Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο ΟΕΑ/ΝΑΒ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

Άρθρο του Μανώλη Βαρδαλή, Αντιπροέδρου του ΟΕΑ/ ΝΑΒ

Πόση τιμή και υπερηφάνεια μπορεί να δώσει ένας αθλητής στην πατρίδα του, στους συμπατριώτες του; Αυτά τα συναισθήματα στον ΟΕΑΝΑΒ τα ζούνε κάθε φορά που γίνονται Ολυμπιακοί Αγώνες γιατί εκεί βρίσκονται και δικά τους παιδιά.

Η αρχή έγινε στους Ολυμπιακούς της Αθήνας το 2004. Με τους αθλητές Νίκο Σκιαθίτη και Βασίλη Πολύμερο, να κατακτούν την τρίτη θέση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών και να χαρίζουν στην Ελλάδα το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο που φέρνουν τα ελληνικά κουπιά στην ιστορία του αθλήματος.
Στη συνέχεια το 2008 στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Βασίλης Πολύμερος στέφεται αργυρός Ολυμπιονίκης.

Φέτος στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου περιμένουνε ακόμη μια διάκριση και εύχονται στον πρωταθλητή τους Στέργιο Παπαχρήστο να επαληθευτούν τα όνειρα του και όλοι οι Βολιώτες να νιώσουνε και πάλι χαρούμενοι και υπερήφανοι.

O πρωταθλητισμός υψηλών επιδόσεων προϋποθέτει καθημερινή σκληρή προπόνηση, πολλές στερήσεις, θυσίες, και μεγάλη αφοσίωση από μέρους των αθλητών.
Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 έχει αρχίσει και η προετοιμασία των αθλητών στα κοινόβια συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς.
Κατά τις τελευταίες δοκιμασίες της Εθνικής ομάδας, στις οποίες παραβρέθηκε και ο προπονητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ Σίμος Σάμιος, η τετράκωπος χωρίς πηδαλιούχο, στην οποία συμμετέχει ο αθλητής του Ομίλου Στέργιος Παπαχρήστος, καθώς και οι αθλητές Ιωάννης Ισιλής, Γεώργιος Τζιάλας και Ιωάννης Χρήστου, τερμάτισε πρώτη με πολύ καλούς χρόνους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, οι προπονητές και οι φίλοι του ΟΕΑ/ΝΑΒ θα συμπαραστέκονται συνεχώς και με όλες τους τις δυνάμεις στον αθλητή Στέργιο Παπαχρήστο και του εύχονται υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στον μεγάλο του στόχο.

Όμως θα πρέπει και η Πολιτεία από την μεριά της να του συμπαρασταθεί με την συμβολή της.

Οι Δήμοι Καστοριάς, Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας καθώς και ο Δήμος Πειραιά ήδη έλαβαν αποφάσεις προς ενίσχυση των αθλητών εκείνων που θα λάβουν μέρος στην φετινή Ολυμπιάδα. Άλλωστε όλοι μαζί οι Έλληνες θα χαρούμε την επιτυχία τους.

Στο «εκκολαπτήριο» του ΟΕΑ/ΝΑΒ (εκεί στην παράγκα δίπλα στο ξενοδοχείο Ξενία) ετοιμάζονται αθλητές για τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

MPOROYME NA MATOYME TH EKANAN AYTH H DIMI GIA AYTA TA PAIDIA; ETSI APO PEWRIERGIA EMEIS DEN KSEROYMA TIPOTA