Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Hamish Bond και Peter Taylor τα πρόσωπα της χθεσινής ημέρας του Πρωταθλήματος της Ν.Ζηλανδίας.

Hamish Bond και Peter Taylor τα πρόσωπα της χθεσινής ημέρας του Πρωταθλήματος της Ν.Ζηλανδίας.
Η νίκη και το 5ο συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο του Hamish Bond απέναντι στο πληρώμα του στην εθνική ομάδα, Eric Murray, στην Δίκωπο Ανδρών, αλλά και το Παγκόσμιο Ρεκόρ του Peter Taylor στο Σκίφ Ελ. Βαρών Ανδρών, ήταν τα γεγονότα που σφράγισαν την χθεσινή και προτελευταία ημέρα του εθνικού πρωταθλήματος της Νέας Ζηλανδίας, στην λίμνη Karapiro.

Στον τελικό του Σκίφ Ελαφρών Βαρών, με ονόματα όπως οι Peter Taylor, Storm Uru και Duncan Grand, δεν θα μπορούσαμε να περιμένουμε τίποτε άλλο από έναν εντυπωσιακό αγώνα. Οι προβλέψεις τελικά επιβεβαιώθηκαν με τους τρεις Νεοζηλανδούς αθλητές να κατεβαίνουν κάτω από τα 7 λεπτά. Νικητής αναδείχθηκε ο Peter Taylor με 6.44.38, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ στην κατηγορία του, το οποίο κατείχε ο Γάλλος Jeremie Azou με 6.46.93 απο το 2011, περιμένοντας απο την FISA να το αναγνωρίσει. Την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο με 6.52.60, κατέκτησε ο Storm Uru, το πλήρωμα του Peter Taylor στο Παγκόσμιο του Bled όπου και κατέκτησαν το Ασημένιο Μετάλλιο, ενώ την 3η θέση με 6.56.49 κατέκτησε ο Duncan Grand, 3ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Bled στο ίδιο αγώνισμα.


Στην 2η μεγάλη κόντρα της ημέρας, Eric Murray και Hamish Bond xωρίστηκαν για λίγο και βρέθηκαν αντίπαλοι στο Εθνικό Πρωτάθλημα της Νέας Ζηλανδίας. Νικητής απο την μεγάλη αυτή κόντρα ήταν ο Hamish Bond, ο οποίος κατέκτησε το 5ο του συνεχόμενο χρυσό μετάλλιο, μαζί με τον Jade Uru σημειώνοντας χρόνο 6.17.77, αφήνωντας στην 2η θέση τον Eric Murray o οποιος μαζί με τον Tyson Williams τερμάτισαν σε 6.20.50. Την τρίτη θέση κατέλαβαν οι Chris Harris και Sean O'Neill με 6.23.50.


Στην σημερινή ημέρα των αγώνων περιμένουμε να δούμε την μεγάλη κόντρα στα Σκίφ Ανδρών με τους Mahe Drysdale (5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Σκίφ Ανδρών), Nathan Cohen (Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2011 και το 2010 στο Διπλό Ανδρών) και τον Eric Murray (Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2009,2010,2011 στην Δίκωπο Ανδρών). Να θυμίσουμε ότι πρίν απο έναν μήνα ο Eric Murray είχε κερδίσει τον Mahe Drysdale στο Πρωτάθλημα του Norh Island.

Πηγή: Το κουπί.gr - Κωπηλασία

Δεν υπάρχουν σχόλια: