Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τεράστιο τσεκούρι στις επιχορηγήσεις

«Ψαλίδι» στις κρατικές επιχορηγήσεις προς τις αθλητικές ομοσπονδίες από 60 έως και 80%, συγκριτικά με πέρσι, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας Θανάσης Βασιλειάδης, ύστερα από συνάντηση που είχε με αρμόδια στελέχη.

«Οι ισοπεδωτικές περικοπές θα εφαρμοστούν, όπως ακριβώς έχει προαποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τον ελληνικό αθλητισμό σε διάλυση» είναι το άσχημο μαντάτο, που κοινοποίησε ως άγγελος κακών ειδήσεων. Συνολικά το ποσό που θα διανεμηθεί στις ομοσπονδίες αγγίζει τα 13,3 εκατομμύρια ευρώ. Τα αθλήματα «εθνικής αθλητικής προτεραιότητας», δηλαδή μπάσκετ, πόλο, κολύμβηση, βόλεϊ, κωπηλασία, γυμναστική, τζούντο κ.λπ., θα υποστούν μείωση της τάξης του 60%, ενώ οι περικοπές στα σπορ μικρότερης δημοτικότητας και εμβέλειας θα φθάσουν το 80%, οδηγώντας τα σε πλήρη απαξίωση.

Η ουσία είναι πως παρά την έγκαιρη επισήμανση του προβλήματος και τις κραυγές αγωνίας των ανθρώπων του αθλητισμού, μέσω της παρέμβασης και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, η... κατηφόρα δεν σταματάει.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Ελληνική Ομοσπονδία Γυμναστικής, σημειώνοντας πως «μετά την ολοκλήρωση του προγραμματισμένου κύκλου επαφών του κ. Βασιλειάδη, η ΕΓΟ θα ανακοινώσει το σχέδιο δράσης και τις αποφάσεις που προτίθεται να λάβει, έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την επιβίωση της ελληνικής γυμναστικής, χωρίς πλέον να ανεχθεί καμία ολιγωρία και καμία αδικία. Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του».

Στο ίδιο μήκος κύματος συντονίζονται οι αντιδράσεις και των υπόλοιπων αθλημάτων, που βράζουν στο ίδιο καζάνι...
Α. ΜΠ.
Πηγή: www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: