Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Θα είμαστε στα διπλά μετάλλια απ` ότι στο Πεκίνο»

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα μπορεί στο Λονδίνο να φτάσει σε διπλάσιο αριθμό μεταλλίων απ` ότι στο Πεκίνο πριν από τέσσερα χρόνια, έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra».

«Πιστεύω πως θα είμαστε στα διπλά από ότι ήμασταν στο Πεκίνο.
Είμαι πολύ αισιόδοξος, γιατί, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, τα παιδιά έχουν δουλέψει παρά πολύ σκληρά και πιστεύω πως αυτή είναι η εποχή τώρα που θα φανεί η κληρονομιά των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, μιλάω για την αθλητική κληρονομιά των νέων παιδιών σε ορισμένα αθλήματα που ταιριάζουν στον Έλληνα και είναι η ώρα που θα φανεί η κληρονομιά που μας άφησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας.
Ειδικότερα σε αθλήματα όπως είναι η κωπηλασία, η ιστιοπλοΐα, η κολύμβηση, αθλήματα τα οποία ταιριάζουν πολύ στον Έλληνα, στην ιδιοσυγκρασία και στην γεωπολιτική του θέση και πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλύτερα από ότι πήγαμε στο Πεκίνο»
είπε ο πρόεδρος της ΕΟΕ, ο οποίος σχετικά με τον αριθμό αθλητών και αθλητριών που θα συγκροτούν την Ολυμπιακή ομάδα ενόψει των Αγώνων του Λονδίνου διευκρίνισε ότι «αυτή την στιγμή είμαστε στα εξήντα, αν έχουμε τα τρία ομαδικά θα ξεπεράσουμε τα εκατό.
Αν έχουμε τα «δύο» πόλο και το μπάσκετ θα ξεπεράσουμε τα εκατό».


Σχετικά με το θέμα του σημαιοφόρου της Ελλάδας για τους Αγώνες είπε ότι «υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά ακόμα δεν μπορούμε να τις κοινοποιήσουμε, διότι δεν είναι μόνο ο σημαιοφόρος, αλλά προηγούνται και άλλα πράγματα.
Προηγείται καταρχάς ο πρώτος αθλητής που θα παραλάβει την φλόγα στην Ολυμπία, έχει τεράστια σημασία και αξία, ο αθλητής που θα παραλάβει την φλόγα από την πρώτη ιέρεια και ο τελευταίος αθλητής που παραδώσει την φλόγα στις 17 Μαΐου και μετά θα ακολουθήσει η απόφαση για τον σημαιοφόρο.
Υπάρχουν πολλές σκέψεις, θα υπάρξει και εισήγηση για όλα αυτά από την επιτροπή Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας, αλλά και από τον αρχηγό της αποστολής για το Λονδίνο και σύντομα θα γνωρίζουμε.
Υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα που θα εκπροσωπήσουν επάξια σε όλες τις εκδηλώσεις την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα».

Ο κ. Καπράλος κλήθηκε να σχολιάσει την πληφορορία ότι οι 'Αγγλοι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για την αποστολή της Ελληνικής ομάδας, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα με την γερμανική αποστολή, και τόνισε μεταξύ άλλων: «Κάτι τέτοιο δεν το έχω ακούσει και μου ακούγεται περίεργο.
Εμείς σαν Ολυμπιακή ομάδα έχουμε το προνόμιο σαν Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή να επιλέξουμε τον χώρο που θα εγκατασταθούμε, έτσι κάναμε και στο Πεκίνο, έτσι θα κάνουμε και τώρα στο Λονδίνο.
Εμείς έχουμε επιλέξει ήδη το κτίριο που θα διαμείνει η ελληνική αποστολή.
Οι 'Αγγλοι έδωσαν προτεραιότητα στην ελληνική αποστολή για τους λόγους ότι η Ελλάδα φέρει τις Ολυμπιακές αξίες.
Δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο, αλλά ούτε και ίσχυε ποτέ κάτι τέτοιο.
Αυτό θα ήταν ενάντια στις Ολυμπιακές αξίες και σε αυτό που θέλουν να δείξουν οι Ολυμπιακοί αγώνες, διότι οι αγώνες αυτοί αναδεικνύουν πέρα από το Ολυμπιακό ιδεώδες και την Ολυμπιακή φιλία των λαών και των αθλητών.
Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και ούτε θα μπορούσε να συμβεί, μου φαίνεται πολύ περίεργο, εκτός κι αν κάποιος από τους εκατοντάδες που δουλεύουν στο hospitality, διότι αυτά τα σπίτια δεν ανήκουν στην οργανωτική επιτροπή, αλλά σε εργολάβους που έχουν πουλήσει τα σπίτια, πιθανότατα λοιπόν να είπε μια ανοησία.
Αναπαράχθηκε τώρα και συζητιέται.
Και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο για παράδειγμα πως θα πηγαίναμε στο εστιατόριο, στις προπονήσεις ή στους αγώνες; Το είδα και εγώ κάπου εχθές σε μια εφημερίδα, αλλά κάτι τέτοιο δεν στέκει καν.
Οι διοργανωτές πάντα παίρνουν μια προφύλαξη για παράδειγμα το Ισραήλ για τα γεγονότα του Μονάχου αλλά ως επί των πλείστων τίποτα άλλο δεν υπάρχει.
Όλα αυτά τα θεωρώ εκτός πραγματικότητας».


Πηγή: www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: