Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο Thomas Keller 2012



Ξεκίνησε η υποβολή υποψηφιοτήτων για το βραβείο Thomas Keller για το 2012 το οποίο δίνεται σε ανθρώπους που έχουν "εκπληκτική καριέρα στην Κωπηλασία". Το Βραβείο Thomas Keller το οποίο απονέμεται απο την FISA είναι το πιο σημαντικό βραβείο στην παγκόσμια Κωπηλασία. Οι υποψηφιότητες καταχωρούνται απο το κοινό και τα ΜΜΕ στο site της FISA.

Το βραβείο Thomas Keller, πήρε το όνομα του απο τον πρώην Πρόεδρο της FISA ο οποίος ήταν ο πρώτος ο οποίος έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο το 1990. Η απονομή στον νικητή θα γίνει στις 26 Μαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Λουκέρνη, ενώ η απονομή θα γίνει απο τον Dominik Keller, γιο του Thomas Keller και τον Denis Oswald, προέδρο της FISA.

Ο νικητής του βραβείου Thomas Keller Medal λαμβάνει ενα χρυσό μετάλλιο 18 καρατίων και μια ισόβια διαπίστευση για ολα τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Νικητής για το 2011 ήταν ο Εσθονος Jueri Jaanson ο οποίος μετά απο 2 επιτυχημένες δεκαετίες στην κωπηλασία με Ολυμπιακά και Παγκόσμια Μετάλλια αποσύρθηκε στην ηλικία των 44 ετών.
Ανάμεσα στους νικητές του συγκεκρμένου βραβείου είναι μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας κωπηλασίας όπως οι James Tomkins, Kathrin Boron, Elisabeta Lipa, Steve Redgrave, Marnie McBean. Για τον πλήρη κατάλογο των νικητών πατήστε εδώ.

Οι παράγοντες που λαμβάνονται υπ'οψιν για την απονομή του βραβείου είναι οι:

1. Επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο.
2. Τύπος της Καριέρας
3. Τεχνική Γνώση του Αθλήματος
4. Αθλητική Άμιλλα
5. Κατά πόσον ο αθλητής θεωρείται "μύθος"

Το βραβείο μπορεί να απονεμηθεί μόνο μια φορά κάθε χρονιά. Οι υποψηφιότητες κλείνουν στις 15 Φεβρουαρίου του 2012

Πηγή: Το κουπί.gr  από  FISA

Δεν υπάρχουν σχόλια: