Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

"Αγώνας κωπηλασίας αλληλεγγύης" για την οικονομική στήριξη των πληγέντων συλλόγων της Ρώμης

ΡΩΜΗ , 19 Νοεμβρίου του 2012

Ο Πρόεδρος της Ιταλικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Giuseppe Abbagnale, συνοδευόμενος από τους Διευθυντές Marcello Scifres και David Tizzano, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του Aniene Rowing Club για να δει ιδίοις όμμασι τις ζημίες που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες του Τίβερη την περασμένη εβδομάδα. Η καταστροφή του πλωτού λεμβαρχείου και πολλών σκαφών προκλήθηκε από την μεγάλη άνοδο της στάθμης του νερού και από παρασυρμένα δέντρα και άλλα συντρίμμια. Μια καταστροφή η οποία έπληξε επίσης τη Λέσχη κωπηλασίας του Υπουργείου Εξωτερικών και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα σε πολλούς άλλους συλλόγους της Ρώμης.

Picture loading...Στην κολασμένη νύχτα της 14ης Νοεμβρίου, στις επιχειρήσεις διάσωσης, καθοριστικής σημασίας ήταν η ηρωική πράξη του Gaetano Iannuzzi, για πολλά χρόνια πηδαλιούχος της εθνικής ομάδας και τώρα προπονητής της Aniene, ο οποίος μαζί με πέντε πυροσβέστες κατάφερε να περισώσει τις βάρκες του Ομίλου. Μια πράξη που δείχνει την αφοσίωση στην κωπηλασία και την κληρονομιά του συλλόγου.

Οι ζημιές ανέρχονται περίπου στα € 3.000.000. Για να συμβάλει στην αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν οι Ρωμαϊκοί σύλλογοι κωπηλασίας, οι παλαίμαχοι κωπηλάτες, μέσω του site Amoremare και με την συνεργασία της Περιφερειακής Επιτροπής της Λάτσιο, καλούν όλους τους παλαίμαχους κωπηλάτες να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα εικονικό "αγώνα κωπηλασίας αλληλεγγύης", ο οποίος δεν θα διεξαχθεί στο νερό, ούτε θα έχει κάποιο νικητή. Αυτό που ζητούν από τα 1483 μέλη, 600 από τα οποία είναι ενεργά και λαμβάνουν μέρος σε αγώνες, είναι να  καταθέσουν σε τραπεζικό λογαριασμό, ως τέλος αλληλεγγύης, το ποσό των 14€, ποσό που αντιστοιχεί στο κόστος συμμετοχής σε κάποιον αγώνα. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν υπέρ των πληγέντων συλλόγων της Ρώμης.
Πηγή: www.canottaggio.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: