Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Παγκόσμιο πρωτάθλημα: Η συγκομιδή στα τελευταία 5 χρόνια - Δηλώσεις Μαγδανή



Απόλυτα ισορροπημένη είναι η συγκομιδή μεταλλίων της Ελλάδας στα Παγκόσμια πρωταθλήματα κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι Έλληνες πρωταθλητές έχουν κατακτήσει συνολικά 15 μετάλλια εκ των οποίων 5 χρυσά, 5 ασημένια και 5 χάλκινα.

Η πλουσιότερη συγκομιδή ήταν πέρυσι στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας όπου παρά τις απουσίες αθλητών, αφού είχαν προηγηθεί οι Ολυμπιακοί αγώνες, η Εθνική μας κατέκτησε 4 μετάλλια (1 χρυσό, 2 ασημένια,1 χάλκινο).



Το 2011 στο Μπλέντ της Σλοβενίας είχαν κατακτήσει 1 χρυσό κι 1 ασημένιο, το 2010 στο Καραπίρο της Νέας Ζηλανδίας 1 ασημένιο και 2 χάλκινο, το 2009 στο Πόζναν της Πολωνίας 1 χρυσό, 1 ασημένιο, 1 χάλκινο και τέλος το 2008 στο Λιντς της Αυστρίας 2 χρυσά κι ένα χάλκινο.

Από την ομάδα που βρίσκεται ήδη στην Κορέα μόνο ο Παναγιώτης Μαγδανής και ο Λευτέρης Κόνσολας έχουν συμμετάσχει και στα πέντε προηγούμενα Παγκόσμια πρωταθλήματα με κορυφαία στιγμή πέρυσι στο Πλόβντιβ όταν μαζί με τους Νίκο Αφεντούλη και Γιώργο Κόνσολα που επίσης είναι στην φετινή αποστολή κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο τετραπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών. Επίσης μια συμμετοχή μετράει και η Κατερίνα Νικολαΐδου και συγκεκριμένα στο Παγκόσμιο του Μπλέντ το 2011 όταν με την Λίτσα Καλαμποκά είχαν αγωνιστεί στο διπλό σκιφ αλλά δεν πήραν κατάταξη αφού αποσύρθηκαν στις τελευταίες κούρσες λόγω τραυματισμού.

Παναγιώτης Μαγδανής : «Πρώτος στόχος ο τελικός»
Ο Παναγιώτης Μαγδανής που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στην ενότητα για τα ανερχόμενα αστέρια του αθλήματος μιλώντας λίγο πριν αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή για την Κορέα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών μπορεί να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο

«Ο στόχος είναι ο τελικός στο τετραπλό και αργότερα μια θέση στο βάθρο. Είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για αυτούς τους αγώνες και πιστεύω να φανεί η δουλειά μας και στο αποτέλεσμα που θα έχουμε στην Κορέα».
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: