Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Πρόβλημα στην κωπηλασία με τη χρήση του Σχινιά



Της Σπυριδούλας Σπανέα 

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες άφησαν στη χώρα μας μια «προίκα» από σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, οι περισσότερες από τις οποίες, παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις, δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού. Πρωταθλητές μας μετατράπηκαν σε «ενοικιαστές» των εγκαταστάσεων, προκειμένου να προετοιμαστούν σωστά για τη διοργάνωση του Λονδίνου. Αυτό σε συνδυασμό με τους μειωμένους προϋπολογισμούς των ομοσπονδιών κινδυνεύουν να εξαφανίσουν τον αθλητισμό από τη χώρα που γεννήθηκε.

Οι αθλητές της κωπηλασίας, οι οποίοι προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς... αθλητική στέγη εξαιτίας του υψηλού κόστους χρήσης του Ολυμπιακού κωπηλατοδρομίου του Σχινιά. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας βρίσκονται σε συζητήσεις με τους υπεύθυνους των «Τουριστικών Ακινήτων» προκειμένου να βρεθεί μία λύση. «Πριν απορροφηθούν τα ”Ολυμπιακά ακίνητα” από τα ”Τουριστικά Ακίνητα” μας στοίχιζε 25-26 ευρώ ο αθλητής για τη διαμονή και τη διατροφή. Μας είπαν ότι θα τα αναλάβουν τα ”Τουριστικά Ακίνητα” και πρέπει να πληρώσουμε περισσότερα γιατί θα χρειαστεί να γίνουν κάποιες επισκευές. Δεχτήκαμε αλλά τα χρήματα είναι πολλά. Ζήτησαν 35,5 ευρώ το άτομο για το μονόκλινο, 40,5 το άτομο για το δίκλινο και 45,5 ευρώ για το τρίκλινο. Η προσφορά των ξενοδοχείων της Αθήνας, με το ίδιο διαιτολόγιο, είναι 34 ευρώ ενώ, πέρυσι, στην Καστοριά πληρώναμε 28. Τώρα έχει έρθει για προετοιμασία μία ομάδα Ιρλανδών, μετά θα έρθουν Κινέζοι. Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε κόσμο ώστε να έχουν έσοδα. Ζήτησαν να πληρώσουμε ενοίκιο για το γυμναστήριο, που το έχουμε εμείς εξοπλίσει, και για τον χώρο των σκαφών. Το πήραν πίσω αλλά ζήτησαν να δίνουμε ποσοστά από τα σκάφη που νοικιάζουμε στους ξένους αθλητές. Η οικονομική ενίσχυση της Πολιτείας έχει μειωθεί και αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης», μας είπε ο πρόεδρος της ΕΚΟΦΝΣ, Γιάννης Καρράς.

Την πρόκριση για τους Αγώνες του Λονδίνου έχουν κατακτήσει 10 κωπηλάτες μας. «Ο Σχινιάς βρίσκεται μακριά από το κέντρο αλλά, ειδικά τον χειμώνα, αποτελεί ιδανικό μέρος για προετοιμασία. Μία αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να μας προκαλέσει σωματική και ψυχολογική κούραση», τόνισε η πρωταθλήτρια Αλεξάνδρα Τσιάβου.

«Οταν παραλάβαμε τα Ολυμπιακά Ακίνητα, μετά τη συγχώνευση, το επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχονταν στους αθλητές ήταν πολύ χαμηλό και σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες διατροφής και σε ό,τι αφορά την καθαριότητα. Η μικρή αύξηση που επιβλήθηκε, στην ουσία, αποτελεί ένα ελάχιστο επιπλέον κόστος που κατέβαλε η εταιρεία προκειμένου να αναβαθμίσει τις χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρονταν ώς τότε. Αλλωστε το ελληνικό Δημόσιο ειδικά σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία δεν μπορεί να επιβαρύνεται με επιπλέον δαπάνες» δήλωσε στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Δημήτρης Λάμπρου.

Πηγή:  news.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: