Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 
(Γωνία Οδών Γ΄ Σεπτεμβρίου & Αγίου Δημητρίου)
ΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΝΩΣΗ ΓΥΜΝΑΣΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για τη διοργάνωση από την Ένωση Γυμναστών Βορείου Ελλάδος του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου του 2012. Ο έγκαιρος προγραμματισμός του συνεδρίου μας, που διοργανώνεται σε ετήσια βάση, επιτρέπει και σε μας να προσπαθήσουμε και να πετύχουμε καλύτερο αποτέλεσμα και σε όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν να μπορέσουν να προγραμματίσουν με άνεση τη συμμετοχή τους, ενώ σε όσους επιθυμούν να ανακοινώσουν κάποια επιστημονική εργασία, δίνεται ένα μεγάλο χρονικό διάστημα για να προετοιμαστούν και να στείλουν έγκαιρα την εργασία τους μέσα στα χρονικά πλαίσια που έχει καθορίσει η οργανωτική επιτροπή. 

 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ
ΜΕΧΡΙ 16 / 3 / 2012.

Α. Θεματολογία:
Το συνέδριο θα περιλαμβάνει: Ειδικές εισηγήσεις - στρογγυλές τράπεζες, 5 εξειδικευμένα σεμινάρια και ελεύθερες ανακοινώσεις από όλο το φάσμα της αθλητικής επιστήμης (προφορικές, αναρτημένες, short και full paper) και workshops. Στους συμμετέχοντες στο συνέδριο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Β. ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ: 
ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν συμπεριληφθεί ήδη οι στρογγυλές τράπεζες με την παρακάτω θεματολογία.
  1. Η Φυσική Αγωγή από την Προσχολική Αγωγή μέχρι την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
  2. Μια στρογγυλή τράπεζα με ένα πρωτοποριακό θέμα «Γονίδια και Αθλητική Απόδοση».
  3. Αθλητικό Δίκαιο.
  4. Η Άσκηση ως Μέσο Θεραπείας.
Τέλος, στο συνέδριο θα υπάρχουν ενότητες που θα περιλαμβάνουν και τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Αθλητική Ψυχολογία. Οργάνωση & Διοίκηση. Μάρκετινγκ, Μάνατζμεντ. Οργάνωση γυμναστηρίου, αθλητικές εγκαταστάσεις & προϊόντα. Αθλητική διατροφή. Άσκηση και διατροφή. Ιατρική της άθλησης. Άσκηση και υγεία. Θέματα Εργοφυσιολογίας, Βιοκινητικής – Βιομηχανικής, Βιοχημείας, Φυσιολογίας και οι πρακτικές τους εφαρμογές. Γενικά και ειδικά θέματα προπονητικής ατομικών και ομαδικών αθλημάτων. Σύγχρονες τεχνολογίες στη Φυσική Αγωγή και στον αθλητισμό. Μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων των Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθλητική Κοινωνιολογία. Μετρήσεις και αξιολόγηση της φυσικής κατάστασης και των αθλητικών επιδόσεων. Υποστηρικτικές επιστήμες στον αθλητισμό και τη Φυσική Αγωγή. Εξειδικευμένα σεμινάρια.

Γ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ (ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΕΣ): 
Θα καλύπτονται τα παρακάτω θέματα της αθλητικής επιστήμης: Προπονησιολογία, Κινητική μάθηση, Κινητική ανάπτυξη, Αθλητιατρική, Αθλητική ψυχολογία, Βιοκινητική - Βιομηχανική, Αθλητική κοινωνιολογία, Αθλητικό δίκαιο, Ειδική αγωγή, Εργοφυσιολογία, Ιστορία Φυσικής Αγωγής, Αθλητισμός για όλους, Φιλοσοφία του Αθλητισμού, Οργάνωση και Διοίκηση, Άθληση και αναψυχή, Βιοχημεία της άσκησης, Αθλητισμός και Διατροφή, Διδακτική και θεωρία της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού, Ειδικά θέματα διαφόρων αθλημάτων, Χορός και Λαογραφία, Αθλητική τεχνολογία, Φυσιοθεραπεία, Ντόπινγκ, Μετρήσεις και αξιολόγηση, Αερόμπικ, Στατιστική, Φυσιολογία, Εργομετρία.

Δ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ: 
Στα πλαίσια του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου θα διεξαχθούν και 5 εξειδικευμένα σεμινάρια:
  1. Ημερήσιο Βιωματικό Σεμινάριο «Η Παιδαγωγική προσέγγιση του μαθήματος της Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση». Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 29 / 2 / 2012 και 15 Ευρώ από τις 1 / 3 / 2012. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Το συγκεκριμένο σεμινάριο αποτελεί το βιωματικό μέρος του αντίστοιχου θεωρητικού σεμιναρίου που διεξήχθη στο 12ο Θεματικό Συνέδριο της ΕΓΒΕ που πραγματοποιήθηκε από 10 έως 11 Δεκεμβρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη.
  2. Σεμινάριο Οργάνωσης – Διοίκησης: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναιδωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο.
  3. Ημερήσιο Σεμινάριο Άσκησης με Βάρη: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 29 / 2 / 2012 και 15 Ευρώ από τις 1 / 3 / 2012. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου και χώρος διεξαγωγής θα είναι το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (απέναντι από το Ολυμπιακό Μουσείο).
  4. Σεμινάριο Προπονητικής στην Καλαθοσφαίριση: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος. Το δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο σεμινάριο για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι 12 Ευρώ έως τις 29 / 2 / 2012 και 15 Ευρώ από τις 1 / 3 / 2012. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή βεβαίωση συμμετοχής. Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Απριλίου και χώρος διεξαγωγής θα είναι το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (απέναντι από το Ολυμπιακό Μουσείο).
  5. Σεμινάριο «Ολυμπιακής Αγωγής και Παιδείας»: Το σεμινάριο θα περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος. Η παρακολούθηση του συγκεκριμένου σεμιναρίου για όλους τους μετέχοντες στο 15ο Διεθνές Συνέδριο της Ε.Γ.Β.Ε είναι δωρεάν. Στους συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα δοθεί χωριστή Βεβαίωση συμμετοχής. Χώρος διεξαγωγής θα είναι το Ολυμπιακό Μουσείο. Σε όλα τα σεμινάρια την ημέρα διεξαγωγής τους οι εγγραφές θα γίνονται μέχρι την ώρα έναρξης του σεμιναρίου (η οποία θα ανακοινωθεί στο τελικό πρόγραμμα που θα κυκλοφορήσει στο συνέδριο) στη γραμματεία του συνεδρίου στο Ολυμπιακό Μουσείο. Για όλα τα σεμινάρια ειδικά δελτία συμμετοχής υπάρχουν στο site της ΕΓΒΕ (www.egve.gr). Θα υπάρχουν επίσης, στο γραφείο της Ε.Γ.Β.Ε. και στη γραμματεία του συνεδρίου κατά τις ημέρες διεξαγωγής του. Η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής από όσους θελήσουν να τα παρακολουθήσουν, θα μας διευκολύνει στην καλύτερη οργάνωσή τους.
Ε. Συνεργασίες και Παράλληλες Εκδηλώσεις με το Συνέδριο:
Η Διοργάνωση από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ του 5ου FORUM ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ με θέμα «Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ». Στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής της Ε.Γ.Β.Ε., η Ελληνική Ακαδημία Φυσικής Αγωγής διοργανώνει το 5ο Forum Φυσικής Αγωγής με τίτλο «Η ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ», το οποίο θα λάβει χώρα στις 31/3/2012 στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Η θεματολογία του θα περιλαμβάνει την αναπροσαρμογή των αναλυτικών προγραμμάτων φυσικής αγωγής και τη θέση – ρόλο της Φυσικής Αγωγής στην κοινωνία της κρίσης. Οι εγγραφές μόνο για το Forum γίνονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.hape.gr/forum.htm ή δια αλληλογραφίας στη διεύθυνση Μελενίκου 22 Τ.Κ. 54635 με την ένδειξη για το 5ο FORUM.

ΣΤ. Συμμετέχοντες στο Συνέδριο:
Στο επιστημονικό πρόγραμμα του Συνεδρίου θα συμμετέχουν προσκεκλημένοι ειδικοί επιστήμονες της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, αθλητίατροι, αθλητικοί ψυχολόγοι, αθλητικοί μάνατζερς, προπονητές, κλπ. Κορυφαίες αθλητικές προσωπικότητες θα κληθούν να συμμετάσχουν τόσο στο επιστημονικό μέρος, όσο και στις υπόλοιπες εκδηλώσεις του συνεδρίου. Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου είναι τα Ελληνικά και τα Αγγλικά και θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία.

Ζ. ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟ 15ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ:
  • Η ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ.
  • ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (FULL PAPER) ΚΑΙ SHORT PAPER.
  • ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
  • ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ POSTER.
Η. ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΟΥΣ: Όλοι οι σύνεδροι που θα συμμετάσχουν στο 15ο Διεθνές Συνέδριο θα δικαιούνται δωρεάν είσοδο στις εκθέσεις του Ολυμπιακού Μουσείου, μόνο με την επίδειξη της κάρτας συνέδρου. Αναλυτικό πρόγραμμα για το ωράριο επισκέψεων θα υπάρχει στη γραμματεία του συνεδρίου

Θ. ΔΙΑΜΟΝΗ:Έξι εξαιρετικές προτάσεις για τη διαμονή όσων συνέδρων έλθουν στη Θεσσαλονίκη για την παρακολούθηση του συνεδρίου της ΕΓΒΕ αλλά και για τους συνοδούς τους έχει επεξεργαστεί η ΕΓΒΕ.
Είναι ευνόητο ότι η έγκαιρη πραγματοποίηση των κρατήσεων θα διευκολύνει και τα ξενοδοχεία και θα εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα των δωματίων στις προνομιακές τιμές.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Ε.Γ.Β.Ε., Προξένου Κορομηλά 51, Τ.Κ. 54622, Θεσσαλονίκη
Τηλ. και Φαξ: 2310 / 282512 - Διεύθυνση internet, www.egve.gr

Πηγή: www.egve.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: