Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ανακοινώθηκαν τα πληρώματα του Boat Race

Crew Announcement
Ανακοινώθηκαν σήμερα στο Forman’s Fish Island, τα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στο φετινό Xchanging Boat.
Στο 158ο Boat Race που θα γίνει στις 7 Απριλίου, θα δείτε να αγωνίζονται κωπηλάτες έξι διαφορετικών εθνικοτήτων, όπου το μεγαλύτερο σε ηλικία και με διεθνή εμπειρία πλήρωμα της Οξφόρδης θα αντιμετωπίσει τους νεότερους και βαρύτερους του Κέιμπριτζ.

Φέτος θα είναι η πρώτη φορά για το Κέιμπριτζ και μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του Boat Race, που ένα πλήρωμα θα διαθέτει μόνο έναν Βρετανό κωπηλάτη, τον προπτυχιακό Mike Thorp. Η μόνη άλλη φορά που συνέβη ήταν το 2007, όταν ο Πρόεδρος της Οξφόρδης Robin Ejsmond-Frey ήταν ο μόνος Βρετανός στο πλήρωμα.

CUBC Blue BoatΤο υπόλοιπο πλήρωμα των Γαλάζιων φέτος αποτελείται από τρεις Αμερικανούς, δύο Αυστραλούς και από έναν από τη Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία. Πηδαλιούχος θα είναι ο Βρετανός πρωτοετής Ed BOSSON. Ο Alex Ross θα είναι ο ένατος Νεοζηλανδός που έχει αγωνιστεί σε Boat Race και θα καθίσει στη θέση 7 για το Κέιμπριτζ, στην ίδια θέση που αγωνίστηκε ο τελευταίος Kiwi George Bridgewater, στο νικηφόρο πλήρωμα της Οξφόρδης το 2009 . Ο Steve Dudek, θέση 6 για το Κέιμπριτζ, θα είναι ο βαρύτερος άνθρωπος στον αγώνα φέτος, με βάρος 109.6kg - μόνο 1,2 kg λιγότερο από τον Thorsten Engelmann του Κέιμπριτζ που έχει το ρεκόρ από το 2007.


OUBC Blue Boat
Το πλήρωμα της Οξφόρδης, θα περιλαμβάνει τρεις πρώην Ελαφρών βαρών κωπηλάτες και αποτελείται από πέντε Βρετανούς, δύο Αμερικανούς, και από έναν από τη Γερμανία και την Ολλανδία. Οι μπλε θα έχουν πηδαλιούχο την Brit Zoe De Toledo. Αυτή θα είναι η πρώτη γυναίκα πηδαλιούχος της Οξφόρδης από το 2000, όταν η McLaren Kajsa την οδήγησε στη νίκη.
Φέτος θα δείτε επίσης τους λιγότερους από τους συμμετέχοντες της προηγούμενης χρονιάς, μετά από την τελευταία Ολυμπιακή χρονιά του 2008. Ο Πρόεδρος των Μπλε Karl Hudspith έχει στόχο τη δεύτερη νίκη του στο Boat Race και παρέμεινε στη θέση 5 της Οξφόρδης και οι Γαλάζιοι Dave Nelson και Mike Thorp, θα επιδιώξουν να πάρουν εκδίκηση για την ήττα του περασμένου χρόνου. Δύο κωπηλάτες από κάθε πανεπιστήμιο προέρχονται από τον περσινό αγώνα Isis – Goldie. Πρόκειται για τους Alex Woods και Dan Harvey από τους Isis, και τους Alex Ross και Moritz Schramm από τους Goldie.

Οι δύο επίκωποι είναι, ο Ολλανδός και μεγαλύτερος αθλητής του φετινού αγώνα, Roel Haën και ο Αμερικανός Niles Garratt και είναι δύο από αυτούς που έχουν συμμετάσχει σε διεθνές επίπεδο για τις χώρες τους. Ο Roel θα είναι ο πρώτος Ολλανδός επίκωπος και τρίτος Ολλανδός που παίρνει μέρος γενικά. Έχει αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για την χώρα του το 2005, 2006 και 2007. Ο Niles αγωνίστηκε για τις ΗΠΑ στο περσινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23.

Τέσσερις από τους αθλητές που αγωνίζονται φέτος έχουν μάθει να κωπηλατούν σε κολέγια της Οξφόρδης και του Κέιμπριτζ. Οι Alex Woods και Dan Harvey για την Οξφόρδη και Alex Ross και Moritz Schramm για το Κέιμπριτζ, όλοι τους αρχάριοι στα πρώτα χρόνια τους στα πανεπιστήμια.

Στη σημερινή ανακοίνωση των πληρωμάτων και του ζυγίσματός των οι δύο Πρόεδροι υποβάθμισαν τη σημασία της διαφοράς βάρους σε αυτόν τον αγώνα. Ο Hudspith, μέρος του ελαφρύτερου πληρώματος της Οξφόρδης, σχολίασε ότι «Είναι μια μεγάλη διαφορά, αλλά είναι ένας πολύ μακρύς αγώνας και πρέπει να έχετε τη δύναμη να κουβαλήσετε αυτό το βάρος». Ομοίως, ο Πρόεδρος του Κέιμπριτζ Dave Nelson παραδέχθηκε ότι παρόλο που το βάρος είναι ένας παράγοντας, «Πολλά πράγματα χρειάζονται για να κάνουν ένα καλό πλήρωμα». 

Το Κέιμπριτζ είναι βαρύτερο φέτος, με συνολικό βάρος 770.4kg (εξαιρουμένου του πηδαλιούχου) και μέσο βάρος 96.3kg (με εξαίρεση τον COX). Εν τω μεταξύ οι της Οξφόρδης έφτασαν τα 707.6kg (εκτός COX) και κατά μέσο όρο 88.4kg (εκτός COX). Αυτό σημαίνει ότι το πλήρωμα του Κέιμπριτζ είναι κατά μέσο όρο 7,9 κ. βαρύτερο από αυτό της Οξφόρδης, κάτι που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά βάρους ποτέ. Η μόνη φορά που η μέση διαφορά βάρους ήταν πιο μεγάλη ήταν το 1990 όταν η νικήτρια Οξφόρδη ζύγιζε 13.6kg ανά άτομο περισσότερο από το Κέιμπριτζ. Κατά τα τελευταία 10 χρόνια, 7 από τους αγώνες έχουν κερδηθεί από το βαρύτερο πλήρωμα. Ωστόσο, το νεώτερο πλήρωμα έχει κερδίσει μόνο 3 φορές κατά την ίδια περίοδο - η μέση ηλικία του Κέιμπριτζ φέτος θα είναι 23 την ημέρα του αγώνα, με την Οξφόρδη να είναι μεγαλύτερη κατά δύο χρόνια (25). Οι κωπηλάτες του Κέιμπριτζ είναι 3 cm κατά μέσο όρο ψηλότεροι από αυτούς της Οξφόρδης, 1,95 m οι Γαλάζιοι και 1.92m οι Σκούροι Μπλε.

Το Boat Race, το οποίο χρηματοδοτείται από την Xchanging, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Απριλίου στις 14:15.
Πηγή: theboatrace.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια: