Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Χρήστος Σπυρίδης (Πρόεδρος Ν.Ο.Κ): «Όλοι μαζί, ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε ξανά μεγάλο το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς».


 

Για όσους παρακολουθούν στενά τα δρώμενα του συλλόγου επί καθημερινής βάσεως, είτε πρόκειται για μέρος του συλλόγου ( αθλητής, προπονητής κλπ) είτε συνιστά απλός φίλαθλος και παρατηρητής θα χαρακτήριζε τον κ. Σπυρίδη δίχως καμία δόση υπερβολής και με όλη τη σημασία της λέξης ως «ψυχή» του συλλόγου, ως έναν άνθρωπο που επαγρυπνεί από τις πρώτες ώρες της ημέρας έως και τη στιγμή που θα κλείσουν οι πύλες του αθλητικού κέντρου για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία του ιστορικού αυτού σωματείου.
Οι «Ορίζοντες» σε μια ακόμα προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματος της Κωπηλασίας, για το οποίο μόνο περήφανοι θα πρέπει να αισθάνονται οι πολίτες της Καστοριάς βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του συλλόγου και είχαν μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το νέο πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, ο οποίος μας εκμυστηρεύτηκε τόσο τις σκέψεις και τα σχέδια του για την πρόοδο του συλλόγου όσο και τις εξελίξεις αναφορικά με το φλέγον ζήτημα της συνένωσης με το έτερο σωματείο της πόλης μας, τη Ναυταθλητική Ένωση Καστοριάς.
Ακολουθεί αυτούσια η συνέντευξη.

-κ. Σπυρίδη, κατ’ αρχάς να σας καλώς ορίσουμε στους Ορίζοντες. Πρόσφατα, είχαμε κάποιες αλλαγές στα δρώμενα του συλλόγου με την αποχώρηση του κ. Κοντόπουλου από την οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς. Ποια είναι λοιπόν η επόμενη μέρα του συλλόγου με εσάς πλέον στη θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
«Όπως προαναφέρατε κι εσείς, ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς βίωσε μια αλλαγή αφού στη συνεδρίαση που είχαμε πριν από λίγο καιρό ο κ. Κοντόπουλος μας ανέφερε ότι επιθυμούσε να παραιτηθεί και πως κατά την οκταετή πορεία του στο Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς έδωσε ό,τι είχε να προσφέρει και ότι παρά το γεγονός ότι αφιέρωσε ένα κομμάτι της ζωής του στον Όμιλο λόγω φόρτου εργασίας δεν είναι σε θέση προσφέρει στο εξής κατά τον ίδιο τρόπο. Έτσι, η επιθυμία του κ. Κοντόπουλου έγινε δεκτή ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο, τον ευχαριστήσαμε θερμά για την πολυετή προσφορά του στο σύλλογο και αμέσως μετά κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάδειξη νέου προέδρου. Με ομόφωνη, επίσης, απόφαση τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου έθεσαν στο τραπέζι το όνομα μου. Όσον αφορά την επόμενη μέρα στο Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, όπως και για κάθε σύλλογο όταν φεύγει ένας πρόεδρος και έρχεται ένας νέος πάντα αντιλαμβάνεται και βλέπει υπό διαφορετικό πρίσμα ορισμένα πράγματα. Πιστεύω ότι όσον αφορά τα μέλη του συλλόγου, η ετήσια συνδρομή η οποία ανερχόταν στα 50 ευρώ ήταν αρκετά υψηλή για τα δεδομένα της εποχής και της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται οι συμπολίτες μας και για αυτό αποφασίσαμε να μειώσουμε το ποσό της ετήσιας συνδρομής στα 20 ευρώ/ ανά άτομο.
Παράλληλα, αποστέλλουμε μια ανοικτή πρόσκληση προς τα διαγραφέντα μέλη τα οποία για κάποιους λόγους είχαν διαγραφεί να επανέλθουν στην οικογένεια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς γιατί πάντα τους αισθανόμαστε σαν μέλη του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, σαν την ψυχή και το σώμα του συλλόγου μας. Υπάρχουν παλιοί αθλητές οι οποίοι καταξιώθηκαν με τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς και οι οποίοι θα πρέπει από την πλευρά τους να βάλουν ένα λιθαράκι στη προσπάθεια που ετοιμαζόμαστε να κάνουμε έτσι ώστε ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς να ξαναγίνει μεγάλος και να καταλάβει την 1η θέση στη βαθμολογία σ’ όλη την Ελλάδα. »


- Κατά την προσωπική σας άποψη και αντίληψη, δεν θα ήταν ωφέλιμο να γίνει μια ένωση με τη Ναυταθλητική Ένωση Καστοριάς για το καλό της πόλης μας;
«Αυτό που αναφέρατε είναι στα άμεσα σχέδια μας, ήδη έχω έρθει σε επαφή με τον πρόεδρο της Ναυταθλητικής Ένωσης Καστοριάς, τον κ. Κώστα Πουλιόπουλο ο οποίος έχει συνεδριάσει με τα αντίστοιχα μέλη του και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Οι φορείς αγκαλιάζουν την προσπάθεια αυτή και επιθυμούν ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς να γίνει ένα πολύ μεγάλο σωματείο με ένα όνομα, αυτό του ‘’ Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς’’ γιατί ο σύλλογος μας έχει μια ιστορία 57 ετών από την ίδρυση του το 1957 από τον Φίλιππο Κοσμά.
Σ’ αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς αλλά αντίθετα όλοι χρειάζονται και είναι απαραίτητοι. Ανοίγουμε λοιπόν τις αγκαλιές μας και καλούμε τους παλαιμάχους, τους αθλητές της Καστοριάς, όλους του φορείς και όλον τον κόσμο της πόλης έτσι ώστε να αγαπηθεί και να στηριχθεί η πολυπόθητη συνένωση των δυο σωματείων έτσι ώστε να προχωρήσουμε για να οδηγήσουμε τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς πολύ ψηλά, εκεί όπου ανήκει και εκεί όπου φιλοδοξούν όλοι οι Καστοριανοί να τον δουν. »


- Υπάρχουν κάποιοι αγώνες τους οποίους θα αναλάβετε να διοργανώσετε στο εγγύς μέλλον;
«Έχουμε τους διασυλλογικούς αγώνες που θα διεξαχθούν την 1η Απριλίου και τους οποίους έχουμε μετονομάσει σε Διασυλλογικούς Αγώνες ‘’Κώστας Γεωργίου’’, τους λεγόμενους ‘’ΓΚΑΣ’’ όπως τους γνωρίζει όλη η Ελλάδα. Ο Κώστας Γεωργίου ήταν ένας παλιός αθλητής και τον τιμούμε δίνοντας το όνομα του σ’ αυτούς τους αγώνες που πρόκειται να διοργανώσουμε. Από εκεί και πέρα, το διάστημα 19-22 Απριλίου θα διεξαχθεί στο κωπηλατοδρόμιο του σχοινιά στην Αθήνα το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων- Νεανίδων & Ανδρών- Γυναικών στο οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι αθλητές μας. Συγκεκριμένα, θα λάβουν μέρος η Χριστίνα Γιαζιτζίδου και ο Γιάννης Χρήστου που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και βρίσκονται αυτή τη στιγμή με την Εθνική Ομάδα. Επίσης, προπονούνται οι αθλήτριες Σπυρίδου Κασιανή & Σπυρίδου Ανδρεάνα, η Μιτσιάδου Ραφαέλα, η Βελλίδου Ιωάννα, η Τσιόλα Σοφία, η Τσιόλα Δέσποινα, η Σιαραφέρα Βούλα, η Αναγνωστοπούλου Σοφία, Εμμανουηλίδου Μέη , Μητσιάδου Παναγιώτα, Βελλίδου Ιορδάνα και οι αθλητές Γιώργος Τοκατλίδης, Γιώργος Παπαϊωάννου, Ιωάννου, Παπαδόπουλος Αλέξιος, Κόττας Ιωάννης, Ρούφος Φίλιππος, Ρούφος Λευτέρης, Μαρματάκης Ελευθέριος, Παπαδόπουλος Φώτης, Τούλης Κωνσταντίνος, Χατζής Ευάγγελος, Χατζής Γρηγόριος, Μπαζίνας Μάριος, Κοκκαλένιος Νίκος, Παπαδόπουλος Νίκος και πολύ ακόμα αθλητές τους οποίους αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να θυμηθώ. Κάνουμε μια προσπάθεια να παρουσιαστούμε δυνατοί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, να κατακτήσουμε όσα περισσότερα χρυσά μετάλλια μπορούμε και σε συνδυασμό με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στη μικρότερη κατηγορία των Παίδων- Κορασίδων που θα διεξαχθεί τον Ιούλιο στην πόλη των Ιωαννίνων να αναδειχθούμε σε όσο πιο ψηλότερη θέση γίνεται στη συγκεντρωτική βαθμολογία.
Όπως σας έχω πει, υπάρχουν παλιοί αθλητές οι οποίοι έχουν δοξάσει την πόλη αλλά και το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς. Όλους αυτούς λοιπόν τους καλούμε σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια που κάνουμε κι όλοι μαζί ενωμένοι και αγαπημένοι μιας και δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε να προχωρήσουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Θα θέλαμε, αν είναι σε θέση και ο Δήμος το Ναυταθλητικό Κέντρο Καστοριάς να μετονομαστεί σε Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς και να γίνει παραχώρηση σ’ αυτή τη νέα ομάδα που σχεδιάζουμε να κάνουμε έτσι ώστε να μπορεί το νέο σωματείο, που θα προκύψει από τις διεργασίες να έχει κάποια έσοδα και με γνώμονα πάντα και στραμμένο πάντα το βλέμμα ψηλά να μπορέσουμε να οδηγήσουμε το Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς εκεί όπου αξίζει και αρμόζει να βρίσκεται.»


- Ποια είναι η γνώμη και η στάση του συλλόγου παλαιμάχων κωπηλατών τα ‘’ παρασπουρτζούκια’’ για το ενδεχόμενο της συγχώνευσης των δυο συλλόγων της πόλης;
«Έχει γίνει συζήτηση μεμονωμένα με κάποια άτομα, όπως ο κ. Παπαγιάννης και κάποια άλλα άτομα οι οποίοι είναι όλοι θετικοί και επιθυμούν να συνεχίσουμε όλοι μαζί, ενωμένοι. Πιστεύω ότι η βοήθεια τους πρέπει να είναι αμέριστη σ’ αυτήν την προσπάθεια και πιστεύω ότι με καλή θέληση μπορούμε να φτάσουμε όλοι μαζί στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα έτσι ώστε ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς να βγαίνει πάντα μπροστά, αξιοποιώντας αυτό το θεάρεστο έργο, τη λίμνη της Καστοριάς η οποία θα έλεγα ότι είναι δώρο του Θεού για την πόλη μας. Ευχαριστώ όλους τους προέδρους των παλαιότερων διοικήσεων, καθώς και τα μέλη που διατέλεσαν στα διοικητικά συμβούλια του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς, επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους παλιούς προπονητές που πέρασαν από τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς, τον κ. Λαπίκωφ, τον κ. Βλάχο, τον κ. Καρυώτη, τον κ. Κοντομανώλη, τον κ. Χασιώτη, τον κ. Παπατέρπο, τον κ. Καραταΐδη και την κα Μηταλίδου καθώς επίσης και τους προπονητές που είναι αυτή την στιγμή στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς και είναι ο κ. Χάρης Χρήστου που είναι και επικεφαλής του Ναυτικού Ομίλου, η κ Φιλιοπούλου Ιωάννα καθώς επίσης και ο κ. Κώστας Δούας. Πιστεύω ότι η προσπάθεια συνεχίζεται και εύχομαι όλοι μαζί να συντελέσουν για το κοινό καλό»
Επιμέλεια: Ιωσήφ Χατζητιμοθέου

Πηγή: nokast.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: