Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

Με άρωμα Ολυμπιακών αγώνων οι διασυλλογικοί αγώνες κωπηλασίας "Σούδα 2013"



Εντυπωσιασμένη από τις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου Σούδας αλλά και χαρούμενη που ξαναβρίσκεται στα Χανιά, τα οποία έχει συνδυάσει με μία από τις πρώτες της διακρίσεις στο σχολικό πρωτάθλημα πριν κάμποσα χρόνια δήλωσε η Ολυμπιονίκης του Λονδίνου Χριστίνα Γιαζιτζίδου -μαζί με την Αλεξάνδρα Τσιάβου- που θα παρευρεθεί στους Πανελλήνιους Διασυλλογικούς Αγώνες κωπηλασίας οι οποίοι θα διεξαχθούν σήμερα στον κόλπο της Σούδας.
Είναι η πρώτη φορά που θα φιλοξενηθούν στα Χανιά οι πανελλήνιοι αγώνες κωπηλασίας και αυτό είναι ένα ακόμα δείγμα της ανοδικής τάσης που παρουσιάζει το άθλημα τα τελευταία χρόνια χάρη στις προσπάθειες του διοργανωτή ΝΑΟΣ. 'Πριν δύο χρόνια υπήρχαν λίγα παιδιά όμως αυτή τη στιγμή απαριθμούμε περίπου 50. Ευελπιστούμε να ανεβάσουμε αυτό τον αριθμό όσο πιο ψηλά γίνεται' έλεγαν χαρακτηριστικά από τον σύλλογο.
Πριν περάσουμε στα όσα δήλωσε η χάλκινη Ολυμπιονίκης σε μία μίνι-συνέντευξη στα 'Χ.Ν.' να προσθέσουμε ότι οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 09.00 και ότι συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Χανίων και Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ.
Να όμως τι δήλωσε η 24χρονη κωπηλάτρια του Ν.Ο. Καστοριάς Χριστίνα Γιαζιτζίδου:

-Χριστίνα έρχεσαι στα Χανιά και μαζί φέρνεις ένα από τα δύο ολυμπιακά μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου! Περίμενες αυτή την επιτυχία;
-Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι το όνειρο του κάθε αθλητή. Είτε ενδόμυχα, είτε όχι, όλοι σκεφτόμαστε τους Αγώνες αυτούς και την τελευταία τετραετία που μπήκα στον κύκλο -γιατί ουσιαστικά είναι ένας κύκλος η κάθε διοργάνωση- προσπαθούσα όλο και περισσότερο να εντείνω την προσπάθεια μου για να έρθουν και τα καλύτερα αποτελέσματα. Είχαμε πολύ καλούς οιωνούς με την Αλεξάνδρα (Τσιάβου), τα πηγαίναμε πολύ καλά στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα, τα Κύπελλα και όπου αλλού συμμετείχαμε και έτσι ήρθε στο τέλος και το μετάλλιο.

-Ενα μετάλλιο σε μία εποχή που ο ελληνικός αθλητισμός έχει ανάγκη τις διακρίσεις αυτές, οι οποίες δυστυχώς όσο πάει και λιγοστεύουν... Σας έχει επηρεάσει η κρίση εσάς στην κωπηλασία όπως σχεδόν όλα τα υπόλοιπα αθλήματα που αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης;
-Γενικά θεωρώ ότι η Ομοσπονδία μας λειτουργεί πολύ καλά. Εγώ προσωπικά ως αθλήτρια δεν έχω στερηθεί ούτε κοινόβια, ούτε βάρκες, ούτε προπονητές, ούτε περίθαλψη, ούτε τίποτα. Τους οφείλουμε και ένα ευχαριστώ διότι πραγματικά προσπαθούν, δεν είχαμε κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια της προπόνησης μας.

-Σε τρία χρόνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία, θα είσαι εκεί εκπροσωπώντας τα ελληνικά χρώματα και στοχεύοντας -γιατί όχι- σε ένα ακόμα μετάλλιο;
-Αυτή η χρονιά που διανύουμε είναι μία νεκρή περίοδος για εμάς. Το μεγαλύτερο ποσοστό της ολυμπιακής ομάδας στην κωπηλασία έχει μείνει εκτός εθνικής και είναι πρώτη φορά που το κάνω αυτό. Έτσι δεν ξέρω σε τι κατάσταση θα είμαι από εδώ και πέρα που θα μπω ξανά στους αγωνιστικούς χώρους, θα προσπαθήσω για το καλύτερο και ελπίζω να μας βγει πάλι.

-Έχεις ξαναέρθει παλιότερα στα Χανιά για αγώνες; Πως αποφάσισες να έρθεις τώρα;
-Εχω ξαναέρθει πολύ μικρούλα στο πρώτο μου σχολικό πρωτάθλημα που ήταν και το πρώτο αντίστοιχο πρωτάθλημα που είχε γίνει. Πρέπει να ήταν γύρω στο 2008 με 2009. Ετρεχα στα σκιφ και είχα βγει και πρώτη. Εχω έρθει βέβαια και για διακοπές, είναι υπέροχα τα Χανιά.
Αποφάσισα να έρθω στην φετινή διοργάνωση με την παρακίνηση του ΝΑΟΣ που με προσκάλεσε να λάβω μέρος και το αποδέχθηκα με μεγάλη χαρά, είναι τιμή μου. Μακάρι να αποτελέσει η παρουσία μου και ένα μέτρο ώθησης και παρότρυνσης για να ασχοληθούν και άλλα παιδιά με την κωπηλασία στα Χανιά. Αλλωστε τα τελευταία χρόνια ακούγεται όλο και περισσότερο ο ΝΑΟΣ ενώ και το λιμανάκι στη Σούδα είναι αρκετά κλειστό, βοηθάει για κωπηλασία. Βέβαια και οι εγκαταστάσεις στο Ναυταθλητικό Κέντρο είναι πολύ καλές, δεν το περίμενα ότι θα έχει τόσο καλές εγκαταστάσεις όταν τις πρωτοείδα. Είναι πολύ καλοστημένο το Κέντρο. Σκεφτείτε ότι υπάρχουν σωματεία στην Ελλάδα που στεγάζονται σε κοντέϊνερ! Χρειάζεται πάντως σίγουρα συλλογική προσπάθεια από παντού, για να έρθουν τα αποτελέσματα'.


ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ Π.Ε. ΧΑΝΙΩΝ
Για τους αγώνες θα δοθεί σήμερα συνέντευξη Τύπου και με την ευκαιρία αυτή ζητήσαμε από την Κατερίνα Ζομπανάκη, Αρμόδια για θέματα αθλητισμού της Π.Ε. Χανίων και Προϊσταμένης του Τμήματος Δια Βίου Μάθησης, Παιδείας & Απασχόλησης της Π.Ε. Χανίων μία δήλωση για την διοργάνωση.
Οπως είπε η αρωγή της Π.Ε. Χανίων στις αθλητικές διοργανώσεις του Νομού μας παίρνει μία άλλη διάσταση όσο αφορά την κωπηλασία που κάνει τα πρώτα της βήματα στα Χανιά. 'Στόχος μας η ενδυνάμωση και η ανάπτυξη της καθώς πρόκειται για ένα άθλημα που προάγει το συνεργατικό αθλητικό πνεύμα και ταυτόχρονα ταιριάζει στον τόπο μας, έναν τόπο που ξεδιπλώνει την ύπαρξη του μέσα από το υγρό στοιχείο. Είναι δε μεγάλη τιμή η παρουσία της Ελληνίδας Ολυμπιονίκη, Χριστίνας Γιαζιτζίδου στους αγώνες της Κυριακής για να εμψυχώσει τους νεαρούς μας αθλητές και καλούμε όλες τις Χανιώτισσες και τους Χανιώτες να στηρίξουν με την παρουσία τους την διοργάνωση' δήλωσε η κ. Ζομπανάκη.
Να σημειώσουμε ότι πριν μία δεκαετία, το 2003, ο ΝΑΟΣ είχε πραγματοποιήσει μία μικρότερης εμβέλειας αθλητική συνάντηση και πλέον στόχος των διοργανωτών είναι να διεξάγεται στη Σούδα αν όχι κάθε χρόνο, τουλάχιστον ανά διετία μία ανάλογη διοργάνωση.

To Πρόγραμμα αγώνων
09.00: Διπλό σκιφ κορασίδων ανάπτυξης (1999-2000)
09.15: Σκιφ Κορασίδων ανάπτυξης (2001)
09.30: Διπλό σκιφ κορασίδων ανάπτυξης (2001)
09.45: Διπλό σκιφ παίδων ανάπτυξης (2001)
10.00: Σκιφ παίδων ανάπτυξης (1999-2000)
10.15: Διπλό σκιφ παίδων ανάπτυξης (1999-2000)
10.30: Σκιφ Παίδων
10.45: Διπλό σκιφ παίδων
11.00: Διπλό σκιφ νεανίδων
11.15: Σκιφ Εφήβων
11.30: Σκιφ Κορασίδων
11.45: Διπλό σκιφ Εφήβων
12.00: Τετραπλό σκιφ παίδων
12.15: Τετραπλό σκιφ εφήβων

Δεν υπάρχουν σχόλια: