Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Χρ.Βλασταρίδης: "Εξαιρετικά αποτελέσματα στους Μεσογειακούς"


Τον απολογισμό της Μεσογειακής ομάδας κωπηλασίας που χάρησε στη χώρα μας τέσσερα μετάλλια κάνει ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρόνης Βλασταρίδης που μαζί με τον τεχνικό σύμβουλο της ΕΚΟΦΝΣ Τζιάνι Πιστιλιόνε βρέθηκαν στη Μερσίνη με τους αθλητές.
"Αμέσως μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Σεβίλλη  ήρθαμε στην Καστοριά και αρχίσαμε την προετοιμασία για τους Μεσογειακούς αγώνες που έγιναν στη λίμνη Σειχάν στα Άδανα. Δώσαμε έμφαση στα σημεία της τεχνικής που θα μπορούσαν να αλλάξουν την ταχύτητα της βάρκας. Η προετοιμασία των πληρωμάτων πήγε αρκετά καλά, χωρίς να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Ολα τα πληρώματα ανταποκρίθηκαν πολυ καλά στις συνθήκες του αγώνα και αυτό φάνηκε απο τα εξαιρετικά αποτελέσματα. 
Συγκεκριμένα:
ΚΟΝΣΟΛΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ-ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ ΣΠΥΡΟΣ(διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών):
Ο Λευτερης και ο Σπύρος έκαναν μια πολυ καλή κούρσα και κέρδισαν σχετικά εύκολα όχι μόνο τους μόνιμους αντιπάλους μας σε αυτό το αγώνισμα τους Ιταλούς αλλά και το τουρκικό πλήρωμα στο οποίο οι γείτονες μας έβαλαν τους καλύτερους τους αθλητές. Βγήκαν μπροστά απο την εκκίνηση και κέρδισαν χωρίς ουσιαστικά να απειλήθούν σε κανένα σημείο του αγώνα.
ΝΙΚΟΛΑΙΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ (σκίφ ελαφρών βαρών γυναικών)
Η Κατερίνα  μετά την επιτυχία της στο Ευρωπαϊκό επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στο αγώνισμα αυτό με την νικη της στους Μεσογειακούς.
Η κούρσα της ήταν αρκετά δυνατή και σε κανένα σημείο δεν έδωσε την παραμικρή ελπίδα στις αντιπάλους της ότι μπορουν να την κερδίσουν. Κωπηλατησε με μυαλό και ακολουθώντας την σωστή στρατηγική νίκησε, την κατά  δέκα χρόνια μεγαλύτερη και εμπειρότερη παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ιταλίδα που ήταν και η πιο επικίνδυνη αντίπαλος.
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ (σκίφ ανδρών)
Ο Διονύσης μετά το ενθαρρυντικό αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό, δούλεψε πολύ στη διάρκεια του κοινοβίου και κατάφερε να αλλάξει αρκετά προς το καλύτερο την εικόνα της βάρκας. Η ταχύτητα αυξήθηκε και κάνοντας μια απο τις καλύτερες κούρσες του, μέχρι τώρα, κατέλαβε την δεύτερη θέση σε αυτό το πολυ δύσκολο αγώνισμα που ειναι το σκίφ ανδρών.
ΜΑΓΔΑΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (σκίφ ελαφρών βαρών ανδρών)
Πολύ καλή κούρσα και η τρίτη θέση για τον Παναγιώτη ο οποίος είχε πολύ καιρό να συμμετάσχει σε αυτό το αγώνισμα σε διεθνές επίπεδο. Εάν θυμάμαι καλά  η τελευταία φορά ήταν το 2009 όταν ήταν ακόμη στην κατηγορία εφήβων. Παρόλα αυτά και μη έχοντας την καλύτερη αίσθηση της ταχύτητας αυτού του αγωνίσματος κάνοντας μια πολύ καλή, όπως είπα κούρσα, έδειξε ότι το αποτέλεσμα δεν ήρθε τυχαία.
ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΕΛΕΝΗ (σκίφ γυναικών)
Η Ελένη συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνή αγώνα στο σκίφ. Η βασική της προετοιμασία δεν περιελάμβανε αυτό τον τύπο βάρκας. Ομως με την αγωνιστικότητα και το πάθος που την διακρίνει κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση χάνοντας το τρίτο μετάλλιο κυριολεκτικά στα τελευταία είκοσι μέτρα. Έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση και έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές επιτυχίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: