Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ανακοινώθηκε η Ολυμπιακή ομάδα της Αυστραλίας

Μετά από δυο εβδομάδες δοκιμασιών στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σύδνεϋ, η ομοσπονδία κωπηλασίας της Αυστραλίας ανακοίνωσε τα πληρώματα που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτά που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στην τελευταία ρεγκάτα προκρίσεων στη Λουκέρνη.

Η Αυστραλία είναι μία από τις υπερδυνάμεις στην κωπηλασία με ολυμπιακή ιστορία σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες σκαφών. Η σημερινή ομάδα μπορεί να υπερηφανεύεται για τον Drew Ginn που πρόκειται να διεκδικήσει το τέταρτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, καθώς και μια πληθώρα κατόχων μεταλλίων από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας του 2011 στο  Bled  στο οποίο η Αυστραλία αναδείχθηκε τρίτη στον πίνακα μεταλλίων.

Αν και οι περισσότεροι από τους κατόχους μεταλλίων από το περσινό Παγκόσμιο ήρθαν στη ρεγκάτα επιλογής σίγουροι ότι τα σκάφη τους θα παραμείνουν αμετάβλητα, εν τούτοις πέρασαν από μια σειρά χρονομετρημένων δοκιμών. Σε άλλες κατηγορίες σκαφών δόθηκαν σκληρές μάχες με αποτέλεσμα να αναδιαμορφωθούν πολλά πληρώματα.

Ακολουθούν τα επιλεγμένα πληρώματα:

Τετράκωπος ανδρών ελ.β.
Todd Skipworth, Benjamin Cureton, Samuel Beltz, Anthony Edwards
Το πλήρωμα παραμένει ίδιο όπως στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011. Μετά από μια εξαιρετική παρουσία στο Bled με πολύ ισχυρό ανταγωνισμό το πλήρωμα αυτό οδεύει προς το Λονδίνο ως ένα από τα φαβορί για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Τετραπλό σκιφ ανδρών 
Daniel Noonan, Karsten Forsterling, James McRae, Chris Morgan 
m4x
Με στόχο να προσθέσουν το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο χρυσό από το περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Bled, το τεραπλό των ανδρών παραμένει αμετάβλητο. Με επίκωπο τον Dan Noonan το πλήρωμα είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τους Γερμανούς , οι οποίοι θα αναζητήσουν τη ρεβάνς μετά τον περσινό τελικό.

Διπλό σκιφ ανδρών
Scott Brennan, David Crawshay
m2x 
Οι νυν Ολυμπιονίκες επιστρέφουν στο διπλό και θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν το στέμμα τους. Το 2008 πήραν μια νίκη που εξέπληξε πολλούς. Αυτή τη φορά θα πάνε στους Ολυμπιακούς και οι αντίπαλοι θα τους έχουν υπόψη τους.

Τετράκωπος ανδρών
Joshua Dunkley-Smith, Drew Ginn, James Chapman, William Lockwood Διατηρώντας το μισό πλήρωμα που κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Bled, η επιλογή στην τετράκωπο ανδρών αναμενόταν με πολύ ενδιαφέρον. Αυτή η βάρκα έχει μια ένδοξη Ολυμπιακή ιστορία για την Αυστραλία μετά τη νίκη της "Oarsome Foursome " στους Αγώνες του 1996 και ένα μέλος του πληρώματος αυτού, ο Drew Ginn, επιστρέφει και πάλι. Ο συνεργάτης του Ginn στη δίκωπο που κατέκτησαν το χρυσό στους Ολυμπιακούς του 2008, Duncan Free ήλπιζε να αποτελέσει μέρος του πληρώματος, αλλά ένας τραυματισμός τον άφησε εκτός των δοκιμών. Αυτό το πλήρωμα πηγαίνει στο Λονδίνο θέλοντας να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει στην έδρα της τη Μεγάλη Βρετανία που θεωρείται φαβορί. 

Οκτάκωπος ανδρών
Bryn Coudraye, Matthew Ryan, Nicholas Purnell, Thomas Swann, Joshua Booth, Cameron McKenzie-McHarg, Francis Hegerty, Samuel Loch, Tobias Lister (πηδαλιούχος). Η Αυστραλία ήταν τέταρτη στον τελικό του Bled και πήρε ένα χάλκινο στο Karapiro το προηγούμενο έτος. Η μάχη για τις θέσεις ήταν έντονη κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων. Ο προπονητής, ο Noel Donaldson, ήταν ικανοποιημένος με την επιλογή του λέγοντας, "η δύναμη του πληρώματος υπογραμμίζεται από την ποιότητα των αθλητών που έμεινα τελικά εκτός". Το πλήρωμα πέτυχε ένα νέο καλύτερο χρόνο για τον στίβο του Σύδνεϋ κατά τη διάρκεια δοκιμών.

Δίκωπος Ανδρών (θα επιλεγεί από τους παρακάτω αθλητές)
Brodie Buckland, James Marburg, Duncan Free, Fergus Pragnell, Thomas Larkins
Δύο δίκωπες θα αγωνιστούν στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας και μετά θα γίνει η τελική επιλογή. Ο νυν Ολυμπιονίκης στην κατηγορία αυτή, Duncan Free χρειάστηκε να ξεπεράσει ένα ατύχημα με ποδήλατο και, πιο πρόσφατα ένα κάταγμα πλευρού για να μπει στην ομάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αν ο Free είναι σε φόρμα και υγιής, θα προσθέσει σημαντική ταχύτητα σε μια ομάδα που αποτελείται ήδη από Ολυμπιονίκες, όπως ο James Marburg.

Διπλό σκιφ γυναικών
Kim Crow, Brooke Pratley.
Η Kim Crow είναι σε καλή φόρμα αυτή τη στιγμή. Η ασημένια Παγκόσμια πρωταθλήτρια της κατηγορίας αυτής δείχνει να είναι πιο καλή από τις υπόλοιπες και στις δοκιμασίες έμενε να επιλεγεί αυτή που θα κωπηλατούσε μαζί της. Πέρυσι που η Crow συνεργάστηκε με την Kerry Hore έφεραν ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα και ήταν το μόνο πλήρωμα που ήταν σε θέση απειλήσει το βρετανική διπλό με τις Katherine Grainger και Anna Watkins. Μετά από εντατικές δοκιμές η Hore έχει πλέον αντικατασταθεί από την Brooke Pratley, Παγκόσμια Πρωταθλήτρια το 2006 σε αυτή την κατηγορία. Η Pratley επιστρέφει και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το χρυσό με την Crow στον ίδιο στίβο που πήρε τον παγκόσμιο τίτλο.

Δίκωπος Γυναικών
Sarah Tait, Kate Hornsey.
W2- 
Οι θέσεις στη δίκωπο των γυναικών ήταν πάντα αμφισβητούμενες. Υπήρχαν τρεις αθλήτριες για δύο θέσεις. Η Phoebe Stanley, η οποία είχε παραγκωνιστεί λίγο πριν το παγκόσμιο στο Bled για ιατρικούς λόγους, αντικαταστάθηκε από την Kate Hornsey την τελευταία στιγμή και μαζί με την Sarah Tait κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο κάνοντας την έκπληξη. Αυτό που έχει δημιουργήσει ένα δίλημμα επιλογής για την φετινή Ολυμπιακή χρονιά. Μετά από μήνες προπόνησης μαζί ως τρίο, οι επιλογείς θεωρούν τον συνδυασμό Hornsey / Tait ότι είναι ο πιο γρήγορος.

Διπλό σκιφ γυναικών ελ. βαρών
Hannah Every-Hall, Bronwyn Watson.

Μετά από την πέμπτη θέση στον τελικό του Παγκοσμίου πέρυσι, σε ένα πολύ κλειστό αγώνα με εξαίρεση την πρώτη θέση, η Αυστραλία έχει πιθανότητες για να ανέβει στο βάθρο στο Λονδίνο. Η Hannah Every-Hall είναι σε αυτή τη βάρκα τα τελευταία δύο χρόνια και έχει επιλεγεί μαζί με την Bronwyn Watson, η οποία αντικατέστησε την Alice McNamara. Η Watson επέστρεψε στην ενεργό δράση για να εξασφαλίσει την πρώτη ολυμπιακή εμφάνισή της.

Τετραπλό σκιφ γυναικών
Kerry Hore, Philippa Savage, Pauline Frasca, Dana Faletic

Μετά την απώλεια του χάλκινου μεταλλίου για λίγο πέρυσι στο Bled, το τετραπλό σκιφ των γυναικών έχει εντελώς ανανεωμένο πλήρωμα για το 2012. Η Kerry Hore βγαίνει από το περσινό διπλό και θα έχει συνεργάτιδα και την έμπειρη Dana Faletic, που είχε κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο σε αυτό το αγώνισμα στην Αθήνα το 2004.

Η Αυστραλία έχει επιλέξει επίσης τρία πληρώματα για να διεκδικήσουν πρόκριση στην τελευταία Regatta Ολυμπιακών προκρίσεων στη Λουκέρνη.

Σκιφ Ανδρών
Jared Bidwell.

Με Ασημένιο στο τετραπλό στο παγκόσμιο του 2009, ο Jared Bidwell έχει στόχο να τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις για να πάρει την πρόκριση.

Διπλό σκιφ ανδρών Ελ. Βαρών
Roderick Chisholm, Thomas Gibson.

Οι Chisholm και Gibson εκπροσώπησαν την Αυστραλία στο Πεκίνο και μ’ αυτήν την εμπειρία θα προσπαθήσουν να προκριθούν, αναμφισβήτητα σε ένα από τα πιο δύσκολα αγωνίσματα από την άποψη της Ολυμπιακής πρόκρισης. Μια από τις δύο πρώτες θέσεις είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Λονδίνο.

Οκτάκωπος Γυναικών
Phoebe Stanley, Hannah Vermeersch, Alexandra Hagan, Sally Kehoe, Tess Gerrand, Renee Chatterton, Emma McCarthy, Sarah Cook, Amy Clay, Robyn Selby Smith, Elizabeth Patrick (πηδαλιούχος).
Η οκτάκωπος γυναικών αποτελείται από εξαιρετικές αθλήτριες που έχασαν τη θέση τους από άλλες βάρκες, σε συνδυασμό με μια ομάδα που έχει προπονηθεί στα μονά κουπιά έχοντας στο μυαλό τους τον συγκεκριμένο αγώνα πρόκρισης. Το τεράστιο ταλέντο σε αυτό το πλήρωμα δείχνει ότι έχουν όλες τις δυνατότητες ώστε να πάνε καλά στο Λονδίνο.

Η Αυστραλιανή Ομάδα Κωπηλασίας θα αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας στη Λουκέρνη της Ελβετίας (25-27 Μαΐου) και στο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας στο Μόναχο της Γερμανίας ( 15 - 17 Ιουνίου) και μετά θα δηλωθούν στη Αυστραλιανή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Επιλογές Παραολυμπιακών Αγώνων:

ASM1x
Erik Horrie.
asm1x 
Ο 32χρονος Erik Horrie κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο πέρυσι στο Bled, παρόλο που ασχολήθηκε με την κωπηλασία μόλις το 2010 και έχει ήδη βάλει στόχο το χρυσό στους Παραολυμπιακούς .

TAMix2x
John McLean, Gavin Bellis, Kathryn Ross.

Η τελική επιλογή του πληρώματος θα γίνει μετά την προσαρμοστική ρεγκάτα στο Βαρέζε, της Ιταλίας τον Απρίλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: