Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Επαναφορά των κινήτρων ζήτησε ο Καπράλος

Την επαναφορά των κινήτρων για τους αθλητές, αλλά και την παροχή διευκολύνσεων προς τα μέλη της προολυμπιακής ομάδας, ζήτησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ από το βήμα της ετήσιας εκδήλωση της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ στην οποία ήταν και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Παναγιώτης Μπιτσαξής έστειλε μήνυμα προς την Πολιτεία για την επαναφορά των κινήτρων στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, εν όψει της ψήφισης του νέου αθλητικού νόμου.


Συγκεκριμένα ο Σπύρος Καπράλος τόνισε κατά τον χαιρετισμό του: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό θέμα να επανέλθουν τα κίνητρα που τόσο απλόχερα είχε δώσει παλιότερα η Πολιτεία, αλλά καταστρατηγήθηκαν από εμάς, τους ίδιους τους ανθρώπους του αθλητικού κινήματος και στη συνέχεια σταμάτησαν να υφίστανται με απόφαση της Πολιτείας, που, για τους δικούς της λόγους, αφού πάτησε στο γεγονός ότι καταστρατηγήθηκαν, αποφάσισε να τα σταματήσει.

Είναι αναγκαίο να επανέλθουν σε μία λογική μορφή ώστε να βοηθηθεί γενικότερα όλος ο αθλητισμός.

Ειδικά τα νέα παιδιά και οι γονείς τους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν διάφορα προβλήματα που τους παρουσιάζονται αλλά και οι αθλητές που καταναλώνουν μεγάλο μέρος της ζωής τους στα γυμναστήρια και στα γήπεδα, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα τα μαθήματα και τις σπουδές, ακόμα και την επαγγελματική τους αποκατάσταση».

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ αναφέρθηκε και στο θέμα των διευκολύνσεων στους αθλητές και τις αθλήτριες της προολυμπιακής Ομάδας. «Θεωρούμε ότι σήμερα, έξι μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, οι αθλητές μας, οι οποίοι έχουν κάποια σχέση εργασίας με το δημόσιο, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα, χωρίς να περικόπτονται οι αμοιβές τους, να παίρνουν άδειες μετά αποδοχών, για να μπορούν να προετοιμαστούν καλύτερα έστω και σε αυτούς τους τελευταίους μήνες, ώστε να μας εκπροσωπήσουν στο καλύτερο δυνατό βαθμό στο Λονδίνο.

Είναι τόσο σημαντικό σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρας μας οι αθλητές μας να πάνε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να μας φέρουν διακρίσεις.

Νομίζω ότι η χαρά και η περηφάνια που θα νιώσει ο κάθε Έλληνας, θα είναι το πιο θετικά σημεία της φετινής χρονιάς. Μέχρι στιγμής έχουμε πάνω από πενήντα αθλητές που έχουν πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και είμαι σίγουρος ότι τα μετάλλια που θα έρθουν, θα είναι πολύ περισσότερα από τα τέσσερα μετάλλια που είχαμε πάρει στο Πεκίνο».

Τέλος, ο Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε και στα προβλήματα της Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ.

«H E.O.E στάθηκε, στέκεται και θα στέκεται στο πλευρό της ομοσπονδίας, παρόλο που στεναχωριόμαστε πάρα πολύ από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και τα οποία ζούμε καθημερινά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Με τους λίγους πόρους που έχει η Ε.Ο.Ε προσπάθησε να συνδράμει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει το άθλημά σας και ελπίζουμε ότι αυτά τα προβλήματα θα αποτελέσουν παρελθόν και τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Ακούγοντας τα όσα είπε ο κ. Μπιτσαξής για την εγκατάσταση του Σχοινιά, είναι πράγματι πολύ σημαντικό που παραδίδεται στον αθλητισμό και έτσι τα δύο αθλήματα της κωπηλασίας και του κανόε καγιάκ θα βρουν στέγη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: