Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Το Κέμπριτζ νικητής στο πιο επεισοδιακό “Boat Race” στην ιστορία

Σε ένα από τα πιο επεισοδιακά Boat Race νικητής ήταν το αουτσάιντερ Κέμπριτζ. Η Οξφόρδη φαινόταν κυρίαρχη μέχρι την έναρξη του αγώνα, αλλά τελικά μια ατυχία δεν την άφησε να επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό της ως φαβορί.

Ο αγώνας είχε αρχίσει και οι δύο βάρκες,η μια δίπλα στην άλλη, πλησίαζαν το τρίτο μίλι της διαδρομής, όταν τα πληρώματα αναγκάστηκαν να σταματήσουν αφού διαπίστωσαν πως στο νερό βρισκόταν ένας άνδρας. Μάλιστα κολυμπούσε τόσο κοντά στο σκάφος του πανεπιστημίου της Οξφόρδης που παραλίγο να τον χτυπήσουν τα κουπιά. Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπή ο αγώνας για 20 λεπτά.

Ωστόσο, τα πράγματα έμελλε να γίνουν ακόμα πιο δραματικά 45 δευτερόλεπτα μετά την επανεκκίνηση του αγώνα. Η Οξφόρδη, ενώ προειδοποιήθηκε, απέτυχε να απομακρυνθεί από το Κέμπριτζ και η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Μία σύγκρουση από την οποία η Οξφόρδη είχε την ατυχία να μείνει ένας μέλος του πληρώματός της χωρίς κουτάλα στην άκρη του κουπιού. Και εκεί ο αγώνας ουσιαστικά τελείωσε. Νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Κέμπριτζ παρά την ένσταση της Οξφόρδης.

Όταν ρωτήθηκε ο διαιτητής γιατί δεν διέκοψε και πάλι τον αγώνα απάντησε, "Τα πληρώματα πρέπει να τηρούν τους κανονισμούς αποφυγής ατυχημάτων. Είχα προειδοποιήσει το πλήρωμα της Οξφόρδης πριν από τη στιγμή της σύγκρουσης. Το Κέμπριτζ ήταν στη σωστή θέση, γι 'αυτό ήταν σωστό και στο πλαίσιο των κανόνων να επιτρέψω να συνεχιστεί ο αγώνας".

Το δράμα όμως δεν είχε τελειώσει. Αμέσως μετά τον αγώνα, ο Alex Woods της Οξφόρδης κατέρρευσε στη βάρκα από την υπερπροσπάθεια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αμέσως.

Ο Πρόεδρος του Κέμπριτζ Ντέιβιντ Νέλσον φαινόταν μπερδεμένος και περιέγραψε τον αγώνα με λακωνικό τρόπο ως «πολύ δραματικό», εκφράζοντας την ανησυχία του για την υγεία του αντίπαλου αθλητή.

Μετά τον αγώνα δεν έγινε τελετή απονομής καθώς ήταν έκδηλη η ανησυχία και στις δύο πλευρές για την υγεία του Woods. Το ευχάριστο είναι ότι συνήλθε λίγο αργότερα.
Oxford and Cambridge Boat Race 2012- 3 bad events





Δεν υπάρχουν σχόλια: