Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Ο Eric Murray vs Manu Vatuvei in «Fight for Life»


Eric Murray

Ο Eric Murray, Ολυμπιονίκης κωπηλάτης, είπε πριν από λίγες εβδομάδες στη Jackie Murray, ότι σχεδίαζε να αντιμετωπίσει σε αγώνα μποξ (η προηγούμενη εμπειρία του, ήταν ένα "στραπατσάρισμα" στο Γυμνάσιο του Pukekoke), τον Manu Vatuvei, αθλητή της ομάδας Ράγκμπυ Warriors, γνωστός και ως «The Beast», στη ετήσια διοργάνωση του «Fight for Life», ενός αγώνα μποξ με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων το Ίδρυμα για την καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 15 Δεκεμβρίου, στην Trusts Arena του Waitakere

Η σύζυγος του είχε τις αμφιβολίες της, ενώ δεν ήξερε καν ποιος είναι ο Manu Vatuvei.
«Αν θέλεις να το κάνεις, κάντο» του απάντησε χαμογελώντας. Δεν είχε ιδέα για το ποιος ήταν ο Manu μέχρι που είδε μια φωτογραφία του στο google και τότε του είπε: «μα καλά, αυτός κατά πάσα πιθανότητα θα σε κάνει να μη ξέρεις που να κρυφτείς». Ο Eric απάντησε «ελπίζω πως όχι».
Ο Vatuvei έμαθε τυχαία ποιος θα είναι αντίπαλός του και φάνηκε ατάραχος. Συναντήθηκαν στην πόρτα του γυμναστηρίου πυγμαχίας Alley του Ώκλαντ. Ο Vatuvei έφευγε, μετά από προπόνηση με τον εκπαιδευτή του Monty Betham και ο Murray έφτανε για μια φωτογράφηση και είχαν μια χειραψία.
Μόλις συνάντησε τον αντίπαλό του ο Vatuvei είπε: «Θα είναι δύσκολος αγώνας. Είναι μεγαλόσωμος τύπος, θα πρέπει να προπονηθώ σκληρά για να τον κερδίσω».
Ο Murray απέκτησε τη φήμη του πολύ σκληρά προπονημένου ανθρώπου από τη συμμετοχή του σε μια εκπομπή του Phil Keoghan το 2006, μέσα από την οποία προσπαθούσε να βρει τον σκληρότερο άνθρωπο της Νέας Ζηλανδίας. Εκεί είχε νικήσει διαδοχικά έναν εργάτη, έναν κωπηλάτη ανοικτής θάλασσας, ένα βοσκό και έναν πρώην παίχτη του ράγκμπυ, με τέσσερεις συμμετοχές σε αγώνα Fight for Life, τον Mark "Horse" Bourneville. Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί στον τελικό και οι διοργανωτές, λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία του Bourneville, πρότειναν να αλλάξουν τον αγώνα από μποξ σε πάλη, αλλά ο Murray αρνήθηκε.

«Πάντα πίστευα ότι θα ήταν καλός σ’ αυτό» είπε ο Bourneville.
«Είναι πολύ ισορροπημένος, μεγαλόσωμος και δυνατός. Έχει μεγάλη καρδιά και είναι πραγματική μηχανή. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να το κάνει. Το θέμα είναι πόση τεχνική μπορεί να αποκτήσει σ’ αυτό το διάστημα. Του μετέφερα τις ανησυχίες μου, αλλά αυτός απλά σήκωσε τους ώμους του».
Ο Murray γνωρίζει πολύ καλά ότι τα περισσότερα χρήματα είναι πιθανό να πονταριστούν στον Vatuvei, που είναι περίπου 10 κιλά βαρύτερος. «Χρειάζεται τύχη και πολύ καλή προετοιμασία», είπε.

«Δεν έχω καμιά ψευδαίσθηση για το τι πρόκειται να κάνω. Η τεχνική είναι το 90%, έτσι, εφ’ όσον γίνω αρκετά καλός σ’ αυτόν τον τομέα, νομίζω ότι θα είμαι σε θέση να ανταπεξέλθω. Φαίνεται πολύ άγριος τύπος…. Αλλά νομίζω ότι κι εγώ είμαι πολύ σκληρός».

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Murray επέλεξε τον αντίπαλό του.
Πηγή: www.stuff.co.nz/

Δεν υπάρχουν σχόλια: