργικά έξοδα ώστε τα χρήματα να πηγαίνουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, στον αθλητή. Όχι πολλά λειτουργικά έξοδα. Αυτή είναι και η εντολή του πρωθυπουργού. Να σεβόμαστε το κάθε ευρώ. Επίσης πρέπει να δούμε τις επιχορηγήσεις σχετικά και με τις επιτυχίες που φέρνει η κάθε ομοσπονδία».

Στη συνέχεια όλοι οι αθλητές περιέγραψαν τις μεγάλες στιγμές που έζησαν στην Κορέα και μίλησαν για τους στόχους που έχουν τα επόμενα χρόνια .

Οι δυο προπονητές από την πλευρά τους ευχαρίστησαν τον υπουργό για την στήριξη και την πρόσκληση ενώ αναφέρθηκαν στην σκληρή δουλειά που γίνεται στις εθνικές ομάδες αλλά και στο υγιές κλίμα που υπάρχει στην ελληνική κωπηλασία. Επίσης αναφέρθηκαν στους στόχους της ομοσπονδίας τα επόμενα χρόνια τονίζοντας ότι επιδίωξη όλων πλέον είναι τα καλύτερα αποτελέσματα στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στη Βραζιλία.

Τελευταίος μίλησε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ Γιάννης Καρράς που ευχαρίστησε τον υπουργό και τον υφυπουργό για την πρόσκληση και το ενδιαφέρον τους ενώ μεταξύ άλλων τόνισε «Το 82% του προϋπολογισμού μας πάει σε αθλητές και Εθνικές ομάδες. Το άθλημά μας έχει ορισμένες ιδιαιτερότητες που κοστίζουν αρκετά. Μάλιστα τώρα αγοράσαμε ένα καινούργιο σκάφος για την Κατερίνα Νικολαϊδου γιατί έτρεχε με δανεικό σκάφος. Φανταστείτε Παγκόσμια πρωταθλήτρια να τρέχει με δανεικό σκάφος. Για να φτάσεις πλέον στην κορυφή του κόσμου οι απαιτήσεις είναι τεράστιες».

Ο υπουργός Πολιτισμούς ρώτησε για τις προπονήσεις αλλά και το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά κα πληροφορήθηκε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κωπηλατική Ομοσπονδία στα προπονητικά κοινόβια και τους αγώνες που κάνει εκεί. Μάλιστα τόσο ο Πάνος Παναγιωτόπουλος όσο και ο Γιάννης Ανδριανός δεσμεύτηκαν ότι θα επισκεφτούν το κωπηλατοδρόμιο το επόμενο διάστημα και θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι με την Κωπηλατική Ομοσπονδία προκειμένου να βρεθούν οι λύσεις αλλά και οι επιλογές εκείνες που θα κάνουν τον Σχοινιά βιώσιμο και αυτοχρηματοδοτούμενο.

Προβλήματα στον υπουργό έβαλαν και οι αθλητές με τον Παναγιώτη Μαγδανή εκπροσωπώντας και τους υπολοίπους να υπογραμμίζει την ανασφάλεια όσων κάνουν υψηλό αθλητισμό για πολλά χρόνια αφού δεν έχουν επαγγελματική αποκατάσταση. Ο υπουργός Πολιτισμού τόνισε ότι το βάρος θα πέσει στη δυνατότητα της υψηλής εκπαίδευσης για τους αθλητές που φέρνουν επιτυχίες αλλά και στην παροχή διευκολύνσεων σε όσους αθλητές εργάζονται και κάνουν πρωταθλητισμό.
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: