Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Έφυγε από τη ζωή το ιστορικό στέλεχος της Ελληνικής Κωπηλασίας και του Ομίλου Ερετών, Θάνος Κουτσικόπουλος


 Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στην Αγγλία όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια ένα από τα σημαντικότερα ιστορικά στελέχη της Ελληνικής Κωπηλασίας και του Ομίλου Ερετών, ο Θάνος Κουτσικόπουλος.
ThanosKoutsikopoulosAugust2009.jpg
  Ο Θάνος Κουτσικόπουλος είχε αναπτύξει πολυσχιδή δραστηριότητα στον χώρο του Ελληνικού Αθλητισμού, το μεγαλύτερο μέρος του 20ου αιώνα, έχοντας διατελέσει Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας του Ομίλου Ερετών, Γ. Γραμματέας της Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ., μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ο. από το 1951 και μετά , και 7 φορές κριτής Ολυμπιακών Αγώνων από το 1956 έως το 1980.
   Ήταν ο άνθρωπος που έφερε σε πέρας την διοργάνωση του Παγκ. Πρωταθλήματος Εφήβων 1970 στα Ιωάννινα, της 1ης μεγάλης Κωπηλατικής διοργάνωσης που ανέλαβε η χώρα μας και η οποία είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία με την συμμετοχή 400 αθλητών από 21 χώρες
    Ιστορικός του Αθλητισμού, ήταν ο συγγραφέας του βιβλίου για τα 100 χρόνια του Ομίλου Ερετών και έχει ασχοληθεί συντάσσοντας αρκετές μελέτες σχετικές με την Ιστορία του Ελληνικού Αθλητισμού σημαντικότερη των οποίων η μελέτη σχετικά με την εγκυρότητα η μη της νίκης του Σπ. Λούη στον Μαραθώνιο των  Α΄ Ολυμπιακών αγώνων και την κατάταξη στην 2η θέση του Βασιλάκου. (μελέτη που συνετάχθη το 1946 αλλά έδωσε στην δημοσιότητα το 1996 όταν έκρινε ότι δεν συντρέχουν εθνικοί λόγοι ώστε να παραμείνει μυστική).
   Πέρα από την ενασχόληση του με τον Ελληνικό αθλητισμό, μια άγνωστη σε μας πτυχή της προσωπικής του ιστορίας, είναι η δραστηριότητα του κατά την διάρκεια του Ελληνοιταλικού πολέμου, κατά την διάρκεια του οποίου συμμετείχε στην ίδρυση και απετέλεσε μέλος της επίλεκτης ομάδας χιονοδρόμων του Ελληνικού Στρατού που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1940 και δραστηριοποιήθηκε στο Αλβανικό μέτωπο.
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει!

Δεν υπάρχουν σχόλια: