Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΝΑΟΚ: Το... «κατηγορητήριο» και οι απαντήσεις!



Για ποια θέματα κατηγορεί η “Κίνηση των 8” τη διοίκηση Γαβαλά, και ποιες οι απαντήσεις που δίνει αυτή.

Μπορεί να επελέγησαν, εντέλει, οι εκλογές για να λυθούν οριστικά τα έντονα διοικητικά προβλήματα που υπάρχουν το τελευταίο διάστημα στον Όμιλο, ωστόσο, η Γενική Συνέλευση της 24ης Ιουλίου επέφερε στη δημοσιότητα και άλλα δύο στοιχεία.
Καταρχήν, το... “κατηγορητήριο” υπόμνημα που κατέθεση στη Συνέλευση η αντιπολίτευση ή αλλιώς η “Κίνηση των 8”.
Το οποίο περιλαμβάνει σωρεία ερωτημάτων προς τη διοίκηση Γαβαλά (πλην του αιτήματος για ανασύσταση του ΔΣ).
Όσο για το δεύτερο στοιχείο της όλης υπόθεσης; Αυτό είναι ένα έγγραφο που εξέδωσε η διοίκηση μέσα από το οποίο παραθέτει τις απαντήσεις της σε όλα τα ζητήματα που την κατηγορούν.

Ακολουθούν τα μακροσκελή κείμενα και των δύο πλευρών και τα συμπεράσματα δικά σας...



Το υπόμνημα – κατηγορητήριο της Κίνησης των 8!
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς: ΜΕΛΗ ΝΑΟΚ
Κύριε πρόεδρε και αξιότιμα μέλη του ΝΑΟΚ
Οι παρακάτω υπογράφοντες 8 εκ των 15 μελών του ΔΣ του ΝΑΟΚ, που αποτελούμε και την πλειοψηφία και εκλεχτήκαμε κατά τις αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2012 και συγκεκριμένα κατά αλφαβητική σειρά οι:
Αγιούς Γεώργιος
Βλάχος Χαράμπος
Βραχλιώτης Ευάγγελος
Γιαννακούρης Κων/νος
Μάζης Νικόλαος
Μίχας Σπυρίδων
Τσαγγαράκης Αγησίλαος
Τσατσόπουλος Δημήτριος
καταθέτουμε το υπόμνημα αυτό θέλοντας να σας ενημερώσουμε λεπτομερώς για διάφορα θέματα που αφορούν την λειτουργία του ΔΣ του ομίλου και κατ’επέκταση την λειτουργία του ομίλου.
Μετά τις Αρχαιρεσίες του Οκτωβρίου 2012 και την εκλογή των 15 τακτικών και 5 αναπληρωματικών μελών του ΔΣ αυτό συγκροτήθηκε σε σώμα με εκλογή ως προέδρου του κ. Τηλέμαχου Γαβαλά. Την εκλογή αυτή στήριξε και ο εκ των υπογραφόντων το παρών υπόμνημα Κ. Γιαννακούρης.

Από το πρώτο αυτό συμβούλιο ζητήσαμε από τον κ. Πρόεδρο να φροντίσει ώστε όλες οι αποφάσεις για την λειτουργία του ομίλου να λαμβάνονται από το ΔΣ και να κάνει όσο το δυνατόν μικρότερη ή και καθόλου χρήση του παρεχόμενου σε αυτόν δικαιώματος από το άρθρο 20 του Καταστατικού, για λήψη αποφάσεων από την Εκτελεστική 5μελή Επιτροπή, τις οποίες εκ των υστέρων αποφάσεις ως τετελεσμένα γεγονότα θα φέρει στο ΔΣ για έγκριση.
Δεσμεύτηκε θετικά, λέγοντας μάλιστα ότι η γνώμη όλων πρέπει να ακούγεται και να καταγράφεται και είπε ότι θέλει την βοήθεια όλων.

Και όμως…! Τις αμέσως επόμενες ημέρες με διαφόρους τρόπους (πολλές φορές δε και άμεσα) άρχισε να μας διαμηνύει ότι τώρα είμαστε οι «χαμένοι» των εκλογών και να κάτσουμε στην άκρη και να ακούμε, αφήνοντας αυτόν να διοικήσει ως πρόεδρος τον ΝΑΟΚ κάτι που άλλωστε, όπως ο ίδιος είπε, ο ΝΑΟΚ του το ΟΦΕΙΛΕ…..!!!!!

Αρχίσαμε να μαθαίνουμε τα τεκταινόμενα στον όμιλο από εδώ και από εκεί….
Οι αποφάσεις λαμβάνονται όλες από την ΔΕ και δεν έρχονται ούτε καν προς επικύρωση στο ΔΣ όπως σαφώς το καταστατικό ορίζει…..
Μάθαμε από τις εφημερίδες ότι ο ΝΑΟΚ καταργεί όλους τους μέχρι εκείνη την στιγμή προπονητές του και προτίθεται να προσλάβει νέους προπονητές.
Επίσης από τις εφημερίδες μάθαμε ότι θα γίνει η κοπή της πίτας την ίδια ακριβώς ώρα με τη κοπή της πίτας από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με τα γνωστά σε όλους σας αποτελέσματα δηλαδή να μην καταστεί δυνατή η προσέλευση των αρχών σε αυτήν.

Όλα τα σχετικά με αθλητικά αλλά και γενικά θέματα, έπρεπε να ψάξουμε να τα βρούμε τι γίνεται…!!!
Οι προπονητές ανέλαβαν έργο χωρίς απόφαση ΔΣ και ακόμη και αυτή την στιγμή που μιλάμε δεν έχουν γίνει προσλήψεις με απόφαση ΔΣ.
Το τμήμα Ιστιοπλοΐας λειτουργεί χωρίς προπονητή με τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία και τις απαιτήσεις της ΓΓΑ προσόντα.
Καθορίστηκε και εφαρμόζεται τιμολόγιο για τα σκάφη που παραμένουν στον χώρο του λιμένα χωρίς απόφαση ΔΣ.
Η συνδρομή μελών μετά σκάφους για το 2013 εισπράττεται χωρίς το ΔΣ να έχει καθορίσει το ύψος αυτής.
Η καντίνα του Ομίλου παραχωρήθηκε προς λειτουργία, σε τρίτο, για την επιλογή του οποίου δεν έχει λάβει καν γνώση το ΔΣ.
Όλα αυτά και πολλά άλλα, όχι γιατί αρνηθήκαμε να τα ψηφίσουμε αλλά γιατί ποτέ δεν ήρθαν σαν θέματα στο ΔΣ.
Τα αποφάσιζε ο πρόεδρος και 2-3 άλλοι.
Δεν λέμε ότι τα αποφάσιζε η Εκτελεστική Επιτροπή γιατί οι αποφάσεις αυτής, όπως έχουμε προαναφέρει, θα έπρεπε να έρθουν για επικύρωση στο ΔΣ, κάτι που ποτέ δεν έγινε.
Αυτό όμως που είναι το κυριότερο είναι ότι όλες οι δαπάνες γίνονται χωρίς έγκριση του ΔΣ, ως σαφώς στο άρθρο 8 παράγραφος 5 και άρθρο 17 του καταστατικού, ορίζεται.

Μετά από πολλές πιέσεις καταφέραμε περί τον Δεκέμβριο 2012 να συνταχθεί προϋπολογισμός του 3μήνου ΟΚΤ-ΔΕΚ 2012 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Δηλαδή πρώτα τα χαλάσαμε και μετά τα προϋπολογίσαμε….
Το ταμείο αρχίζει να αδειάζει. Τα περίπου 60.000 ευρώ που παρελήφθησαν ως ταμείο τον Σεπτέμβριο του 2012 και μαζί και οι εισπράξεις του τετραμήνου αυτού ευρώ εξανεμίσθηκαν χωρίς να ξέρουμε που πήγαν. Με τη θέση αυτή δεν υπονοούμε ότι υπεξαιρέθηκαν αλλά δεν ξέρουμε γιατί τα χαλάσαμε και αν ήταν στις προτεραιότητες του Ομίλου.

Αρχές Μαρτίου και συγκεκριμένα στο ΔΣ της 8/3/2013 έρχεται στο ΔΣ θέμα ψήφιση απολογισμού τετραμήνου ΟΚΤ-ΔΕΚ 2012 και εμφανίζεται ο απολογισμός τον οποίο έχετε σήμερα μπροστά σας.
Εκεί διαπιστώνουμε ότι έχουν γίνει δαπάνες διάφορες για τις οποίες κανείς εξ ημών δεν γνώριζε και δεν υπάρχουν εγκρίσεις αλλά και το πλέον σοβαρό και αδιανόητο.
Εμφανίζεται ένα έσοδο ποσού 39.000 ευρώ που δεν υπήρχε στον προϋπολογισμό 3μήνου που είχαμε συντάξει και το οποίο αναφέρεται ότι αφορούσε εισπράξεις από δωρεές ελλιμενισμένων σκαφών τον Αύγουστο του 2012.
Και πιο συγκεκριμένα μας εξήγησαν ότι ο έφορος λιμένα τους παρουσίασε τα εν λόγω έσοδα που τα είχε από το καλοκαίρι και για την ύπαρξη των οποίων κανείς πλην του ιδίου δεν γνώριζε.
Μέχρι την στιγμή αυτή την ύπαρξη αυτών των εσόδων είχε αποκρύψει ο εν λόγω έφορος τόσο από το προηγούμενο ΔΣ όσο και από το νέο για διάστημα μεγαλύτερο του 5μήνου, χωρίς να γνωρίζουμε τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή του την ενέργεια καθώς και τις προθέσεις του.
Να σημειωθεί ότι και την προηγούμενη χρονιά ο ίδιος έφορος είχε υποπέσει στο ίδιο ατόπημα για πολύ μικρότερο ποσό ισχυριζόμενος τότε ότι του διέφυγε και έγινε εκ παραδρομής….
Για τον λόγω αυτό πριν το κλείσιμο της χρήσεως της περιόδου 2011-2012 ο εν λόγω έφορος ρωτήθηκε από την τότε διοίκηση υπό την Προεδρία του κ.Μίχα, αν όλα είναι ΟΚ ή πάλι κάτι έχει παραπέσει ….και έλαβε τη διαβεβαίωση ότι όλα είναι εντάξει.

Τα χρήματα αυτά που λογικά αποτελούσαν έσοδα προηγούμενης χρήσης 2011-2012 και έμειναν στην τσέπη του εφόρου, δεν εμφανίστηκαν στον απολογισμό της αντίστοιχης χρήσης που η ΓΣ των μελών ενέκρινε τον Οκτώβριο του 2012.

Επιπλέον άρχισε να ασκείται πίεση από τον Πρόεδρο να αποχωρήσει η ομάδα υδατοσφαίρισης από το πρωτάθλημα Α1 ανδρών, ως πολυδάπανη και ανούσια, παρά το γεγονός ότι μέχρι τότε είχαν δαπανηθεί περί τα 80.000 ευρώ για την ομάδα αυτή και τα αγωνιστικά της αποτελέσματα είχαν υπερβεί τις όποιες προσδοκίες του Ομίλου.

Μετά από όλα αυτά τα γεγονότα ο Κ.Γιαννακούρης παύει να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης και παραιτείται από αντιπρόεδρος και έφορος υδατοσφαίρισης.

Φυσικά ο απολογισμός δεν εγκρίθηκε από το ΔΣ και ζητήσαμε να μας φέρουν παραστατικά και βιβλία ως εκ του άρθρου 17 του καταστατικού δικαιούμεθα προς λεπτομερή έλεγχο και ενημέρωσή μας.

Αυτό δεν έγινε ποτέ….
Την 20/05/2013 το θέμα έγκριση απολογισμού έρχεται πάλι προς συζήτηση στο ΔΣ και καταψηφίζεται και πάλι.

Επομένως ο απολογισμός που έχετε μπροστά σας να γνωρίζετε ότι δεν έχει εγκριθεί από το ΔΣ για διάφορους λόγους τυπικούς και ουσιαστικούς, που ο κ. Αγιούς, ως και εξ επαγγέλματος απόλυτα ειδικός, μπορεί να σας αναλύσει, αλλά τον κυριότερο…...ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ως σαφώς το καταστατικό ορίζει.

Επομένως μέχρι να ελεγχθούν από τα μέλη του ΔΣ και να τύχουν τυχόν έγκρισης ή να απορριφθούν βαρύνουν τους διενεργήσαντας (…!!!) και παράτυπα εμφανίζεται ο απολογισμός αυτός ενώπιον σας προς έγκριση.

Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθούν και διάφορα άλλα σχέση έχοντα με τα αθλητικά δρώμενα του ομίλου, αλλά κυρίως με θέματα υδατοσφαίρισης, και κυριότερο αυτό της θέσεως του προέδρου ότι η υδατοσφαίριση είναι ακριβό άθλημα και δη η Α1 κατηγορία και ότι πρέπει να φύγουμε από εκεί και να μην προσπαθήσουμε για την παραμονή της ομάδος στην Α1.

Πλέον όλοι εμείς προσπαθούμε να έρθουμε σε κατ ιδίαν επαφή με τον πρόεδρο.
Γίνονται κάποιες συναντήσεις, του εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους η ασκούμενη από αυτόν διοίκηση δεν είναι θεμιτή για τον όμιλο και ζητάμε να γίνουν αλλαγές στις θέσεις του ΔΣ, αυτής του προέδρου συμπεριλαμβανομένου και του επισημαίνουμε ότι δεν έχει πλέον την δεδηλωμένη.

Σε πολλές από τις παρατηρήσεις μας συμφώνησε και μας αντιπροτείνει παραμονή του μέχρι την πρωτοχρονιά του 2014 στην προεδρεία και τότε κατά την κοπή της πίτας να ανακοινώσει ότι αποχωρεί.
Του εξηγήσαμε ότι αυτά δεν γίνονται και ότι ο όμιλος πρέπει να διοικηθεί τώρα γιατί έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. 

Την 23/04/2013 με επιστολή μας είχαμε ζητήσει σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού, σύγκληση ΔΣ την με θέμα “ανασυγκρότηση ΔΣ”

Το ΔΣ συγκαλέσθη για την 20/05/2013 (ένα μήνα περίπου μετά την επιστολή μας !!!) και πραγματοποιήθηκε.
Γίνεται εκλογή νέου αντιπροέδρου στη θέση του παραιτηθέντος από Μαρτίου 2013 Κ.Γιαννακούρη και εκλέγεται με ψήφους 14/1 ο κ. Τσατσόπουλος.

Επίσης μετά από ψηφοφορία με ψήφους 14/1 ορίζεται νέος έφορος Υδατοσφαίρισης ο κ. Μίχας.
Ζητάμε στη συνέχεια την αντικατάσταση του εφόρου λιμένα, του Ταμία και του Γ. Γραμματέα.
Αν και το αίτημα τίθεται από την πλειοψηφία 8 συμβούλων ο πρόεδρος αρνείται να προχωρήσει στην διαδικασία και διακόπτει την συνεδρίαση λέγοντας ότι δεν ξέρει αν αυτό μπορεί να γίνει, ότι θα λάβει νομικές συμβουλές και μετά θα γίνει ΔΣ ως συνέχεια αυτού που διακόπτεται με το ίδιο θέμα.

Με λίγα λόγια αρνείται την ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ…

Ακόμη περιμένουμε τη συνέχεια…..!!!!
Την 29/05/2013 συγκαλεί ΔΣ με νέα θέματα χωρίς να κάνει καμία μνεία για το διακοπέν ΔΣ.
Του γνωρίζουμε με την από 06/06/2013 επιστολή μας ότι δεν θα παραστούμε σε ΔΣ που δεν θα αποτελεί συνέχεια του διακοπέντος και του δηλώνουμε και εγγράφως ότι δεν έχει πλέον την στήριξη μας, των 8 δηλαδή συμβούλων και επομένως είναι μειοψηφία.

Έκτοτε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο αποφεύγει να κάνει ΔΣ ή επιλέγει αιφνιδίως ημερομηνίες που γνωρίζει ότι η πλειονότητα εξ ημών κωλυόμαστε π.χ. Παρασκευή απόγευμα εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου ή ορισμός ΔΣ κατά την ημέρα συνεδριάσεων του ΔΣ της Κ.Ο.Ε. στο οποίο συμμετέχει (άρα θα ήταν σίγουρα απών) ο κ. Μίχας κ.λπ.

Κατά το τελευταίο ΔΣ που συγκάλεσε την 13/07/2013 πάλι σε ημέρα και ώρα τελείως ακατάλληλη παρέστη εξ ημών μόνο ο κ. Βλάχος δήλωσε ότι δεν παρίσταται για συζήτηση κανενός από τα διάφορα θέματα που αναφέρονται στην Ημερήσια Διάταξη αλλά μόνο για να ακούσει για δραστηριότητες. Έτσι και έγινε.

Στο τέλος πριν την αναχώρηση του κ. Βλάχου ο πρόεδρος του είπε ότι σκέπτεται να συγκαλέσει ΓΣ και ο κ. Βλάχος είπε ότι δεν έχει καμία αντίρρηση και απεχώρησε. Φυσικά το ΔΣ διεκόπη λόγω μη απαρτίας. Παρέμειναν μόνο 7 σύμβουλοι.

Θέματα για την σημερινή ΓΣ δεν ορίστηκαν. Αυτά που αναγράφονται είναι αποφάσεις του προέδρου επομένως μη νόμιμα καθορισμένα από το ΔΣ.

Έτσι λοιπόν φτάσαμε στην σημερινή ΓΣ.
Ο λόγος….;;;; Τον αντιληφθήκατε ...!!!
Γιατί ο κ. πρόεδρος, πλήρως κατά τα άλλα πολιτικοποιημένο άτομο, που έχει διατελέσει και Δημοτικός Σύμβουλος, αρνείται την θεμελιώδη αρχή της Δημοκρατίας, ………..ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ….

Και την αρνείται τώρα όταν η πλειοψηφία δεν είναι με το μέρος του γιατί όταν εξελέγη πρόεδρος με πλειοψηφία 8 προς 7 τότε την απεδέχθη….

Πρόθεσή μας δεν είναι να καταλάβουμε θέσεις….ή αξιώματα.
Θέλουμε ο ΝΑΟΚ να συνεχίσει να λειτουργεί με απόλυτη τάξη και διαφάνεια και να Διοικείται από το ΔΣ ως άλλωστε και το άρθρο 12 του καταστατικού ορίζει, με αποφάσεις της πλειοψηφίας των από εσάς εκλεγμένων 15 συμβούλων που απαρτίζουν το ΔΣ του ομίλου, κάτι που άλλωστε γίνονταν και μέχρι τώρα και που οι περισσότεροι εκ των παρευρισκομένων και δει οι γονείς αθλητών, γνωρίζετε.

Δεν κατηγορούμε τον κ. Γαβαλά και την διοίκησή του για εσκεμμένες ενέργειες.
Οι προθέσεις του μπορεί να ήταν καλές…κάτι άλλωστε που προκύπτει και από την ιστορία του ιδίου, αλλά τα αποτελέσματα οδυνηρά.

Δεν μπόρεσε να λειτουργήσει, άγνωστο για ποιους λόγους τον όμιλο όπως ορίζει το καταστατικό και όπως αξίζει στον ιστορικό ΝΑΟΚ.
Τον καλούμε να συνεργαστεί και του προτείνουμε :
1. Να συγκαλέσει άμεσα ΔΣ με μοναδικό θέμα την αναδιοργάνωση του ΔΣ.
2. Να αναλάβει δράση στον τομέα των υποδομών όλων των αθλημάτων, δράση που γνωρίζουμε πόσο τον καλύπτει, προσφέροντας υπηρεσία στον όμιλο που τον ανέδειξε……!!!!

Άλλως, μετά λύπης μας ενημερώνουμε τα αξιότιμα μέλη του ΝΑΟΚ, ότι θα προβούμε σε κάθε θεμιτή νόμιμη ενέργεια ως το καταστατικό και ο Αστικός Κώδικας προβλέπουν προκειμένου ο όμιλος άμεσα να λειτουργήσει απόλυτα Δημοκρατικά και όχι με την ΕΝΟΣ ΑΝΔΡΟΣ ΑΡΧΗ…….!!!!!
Μετά τιμής οι υπογράφοντες

Και η... απάντηση της διοίκησης Γαβαλά!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Σε απάντηση του από 24-07-2013 υπομνήματος που κατετέθη στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΝΑΟΚ , που έλαβε χώρα την ίδια ημερομηνία, απαντούμε τα ακόλουθα για μην υπάρχει καμία σκιά και αμφιβολία για τον τρόπο διοίκησης και τις διαφανείς διαδικασίες που λειτουργεί ο Όμιλος επί θητείας μας.

1) Όσον αφορά τις προσλήψεις προπονητών, το ζήτημα αυτό συζητήθηκε εκτενώς και ενδελεχώς σε περισσότερα από δύο συμβούλια του ΔΣ και αφού έγινε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος, αξιολόγηση των υποψηφίων ακόμα και με συνεντεύξεις από τον Πρόεδρο, τους δύο Αντιπροέδρους μεταξύ αυτών και του κυρίου Γιαννακούρη και τον Έφορο του κάθε αθλητικού τμήματος, δεν καταργήθηκε κανένας από τους μέχρι εκείνη τη στιγμή προπονητές, αλλά είχαμε μόνον μία κατευθυνόμενη, κατά την άποψή μας, παραίτηση ενός εκ των προπονητών. Ενισχύθηκε, δε, το δυναμικό των προπονητών του ΝΑΟΚ με επιπλέον τέσσερις πτυχιούχους καθηγητές φυσικής αγωγής, με αναπροσαρμογή των μισθολογίων ώστε να συνάδουν με τις οικονομικές συνθήκες της εποχής.
2) Όσον αφορά τον καθορισμό της ημερομηνίας κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ομίλου, η πρόταση για την συγκεκριμένη ημερομηνία έγινε από τον πρώην Πρόεδρο κύριο Μίχα και επικυρώθηκε από το ΔΣ η ημερομηνία, αφού υπήρξε διαβεβαίωση από τον κύριο Γιαννακούρη, περιφερειακό σύμβουλο, ότι η ΠΙΝ δεν θα κόψει πίτα!
3) Το τμήμα ιστιοπλοΐας λειτουργεί με δύο εμπειρότατους προπονητές ο ένας εξ αυτών είναι και καθηγητής φυσικής αγωγής με πολυετή εμπειρία στον Ιστιοπλοϊκό ‘Ομιλο Κέρκυρας.
4) Καμία συνδρομή μελών μετά σκάφους δεν έχει εισπραχθεί για το έτος 2013.
5) Όσον αφορά τη λειτουργία της καντίνας καμία καινούργια απόφαση δεν πάρθηκε, λειτουργεί με τις αποφάσεις του ΔΣ επί Προεδρίας κυρίου Μίχα. Αντιθέτως, βελτιώθηκε η λειτουργία της με την νομιμοποίηση όλων των διαδικασιών.
6) Παραλάβαμε ένα θετικό ταμείο με περίπου (58.000,00 ευρω), παράλληλα, όμως, παραλάβαμε μία ομάδα υδατοσφαίρισης στην Α1 κατηγορία με 13 μεταγραφόμενους παίκτες μη Κερκυραίους, έναν προγραμματισμό του προηγούμενου συμβουλίου με ταξίδι στη Σερβία, με πολλαπλές μετακινήσεις παικτών, διαμονές εντός και εκτός Κέρκυρας. Βεβαίως, τα χρήματα, εξαιτίας των προαναφερόμενων εξανεμίσθηκαν, όπως λέτε, σε σημείο μάλιστα με το τέλος του πρωταθλήματος ο ‘Όμιλος να χρωστάει πάνω από (70.000,00 ευρω). (προς πληρέστερη ενημέρωση το νέο ΔΣ ανέλαβε τα καθήκοντα του 17 Οκτωβρίου του 2012 και το πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης ξεκινούσε μία εβδομάδα μετά επομένως όλος ο προγραμματισμός επ’ αυτού είχε συντελεστεί από το προηγούμενο ΔΣ.).
7) Ο κύριος Γιαννακούρης παραιτήθηκε και παύει να παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης, όχι όπως αναφέρεται επειδή διαφωνούσε για τον τρόπο σύνταξης του απολογισμού του 4ου τριμήνου του 2012, αλλά όντας ο βασικός υπεύθυνος του μηδενισμού του ταμείου του ΝΑΟΚ και της δημιουργίας ενός τεράστιου για τον Όμιλο παθητικού, αντέδρασε στην ορθολογική κατανομή δαπανών σε κάθε αθλητικό τμήμα του Ομίλου.
8) Οι μοναδικές δαπάνες που έχουν γίνει επί θητείας μας στον ΝΑΟΚ είναι οι δαπάνες για την αγορά αντλιών θερμότητας για τις ανάγκες των τμημάτων κολύμβησης και υδατοσφαίρισης και για τη βελτίωση του χώρου των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΚ (παιδική χαρά κ.α.), οι οποίες δαπάνες συζητήθηκαν διεξοδικά στο ΔΣ και αναφέρονται στα αντίστοιχα πρακτικά του. Όλες τις υπόλοιπες δαπάνες (αμοιβές παικτών υδατοσφαίρισης, ταξίδια, προετοιμασία) τις κληρονόμησε από την προηγούμενη διοίκηση και της επωμίστηκε ο ΝΑΟΚ για να μπορέσει να κρατήσει την έξωθεν καλή του μαρτυρία και να μην δημιουργήσει λειτουργικά προβλήματα. Αν, εννοείτε, λοιπόν, ότι πρέπει να ελεχθούν αυτές οι δαπάνες και να βαρύνουν τους διενεργήσαντες, μάλλον αναφέρεστε σε μέλη της προηγούμενης διοίκησης που πήραν και εκτέλεσαν τις σχετικές αποφάσεις.
9) Οι δικές μας προσπάθειες για συναίνεση και αρμονική λειτουργία του Ομίλου στα πλαίσια της καλής και γόνιμης συνεργασίας αποδεικνύεται από το γεγονός ότι από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε καθήκοντα, προτείναμε θέσης ευθύνης και αρμοδιότητες σε όλα τα μέλη του ΔΣ, τις οποίες δεν αποδέχτηκαν, καταδεικνύοντας τις προθέσεις τους και με τη συνεχή τους άρνηση και αντιπαράθεση γίνανε η τροχοπέδη του Ομίλου.
10) Τα έσοδα της χρήσης 2011-2012, δηλαδή, ακόμα επί προεδρίας κυρίου Μίχα, κατατέθηκαν στην Ταμία του Ομίλου από τον Οκτώβρη του 2012 μέχρι την 01-12-2012, καταχωρήθηκαν στο βιβλίο ταμείου προς ενημέρωση κάθε συμβούλου και μέλους και παρουσιάστηκαν στο ΔΣ με τον απολογισμό του τελευταίου τριμήνου του 2012, λόγω του ότι εμφιλοχώρησαν οι εκλογές του Οκτώβρη του 2012 και άλλαξε το ΔΣ οπότε το τελευταίο τρίμηνο του 2012 ανέλαβε να διεκπεραιώσει η νέα διοίκηση. Από το νόμο άλλωστε οφείλει το σωματείο να καταθέσει απολογισμό και να «κλείσει» βιβλίο χρήσης μέχρι την 31-12 κάθε έτους. Όλα τα σχετικά παραστατικά καθώς και όλα τα βιβλία του Ομίλου βρίσκονται σε ελεύθερη πρόσβαση κάθε μέλους του ΔΣ και κάθε μέλους του Ομίλου προς απόδειξη ότι λειτουργούμε υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας και νομιμότητας.
Τέλος, λυπούμαστε για άλλη μία φορά που κάποια μέλη του ΔΣ δεν σεβάστηκαν την ιστορία και την πορεία του ΝΑΟΚ και επέλεξαν για προσωπικές φιλοδοξίες και σκοπιμότητες να τον διασύρουν δημοσίως. Εμείς δεν θα δώσουμε περαιτέρω τροφή σε τέτοιες πρακτικές, απλώς οφείλαμε από σεβασμό απέναντι στα μέλη μας και όλους τους Κερκυραίους να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, ώστε να μην μένει καμία αμφιβολία για τη λειτουργία του Ομίλου. Άλλωστε η κερκυραϊκή κοινωνία είναι μικρή και γνωρίζει ποιος είναι ο καθένας μας και με τι ήθος και αρχές δραστηριοποιείται. Από εδώ και στο εξής, όπως άλλωστε ανέκαθεν, είμαστε προσηλωμένοι στην εύρυθμη λειτουργία του Ομίλου και στην πορεία και το μέλλον των αθλητών μας και της κερκυραϊκής νεολαίας.

Κέρκυρα 26-07-2013
Οι υπογράφοντες και μέλη του Δ.Σ.
Τηλέμαχος Γαβαλάς
Γεώργιος Δημουλής
Αμαλία Ματθαιουδάκη
Ανδρέας Δονάς
Σπυρίδων Σκιαδόπουλος
Παυλίνα Τσουμάνη
Σπυρίδων Ασπιώτης
Χρήστος Μητσιάλης (α.μ.)
Χάρης Ανδριώτης (α.μ.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: