Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Παίζεται η παραμονή του Ποστιλιόνε

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΟΦΝΣ

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ
Παίζεται η παραμονή του Ποστιλιόνε Κορυφαίος προπονητής στον κόσμο το 2006 και το 2011. Υπό την καθοδήγησή του η ελληνική κωπηλασία μπορεί, πλέον, να περηφανεύεται πως συμπεριλαμβάνεται στις κορυφαίες δυνάμεις στον κόσμο. Ο Τζιάνι Ποστιλιόνε ήρθε, ανέλαβε τη θέση του τεχνικού συμβούλου της ομοσπονδίας το 2005 κι έκτοτε τόσο τα «γαλανόλευκα» κουπιά όσο και ο ίδιος έχουν εκτοξεύσει τη «χρηματιστηριακή» τους αξία (αν υπήρχε ανάλογος δόκιμος όρος για τα «μικρά» σπορ) στα ύψη του διεθνούς στερεώματος.
Ομως, ο 61χρονος (γεννημένος στις 15 Ιανουαρίου του 1951) Ναπολιτάνος είναι άγνωστο κατά πόσο θα συνεχίσει να είναι ο πηδαλιούχος της ελληνικής κωπηλασίας.
Η ψήφιση του προϋπολογισμού πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή δεν αφήνει πολλά περιθώρια σε καμία εγχώρια ομοσπονδία, έστω κι αν πρόκειται για την πιο επιτυχημένη, βάσει αποτελεσμάτων.
Αν αποδειχθεί και στην πράξη πως στα ταμεία των ομοσπονδιών θα φτάσουν κοντά στα 10 εκατ. ευρώ (με τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις), είναι άγνωστο πώς αυτό το ποσό θα κατανεμηθεί, αλλά δεδομένα δεν φτάνει για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Αυτή η οικονομική ανασφάλεια έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό στον επανεκλεγέντα πρόεδρο της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννη Καρρά. Στην πρώτη περίοδο της θητείας του ήταν αυτός που πήρε το ρίσκο (και οικονομικό) να τον εντάξει στο τιμ των εθνικών ομάδων και βγήκε κερδισμένος. Το τσουνάμι μεταλλίων που ακολούθησε το αποδεικνύει.
Μέσα σε επτά χρόνια ο Ιταλός προπονητής κατάφερε όχι μόνο να αναδείξει μέσα από την περιορισμένη ελληνική «δεξαμενή» κωπηλατών τους άξιους διαδόχους των υφιστάμενων πετυχημένων κωπηλατών, αλλά να μετατρέψει την Ελλάδα σε μια χώρα που -βάσει των δυνατοτήτων της- θεωρείται υπερδύναμη στον παγκόσμιο κωπηλατικό χάρτη.
Πλέον, όμως, το μέλλον του Ιταλού είναι αβέβαιο επί ελληνικού εδάφους. Χρήματα δεν υπάρχουν και είναι άγνωστο κατά πόσο ο Καρράς θα μπορέσει να δελεάσει τον Ποστιλιόνε με κίνητρα πέραν του οικονομικού.
Ο Ιταλός με τη δουλειά του έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Η εκτίμηση που έχουν άπαντες στο πρόσωπό του είναι τέτοια που σε κάθε διεθνή διοργάνωση σε κάθε ευκαιρία προπονητές από άλλες χώρες τον περιστοιχίζουν και συζητούν μαζί του, προσπαθώντας να αντλήσουν γνώσεις και πληροφορίες.
Ισως το δέσιμο με τους Ελληνες κωπηλάτες -αρκετοί από τους οποίους θα μπορούσαν να θεωρηθούν παιδιά του- αποτελέσει ικανό παράγοντα για να παραμείνει στην Ελλάδα.
Αλλά, στη χειρότερη των περιπτώσεων, ο Ποστιλιόνε έχει καταφέρει με τη βοήθεια των συνεργατών του να δημιουργήσει την απαραίτητη βάση ώστε το οικοδόμημά του όχι απλώς να παραμείνει όρθιο, αλλά να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.
Δελεαστικές προτάσεις
Ο Ποστιλιόνε -χωρίς ιδιαίτερες επιτυχίες ως αθλητής- μέχρι το 2001 διατέλεσε προπονητής σε πολλά κωπηλατικά σωματεία της Ιταλίας καθώς και ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική ομάδα της χώρας του (για 20 χρόνια, με ένα ασημένιο μετάλλιο στο ενεργητικό του) αλλά και της Ισπανίας.
Η εν Ελλάδι επταετία του γιγάντωσε τις μετοχές του. Ηδη οι προτάσεις που έχει δεχθεί είναι εξαιρετικά δελεαστικές. Οι συμπατριώτες του τού προσφέρουν 150.000 ευρώ ετησίως για να επιστρέψει. Με την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, οι Τούρκοι του προσφέρουν γη και ύδωρ. Οι Βραζιλιάνοι που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς του 2016 στο Ρίο του δίνουν 200.000 ευρώ.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλά δεν ήξερα ότι υπάρχουν παπαγαλάκια και στην κωπηλασία. Σιγά τον Μουρίνιο. Εγώ λέω να ξαναπάει στην Ισπανία.

Σύλλογος Οπαδών Τζιάνι είπε...

Προτείνω να γίνει συλλαλητήριο και πορεία προς το υπουργείο οικονομικών με κεντρικό σύνθημα "κάτω τα χέρια από τον Τζιάνι".
Αλήθεια πότε τελειώνει το συμβόλαιό του με την ΕΚΟΦΝΣ;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για τους άλλους αναγνώστες του blog, αλλά έτσι όπως είναι αναρτημένα η επιστολή των αφών Γκουντούλα και το άρθρο μου δίνει την εντύπωση ότι το άρθρο είναι πληρωμένη απάντηση στην επιστολή. Και όταν λέω πληρωμένη εννοώ πληρωμένη.άσε που θυμίζει απόλυτα ποδοσφαιρικό άρθρο.

Ανώνυμος είπε...

νομιζω οτι θα αναλαβει και τους Τουρκους και τους Βραζηλιανους και τους Ιταλους μαζι με τους Ελληνες...οποτε περιπου ενα μυριακι το χρονο. Για τον κυριο Τζιαννι δεν ειναι δυσκολο αυτο αφου ολα αυτα τα χρονια ετσι εκανε .ειχε Ελλαδα και μαζι και Ιαπωνια και Νοτια Αφρικη και ολιγον απο Κινα...
Αυτα

Ανώνυμος είπε...

"Ισως το δέσιμο με τους Έλληνες κωπηλάτες-αρκετοί από τους οποίους θα μπορούσαν να θεωρηθούν παιδιά του- να αποτελέσει ικανό παράγοντα για να παραμείνει στην Ελλάδα" γέλασα και σήμερα.Αυτό το δέσιμο φάνηκε και από την αθρόα συμμετοχή όλων των "παιδιών" του στο πρόσφατο κοινόβιο.Μέρα δεν αντέχουν μακριά του!!!