Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ο Mahe Drysdale ψάχνει τα όριά του στους αγώνες IRONMAN και COAST TO COAST


Drysdale tackles the recent Coast to Coast multisport event in New Zealand/Sportzhub.com
Ο Mahe Drysdale, ο 34-χρονος σκιφίστας και Ολυμπιονίκης του Λονδίνου το 2012, μπορεί να άφησε στην άκρη τα κουπιά του για την καλοκαιρινή του άδεια, αλλά δεν αναπαύεται στις δάφνες του. Αντ 'αυτού, επέλεξε από την προσωπική του λίστα επιθυμιών μία σειρά από πολυαθλητικά γεγονότα αντοχής.
Ο Νεοζηλανδός έτρεξε, έκανε ποδήλατο και καγιάκ για 14 ώρες καλύπτοντας μία απόσταση 226 χλμ στην πολυαθλητική διοργάνωση Coast to Coast, που περιλαμβάνει και πεζοπορία (26χλμ) στη πατρίδα του, στο Southern Alps.
Η ενασχόληση με τα αθλήματα αντοχής δεν είναι μόνο για την επίτευξη προσωπικών στόχων, λέει ο Drysdale. Είναι μέρος της προσπάθειας του για να προετοιμάσει το σώμα και το μυαλό του για το 2016 και του Ολυμπιακούς στο Ρίο.
«Η προπόνηση αντοχής θα με βοηθήσει να αγωνιστώ και πάλι στην παγκόσμια σκηνή,» λέει. «Μετά από αυτό το καλοκαίρι θα ανυπομονώ για τα 7 λεπτά της κούρσας και θα μπορώ να πιέσω ακόμα περισσότερο τον εαυτό μου γνωρίζοντας πως δε θα διαρκέσει 14 ώρες ή παραπάνω.»

Ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και δύο φορές Ολυμπιονίκης κωπηλάτης, Mahe Drysdale, έρχεται αντιμέτωπος με τη δυσκολότερη δοκιμασία, στο IRONMAN, στην Αυστραλία.



Mahe Drysdale
Ο Drysdale, ο αθλητής της χρονιάς για τη Νέα Ζηλανδία, πίστευε πως το IRONMAN θα ήταν πολύ δυσκολότερο σε σχέση με το Coast to Coast.
«Η μεγαλύτερη διαφορά είναι ότι οι αποστάσεις στο Ironman είναι μεγαλύτερες και φυσικά υπάρχει και το άθλημα της κολύμβησης. Το Ironman είναι περισσότερο πνευματική πρόκληση. Έχει να κάνει με μεγαλύτερες περιόδους και με την διαχείριση του πόνου σε αυτές.»
Το κομμάτι της κολύμβησης ήταν αυτό που σκεφτόταν περισσότερο. «Μπορώ να κολυμπήσω για μια ώρα περίπου αρκετά άνετα» λέει. «Για μένα, το μόνο δύσκολο κομμάτι που πρέπει να περάσω είναι αυτό». 
Όσο για το ποδήλατο, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της προετοιμασίας του για το Λονδίνο, καθώς ένας τραυματισμός στην πλάτη τον ανάγκασε να περιορίσει τη προπόνησή του στο νερό.
Ωστόσο και το τρέξιμο δεν θα ήταν εύκολη υπόθεση για τον αθλητή με ύψος 1.99m και βάρος 100kg.
«Ένας μαραθώνιος είναι αρκετά δύσκολος από μόνος του. Ένας μαραθώνιος, όμως μετά από κολύμβηση και 180km ποδήλατο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.» λέει. «Όντας μεγαλόσωμος, ζορίστηκα αρκετά με το τρέξιμο στις προπονήσεις μου και είχα και μια σειρά από τραυματισμούς. Κανένα από τα αθλήματα από μόνα τους δεν με τρομάζουν, ο συνδυασμός όμως όλων είναι δύσκολος.»

Ο Drysdale ολοκλήρωσε το IRONMAN τερματίζοντας μετά από 11 ώρες 14 λεπτά 41 δευτερόλεπτα. Το «Coast to Coast ήταν δύσκολο, αλλά νομίζω πως το IRONMAN ήταν ότι δυσκολότερο έχω επιχειρήσει» λέει. Σίγουρα αυτό το καλοκαίρι θα το θυμάται για καιρό, αφού κατάφερε να τερματίσει στα δύο πιο διάσημα event αντοχής της Αυστραλίας. Τώρα πλέον ο Drysdale είναι έτοιμος να επιστρέψει στο σκιφ του.
«Ανυπομονώ να επιστρέψω στις προπονήσεις μου και θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δω τι οφέλη είχα από αυτές τις διοργανώσεις. Κυρίως όμως ανυπομονώ να πάρω μέρος σε έναν αγώνα που θα διαρκεί μόνο 7 λεπτά.» λέει. «Χωρίς αμφιβολία είμαι περήφανος για ό,τι κατάφερα. Ωστόσο θα πρέπει να περάσει πολύς καιρός για να σκεφτώ να πάρω μέρος στο IRONMAN ξανά.»
Ο Drysdale θα επιστρέψει και πάλι στις προπονήσεις του με την ομάδα της Νέας Ζηλανδίας τον Ιούλιο στη λίμνη Karapiro.
Μετάφραση-επιμέλεια: Stella Max

Δεν υπάρχουν σχόλια: