Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Θρίαμβος στην Καστοριά για το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάρωσε τα μετάλλια και αναδείχθηκε με άνεση Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος


Απόλυτη ήταν η κυριαρχία του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και στην Καστοριά, όπου επί ένα διήμερο διεξήχθη η δεύτερη και τελευταία Φάση του 79ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, με τη συμμετοχή δεκαεπτά σωματείων απ’ όλη τη χώρα και 300 αθλητών περίπου.
Ο Ν.Ο.Ι. επικράτησε με άνεση στους τελικούς της Κυριακής κατακτώντας τα μισά χρυσά μετάλλια των αγώνων, αφού στα δώδεκα συνολικά αγωνίσματα που διεξήχθησαν στην λίμνη της Καστοριάς, τα πληρώματά του πήραν έξι πρώτες νίκες και μία δεύτερη! Τα υπόλοιπα χρυσά μετάλλια μοιράστηκαν οι άλλοι όμιλοι που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα.
Έτσι, ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στέφθηκε πανηγυρικά Πρωταθλητής και Πολυνίκης Ελλάδος για το 2013, καθώς οι νεαροί κωπηλάτες του δεν επέτρεψαν σε κανένα άλλο σωματείο να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Τα επτά μετάλλια που κατέκτησε ο Ν.Ο.Ι. στην Καστοριά προστίθενται στα 25 μετάλλια που είχε κατακτήσει κατά την πρώτη φάση του Πρωταθλήματος στο Σχινιά και τον φέρνουν στην κορυφή του σχετικού πίνακα με συνολικά 32 μετάλλια (16 χρυσά, 10 ασημένια και έξι χάλκινα). Είναι τα διπλάσια απ’ αυτά που συγκέντρωσε ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ήρθε δεύτερος στην κατάταξη με 16 μετάλλια, εκ των οποίων τα έξι είναι χρυσά. Τρίτος για φέτος κατετάγη ο ΝΟΒΑ (Βόλου) με 21 μετάλλια, εκ των οποίων τα πέντε χρυσά!
Κυρίαρχος σε βαθμούς
Απόλυτη είναι η κυριαρχία του Ν.Ο.Ι. και στις βαθμολογίες, αφού στη β΄ Φάση συγκέντρωσε 105.5 βαθμούς και στο σύνολο έφτασε τους 300 βαθμούς. Πίσω του σε μεγάλη απόσταση άφησε το Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με 152,5 βαθμούς και τρίτο το ΝΟΒΑ με 152 βαθμούς.
Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων παραμένει αήττητος από το 1988 και μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 25 ολόκληρα χρόνια, γεγονός που αποτελεί μοναδικό ρεκόρ στα χρονικά της Ελληνικής Κωπηλασίας.
Ικανοποίηση από το Ν.Ο.Ι.
Πολύ συγκινημένος αλλά και ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα πολύ καλά αποτελέσματα που είχε ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων στην Καστοριά, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. κ. Σωτήρης Στάμος αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων του Πρωταθλήματος.
«Πίστευα ακράδαντα ότι θα πήγαινε καλά η ομάδα γιατί ήμουν καθημερινά μαζί με τα παιδιά και έβλεπα την προσπάθεια και τον κόπο που έκαναν, ο οποίος τελικά δικαιώθηκε. Όλα τα πληρώματά μας ρίχαν πολύ καλές θέσεις στους αγώνες και αυτό δείχνει τη σοβαρή δουλειά που γίεται στον Όμιλο», σημείωσε ο κ. Στάμος. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν η υπόθεση με το πρόστιμο που αντιμετωπίζει ο Ν.Ο.Ι. από την Κτηματική Υπηρεσία έχει θετική εξέλιξη, του χρόνου τα αποτελέσματα για τον  Όμιλο θα είναι ακόμη καλύτερα, ενώ συνεχάρη προπονητές και γονείς για τις νέες αυτές μεγάλες επιτυχίες.
«Από τις καλύτερες χρονιές…»
Για θρίαμβο του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος έκανε λόγο ο Έφορος Κωπηλασίας του Ν.Ο.Ι. Κώστας Νταλαμάγκας, που εκπροσώπησε στην Καστοριά τη Διοίκηση του Ομίλου. «Αυτή ήταν από τις καλύτερες χρονιές του Ν.Ο.Ι. στην κατηγορία Παίδων και Κορασίδων και η υπέροχη εμφάνιση που έκαναν τα πληρώματά μας οφείλεται πρώτα απ’ όλα στους ίδιους τους αθλητές που κόπιασαν και φυσικά στους προπονητές τους που δούλεψαν σκληρά, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου και τους γονείς των αθλητών που τους στηρίζουν», τόνισε ο κ. Νταλαμάγκας.
Ο Θύμιος Βλάχος
«Η δεύτερη φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας έληξε με τον καλύτερο τρόπο για το Ν.Ο.Ι., χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση που έκαναν τα πληρώματά μας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι από τα 12 αγωνίσματα στην Καστοριά ο Ν.Ο.Ι. κατέκτησε χρυσά μετάλλια στα έξι, δηλαδή στα μισά», υπογράμμισε ο επικεφαλής προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων και «αρχιτέκτονας» των επιτυχιών του Θύμιος Βλάχος, μετά τη λήξη των αγώνων. «Χωρίς αγώνα και κόπο δεν γίνεται τίποτε», τόνισε με νόημα ο κ. Βλάχος, ενώ παράλληλα, συνεχάρη τους αθλητές του αλλά και τους γονείς για τις επιτυχίες τους.
Στην Καστοριά βρέθηκαν με την αποστολή του Ν.Ο.Ι. οι προπονητές του Ομίλου Δημήτρης Δερέκας, Ευγενία Μουτσίκα, Θωμάς Βαρδάκας, Βασίλης Ευθυμίου και Φώτης Λιόντος, οι τέταρτοι Ολυμπιονίκες του Λονδίνο Γιάννη Τσίλης και Γιώργος Τζιάλλας, καθώς και δεκάδες Γιαννιώτες, συγγενείς και φίλοι των αθλητών.
Τα μετάλλια του Ν.Ο.Ι.
Τα πληρώματα του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων που διακρίθηκαν χθες στην Καστοριά κατακτώντας χρυσά μετάλλια είναι τα ακόλουθα:
*Στο Διπλό Σκιφ Κορασίδων η Χριστίνα Κούρου και η Χρύσα Πάνου.
*Στο Σκιφ Κορασίδων η Κατερίνα Ζέρβα.
*Στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων οι Φωτεινή Μέρμηγκα, Βαλέρια Μάντζιου, Βιβή Παίδαρου και Βίκη Κοζανίτη.
*Στην Τετράκωπο άνευ των Παίδων οι Νίκος Βλάχος, Σεμπάστιαν Καλουιάν, Κώστας Μάντζιος και Αλέξανδρος Παπαδημητρίου.
*Στο Τετραπλό Σκιφ των Παίδων οι Σπύρος Αντώνης, Κώστας Βαρδάκας, Χρυσόστομος Βουκουβάλας και Αχμέτ Ράπη.
*Στην Οκτάκωπο των Παίδων οι Θανάσης Νταλαμάγκας, Αλέξης Μπαράτσας, Σπύρος Μαλισόβας, Νίκος Ανδρούτσος, Βαγγέλης Δρόσος, Γιάννης Πιτσούνης, Βασίλης Νάσιος, Γιώργος Νάτσιας και Αλέξανδρος Μπούγιας.
Το μοναδικό ασημένιο μετάλλιο για το Ν.Ο.Ι. κατέκτησε η Τετράκωπος άνευ των Κορασίδων με τις Κατερίνα Γιώτη, Νεφέλη Στεριάδη, Κατερίνα Γκλατζούνη και Πετρούλα Τσιάβου.

Από το Γραφείο Τύπου

του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων





Δεν υπάρχουν σχόλια: