Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2012

«Δει δη χρημάτων» η Ιταλία απέσυρε την Ολυμπιακή υποψηφιότητα της Ρώμης

Τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνησή του αποφάσισε να μην επισημοποιήσει την υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Μόντι. Η οικονομική επιβάρυνση των Ιταλών είναι ήδη μεγάλη και δεν μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω λόγω Ολυμπιακών, είπε ο Μάριο Μόντι.

«Η κυβέρνησή μας καλείται να δράσει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Αναγκάσθηκε να ζητήσει θυσίες σε ένα σημαντικό φάσμα πολιτών», τόνισε ο ιταλός Πρωθυπουργός.

Κατά συνέπεια, πρόσθεσε, «τώρα που ο κίνδυνος δείχνει να απομακρύνεται, δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να λάβουμε μια οικονομική δέσμευση που θα μπορούσε να βαρύνει με απρόβλεπτο τρόπο στις πλάτες της Ιταλίας».

Ο κ. Μόντι έκανε λόγο για μια «απόφαση ευθύνης».

Σύμφωνα με τον ιταλό οικονομολόγο και Πρωθυπουργό, «η χώρα δεν πρέπει να σταματήσει να θέτει σημαντικούς στόχους, αφού μάλιστα η κυβέρνηση έχει επικεντρωθεί και στην ανάπτυξη, αλλά αυτή τη στιγμή δεν θα ήταν ένδειξη συνέπειας να μπει η Ιταλία σε μια τόσο δαπανηρή διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων».

Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τους άμεσους συνεργάτες του Μάριο Μόντι διέρρευσε πως υπήρξαν έντονες πολιτικές πιέσεις υπέρ μιας θετικής απόφασης και της επισημοποίησης της υποψηφιότητας.

Μεγάλη δυσαρέσκεια εξέφρασε ο κεντροδεξιός δήμαρχος της Ρώμης Τζάνι Αλεμάνο ο οποίος, εξερχόμενος του κυβερνητικού μεγάρου «Παλάτσο Κίτζι», δήλωσε ότι «ο κ. Μόντι εξέθεσε με μεγάλη σαφήνεια τις θέσεις του, αλλά εμείς συνεχίζουμε να διαφωνούμε».

Έγινε λόγος περί πιθανής παραίτησης του δημάρχου της Αιώνιας Πόλης, όμως ο κ. Αλεμάνο διέψευσε τις σχετικές πληροφορίες.

Μετά την αποχώρηση της Ρώμης, πέντε πόλεις θα καταθέσουν υποψηφιότητα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και είναι οι: Κωνσταντινούπολη, Μπακού, Ντόχα, Μαδρίτη και Τόκιο.

Πηγή: www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: