Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτήματα εγείρουν οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από λευχαιμία

Οι κατά συρροή απώλειες αθλητών από οξεία λευχαιμία εγείρουν εύλογα ερωτήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το θάνατο του κωπηλάτη Στρατή Αλεξίδη.

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές.

Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ.

«Όλοι γνωρίζουν, ότι εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό, έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και διερωτάται αν στις συγκεκριμένες περιπτώσεις είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές εβδομάδες είχε φύγει από τη ζωή και ο πρωταθλητής στην κωπηλασία Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, επίσης από οξεία λευχαιμία ενώ τον περασμένο Απρίλιο νικήθηκε, στα 23 της χρόνια, από την επάρατο νόσο η κύπρια αθλήτρια του στίβου Μαριάννα Ζαχαριάδη.
Πηγή: naftemporiki.gr

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΦΙΛΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ΑΘΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΙΩΣ ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΙΓΚ ΠΟΓΚ
Η ΑΓΝΟΙΑ ΣΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ. ΚΑΙ Ο ΚΙΛΙΓΚΑΡΙΔΗΣ ΗΤΑΝ ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟ ΚΑΓΙΑΚ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΛΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΑΡΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ????????????

Unknown είπε...

Το σχόλιό μου, ότι η στιγμή που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ την ανακοίνωση είναι τουλάχιστον ατυχής και ότι είναι ασέβεια προς τον αθλητή, δηλώνει την πίστη μου ότι η κωπηλασία είναι καθαρό άθλημα.
Το δίκιο που βρίσκω στον ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με τις περικοπές, που έχουν αποτέλεσμα το εργαστήριο Αντιντόπινγκ του ΟΑΚΑ να απειλείται με αφαίρεση της διαπίστευσης από την WADA λόγω μείωσης του αριθμού των ελέγχων, για δεύτερη φορά μετά το 2011 που ήταν η πρώτη.
Αυτό σε καμιά περίπτωση δεν δηλώνει ότι ο συγκεκριμένος αθλητής ή οποιοσδήποτε άλλος δεν είναι "καθαρός". Γι' αυτό άλλωστε την χαρακτήρισα άκαιρη και προσβλητική.

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΘΛΗΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΝΑ ΤΡΕΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟ 2009 ΚΑΙ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ????????
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΑΝΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΠΗΛΕΥΤΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΣΕ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΟΞΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑΤΙ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ Η ΡΕΤΣΙΝΙΑ ΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΑ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΛΟΓΚ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑΞΑ ΓΝΩΜΗ

Ανώνυμος είπε...

οταν κατι ειναι ακαιρο και προσβλητικο δεν το αναδημοσιευεις κυριε αρθρογραφε, το αφηνεις να παει απο εκει που ηρθε

Unknown είπε...

Δεν είμαι αρθρογράφος!
Το θέμα είναι ότι όλοι συμφωνούμε ότι η στιγμή της ανακοίνωσης είναι άκαιρη, με συνέπεια να συνδέσει έναν αθλητή με ύποπτα φάρμακα και αυτό ακριβώς είπα. Τώρα, αν δεν ήμουν αρκετά σαφής στο σχόλιό μου.....
Όσον αφορά στο αν πρέπει να αναδημοσιεύουμε τέτοια θέματα, δεν πιστεύω ότι την ανακοίνωση την έμαθε ο κόσμος από μένα, τη στιγμή που είναι αναρτημένο σε όλα τα site, ούτε πιστεύω ότι με το να κρύψεις ένα θέμα βοηθάς σε κάτι. Χωρίς, επιμένω, να υπάρχει θέμα "καθαρότητας" ή μη, του οποιουδήποτε.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Mε μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αμέσως μετά την τραγική απώλεια του πρώην αθλητή της Κωπηλασίας Στρατή Αλεξίδη.

Κατ’ αρχήν θα περιμέναμε τον αυτονόητο σεβασμό στη μνήμη του και όχι την σύνδεση ή ατυχείς συνειρμούς για το τραγικό αυτό γεγονός «με εύλογα ερωτηματικά».

Προς αποκατάσταση της πραγματικότητας είμαστε υποχρεωμένοι να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:

1. Οι δύο αθλητές που «χάθηκαν» το τελευταίο διάστημα δεν ανήκαν ούτε στο ίδιο άθλημα , ούτε στις ίδιες ομοσπονδίες
2. Ο αδικοχαμένος Στρατής Αλεξίδης είχε σταματήσει την αθλητική του δραστηριότητα εδώ και τέσσερα χρόνια όπως καταγράφεται στα μητρώα της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας
3. Κατά την διάρκεια της παρουσίας του στις εθνικές ομάδες υπόκειτο σε όλους ανεξαιρέτως τους ελέγχους αντιντόπινγκ και ουδεμία περίπτωση Θετικού δείγματος υπήρξε ποτέ
4. Όλα αυτά τα χρόνια η Ομοσπονδία έχει ξοδέψει μεγάλα κονδύλια για τους ιατρικούς ελέγχους και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των μελών της εθνικής ομάδας, κάτι που εξακολουθεί να κάνει παρά την δραστική περικοπή των επιχορηγήσεων στον αθλητισμό.
5. Πέραν των τακτικών ελέγχων αντιντόπινγκ με συχνότατες αποφάσεις του Δ.Σ., οι αθλητές των εθνικών ομάδων για χρόνια τώρα υποβάλλονται και σε «αιφνιδιαστικούς» εκτός αγώνων ελέγχους
6. Σε ότι αφορά τους προληπτικούς ελέγχους υγείας των αθλητών μας στις εθνικές ομάδες, η ΕΚΟΦΝΣ είναι και πάλι πρωτοπόρα πραγματοποιώντας ετησίως πλήθος, καρδιολογικών, αιματολογικών, εργοφυσιολογικών και οποιωνδήποτε άλλων αναγκαίων για αθλητές «υψηλού Πρωταθλητισμού» ελέγχων.

Εν κατακλείδι θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι τα μετάλλια και οι διακρίσεις της Ελληνικής Κωπηλασίας από την ίδρυση της και ειδικά τα τελευταία χρόνια (ανάμεσά τους τρια Ολυμπιακά) είναι ικανά να «πνίξουν» κάθε σκιά που κάποιοι προσπαθούν κακόβουλα ή από άγνοια να ρίξουν στο άθλημα της Κωπηλασίας.

Τέλος νιώθουμε την ανάγκη να διαβεβαιώσουμε, για μια ακόμη φορά, τους Έλληνες φιλάθλους καθώς και τους απανταχού «όψιμα ενδιαφερόμενους» για τα ιατρικά δρώμενα στην ομοσπονδία μας ότι, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη της Ελληνικής Κωπηλασίας με ένα και μόνο γνώμονα. ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ!

Το ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ