Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Γιώργος και Λευτέρης Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής... Η Ελλάδα στην κορυφή με το... κουπί

Μαρία Λεμονιά
Στα τελευταία μόλις μέτρα, οπλισμένοι με αποφασιστικότητα, έβαλαν τα δυνατά τους και απέσπασαν τον τίτλο των παγκόσμιων πρωταθλητών στο άθλημα της κωπηλασίας. Τέσσερις νεαροί αθλητές κατάφεραν χάρη στα κουπιά τους να μας κάνουν υπερήφανους στη μακρινή Κορέα και σε ολόκληρο τον κόσμο...

Στα 200 τελευταία μέτρα ένιωσαν έντονη κόπωση. Τότε ακούστηκε η φράση: «Πάμε, παιδιά, μπορούμε!» του Λευτέρη Κόνσολα και τα χέρια, αν και σκισμένα από την προσπάθεια, πήραν φωτιά. «Πάντα μια φωνή λειτουργεί καταλυτικά καθώς, όπως και να ’χει, η κούραση σε κάνει πολλές φορές να λυγίζεις», λέει ένας εκ των πρωταθλητών, ο Παναγιώτης Μαγδανής, και συνεχίζει: «Όταν άκουσα τον συναθλητή μου να το λέει αυτό, ήρθαν στο μυαλό μου εικόνες από την Ελλάδα αλλά και την οικογένειά μου. Το σώμα μου ήταν κουρασμένο και τα χέρια μου είχαν βγάλει ρόζους αλλά σκέφτηκα ότι άξιζε να κάνουμε την υπέρβασή μας. Έτσι, πήραμε βαθιές ανάσες, ρίξαμε ένα φευγαλέο βλέμμα ο ένας στον άλλον και τερματίσαμε πρώτοι».
Οι τέσσερις κωπηλάτες, που ζουν τους χειμερινούς μήνες στον Σχινιά και τους καλοκαιρινούς στην Καστοριά, είναι κάτι περισσότερο από απλοί φίλοι. «Γνωριζόμαστε χρόνια και επομένως είμαστε οικογένεια ο ένας για τον άλλον», λένε με μια φωνή. «Ο καθένας από εμάς γνωρίζει τα μυστικά του άλλου, τις ιδιοτροπίες, ακόμη και τα κουσούρια του. Λογικό, αφού τις περισσότερες ώρες τις περνάμε μαζί». 
Όλοι τους προπονούνται σε καθημερινή βάση πάνω από έξι ώρες ενώ περνούν την υπόλοιπη ημέρα χαλαρώνοντας και διασκεδάζοντας. «Τον ελεύθερο χρόνο μας τον περνάμε ακούγοντας μουσική ή απολαμβάνοντας κάποια ταινία στο DVD. Συνήθως είμαστε κουρασμένοι και επομένως αποφεύγουμε τις εξόδους. Όταν βρίσκουμε το κουράγιο να βγούμε εκτός αθλητικών εγκαταστάσεων, πίνουμε έναν καφέ και σπανίως πηγαίνουμε σε κάποιο μπαράκι», αποκαλύπτει ο Παναγιώτης Μαγδανής
Η δημοσιότητα μπήκε στη ζωή τους ξαφνικά κι έκανε τα τηλέφωνά τους να χτυπούν σαν δαιμονισμένα. «Σαφώς και το χρίσμα των παγκόσμιων πρωταθλητών κάνει τους πάντες να ασχοληθούν με ένα τόσο παραγκωνισμένο άθλημα όπως η κωπηλασία», τονίζει η ταλαντούχα τετράδα. «Ωστόσο, μας ήταν αδιανόητο το ότι την ημέρα που η Ελλάδα -μια χώρα με βαθιά παράδοση στα θαλασσινά αθλήματα- απέσπασε την πρωτιά σε ένα τόσο δύσκολο σπορ, η πρώτη είδηση στις περισσότερες αθλητικές εφημερίδες να αφορά στις επιδόσεις της Αρσεναλ!», παρατηρεί ο Λευτέρης Κόνσολας και συνεχίζει: «Κρίμα! Τα αθλήματα που εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας είναι αδικημένα όσον αφορά στην προβολή τους».
Πηγή: www.protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: