Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Ξεκίνησε σήμερα στο Περθ το εθνικό πρωτάθλημα κωπηλασίας της Αυστραλίας

Το εθνικό πρωτάθλημα κωπηλασίας της Αυστραλίας και οι διαπολιτειακοί αγώνες άρχισε σήμερα, Δευτέρα 5 Μαρτίο), στο ανακαινισμένο κωπηλατοδρόμιο του ’’Champion Lakes’’ στο Περθ.
Η Δυτική Αυστραλία φιλοξενεί το πρώτο εθνικό πρωτάθλημα από το 1995, με τους αθλητές να ανταγωνίζονται σε σχολικό, ομίλων και ελίτ επίπεδο μεταξύ 5 και 11 Μαρτίου.
Συνολικά 1286 αθλητές θα πάρουν μέρος στα 93 αγωνίσματα που έχουν προγραμματιστεί στους αγώνες, με το σκιφ γυναικών κάτω των 19 να έχει τις περισσότερες συμμετοχές (37).
Ο Διευθυντής εκδηλώσεων της Αυστραλιανής κωπηλασίας Matt Draper, είπε ότι όλα είναι έτοιμα για μια άψογη παρουσίαση της κωπηλασίας της Αυστραλίας.
"Η Rowing WA έχει κάνει τρομερή δουλειά για να εξασφαλίσει ότι όλα θα είναι στη θέση τους για το πρώτο εθνικό τους πρωτάθλημα από το 1995," δήλωσε ο Draper.
"Το Champion Lakes είναι ένας χώρος παγκόσμιας κλάσης και ικανός για να φιλοξενήσει την πιο σημαντική ετήσια ρεγκάτα στην αυστραλιανή εγχώρια κωπηλασία".
"Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι αθλητές που θα αγωνιστούν σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας θα προσφέρουν κάποιες εξαιρετικές κούρσες και ο κόσμος θα τους ενθαρρύνει, ειδικά την Κυριακή το απόγευμα που θα γίνουν οι αγώνες Queen’s και King’s Cup."

Και οι ελίτ αθλητές που διεκδικούν μια θέση στην Ολυμπιακή ομάδα θα πάρουν μέρος στους αγώνες, διακόπτοντας την προετοιμασία τους εν όψει των αγώνων αξιολόγησης στο Sydney International Regatta Centre από 23 Μαρτίου έως 1 Απριλίου.
Το εθνικό πρωτάθλημα θα κορυφωθεί με τη διαπολιτειακή Regatta όπου οι αθλητές έχουν την ευκαιρία να φορέσουν τα χρώματα της πολιτείας των και να αγωνιστούν για το Κύπελλο Κωπηλασίας Αυστραλίας.
Στα δύο εξέχοντα γεγονότα, Queen’s και King’s Cup, θα δείτε τις ομάδες της Victoria και της New South Wales (NSW) να συνεχίζουν την κόντρα τους στους αγώνες οκτακώπων ανδρών (King’s Cup) και γυναικών (Queen’s Cup).
Η NSW έχει κερδίσει τα τελευταία τέσσερα King’s Cups και θα επιδιώξει να νικήσει την πεινασμένη Victoria για άλλη μια φορά, ενώ η Victoria είναι το φαβορί για να προσθέσει το όγδοο διαδοχικά Queen’s Cup στην τροπαιοθήκη της.
Ζωντανά αποτελέσματα, ειδήσεις, συνεντεύξεις, φωτογραφίες και βίντεο θα είναι διαθέσιμα στο www.rowingaustralia.com.au
Πηγή: www.rowingnsw.asn.au

Δεν υπάρχουν σχόλια: