Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

O OSWALD βάζει υποψηφιότητα για την Προεδρία της ΔΟΕ



Ο Denis Oswald ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Η εκλογή θα γίνει στην συνεδρίαση της ΔΟΕ στο Μπουένος Αϊερες στις 10 Σεπτεμβρίου 2013.

"Με τον Denis Oswald ως Πρόεδρο, η διεθνής Κωπηλασία μεταμορφώθηκε" είπε ο εκτελεστικός δ/ντής Matt Smith. "Το εύρος της εμπειρίας και της γνώσης του στον διεθνή αθλητισμό ως αθλητής και ως διοικητής είναι μοναδικά και η FISA με περηφάνια τον υποστηρίζει ως υποψήφιο για την προεδρία της ΔΟΕ".

Ο Oswald έχει εξαιρετικές επιτυχίες ως αθλητής, δικηγόρος και ηγέτης των διεθνών αθλημάτων. Συμμετείχε σε τρεις Ολυμπιάδες, κερδίζοντας χάλκινο μετάλλιο στους ΟΑ του Μεξικού το 1968, κατά την διάρκεια της μακράς διεθνούς κωπηλατικής καριέρας του.

Τα ακαδημαϊκά διαπιστευτήρια του περιλαμβάνουν ένα ντοκτορά νομικής στο Πανεπιστήμιο Neuchatel στα Γαλλικά και σπουδές νομικής στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στα Γερμανικά καθώς και στο πανεπιστήμιο του Cambridge στα Αγγλικά που τον οδήγησαν σε μία ξεχωριστή καριέρα ως δικηγόρο και αργότερα ως καθηγητή της νομικής.

Στον διεθνή αθλητισμό, ο Oswald ηγήθηκε της FISA ως Πρόεδρος για 24 χρόνια μετά από 12
χρόνια που κατείχε την θέση του Γενικού Γραμματέα. Εκλέχθηκε στην ΔΟΕ το 1991, έχει βαθιά γνώση του επιχειρησιακού πυρήνα της ΔΟΕ-πραγματοποιώντας επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες-με την δράση του ως προέδρου της Συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ μέσω των πολλών προκλήσεων για την διεξαγωγή των ΟΑ της Αθήνας το 2004 καθώς και των πολύ επιτυχημένων ΟΑ του Λονδίνου το 2012.

Ο κόσμος του Παγκόσμιου αθλητισμού εξέλεξε τον Oswald σε διάφορες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων τριών θητειών του ως Προέδρου της Ένωσης Διεθνών Ομοσπονδιών
Αθλημάτων των Θερινών Ολυμπιακών και τρεις θητείες ως μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΔΟΕ.
Δ.Τ. FISA / λτ / 27/5/13
Πηγή: www.kopilasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: