Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Έναρξη της Ολυμπιακής Χρονιάς για τα Γερμανικά Κουπιά.



Μερικές μέρες μετά το τέλος του προπονητικού κοινοβίου στην ηλιόλουστη Πορτογαλία, οι επίλεκτοι Γερμανοί Κωπηλάτες συγκεντρώθηκαν στο Ratzeburg για ενα πενθήμερο κοινόβιο.

Ο κύριος στόχος του συγκεκριμένου κοινοβίου για τον προπονητή Markus Schwarzrock, ήταν η αξιολόγηση της ψυχολογικής συμπεριφοράς των αθλητών στο εργόμετρο. Εφαρμόζοντας το "Step Test",  to οποίο διεξήχθη υπο την επίβλεψη του αθλητιατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Ulm και τέστ 6 χλμ. την επόμενη μέρα, υπο την επίβλεψη του ομοσπονδιακού προπονητή Hartmut Buschbacher, βγήκαν τα πρώτα συμπεράσματα για την απόδοση των κορυφαίων Γερμανών Κωπηλατών. Με χρόνο 18:36 ο Tim Grohmann ολοκλήρωσε το τεστ ακολουθούμενος απο τον Lauritz Schoof (18:41) και τον Marcel Hacker (18:48).

Στα ελαφρά βάρη την πρώτη θέση πήρε ο Linus Lichtschlag με 19:52, ακολουθούμενος από τον Lars Hartig ο οποίος τερμάτισε 4 δευτερόλεπτα αργότερα. Ο Jonathan Koch, ο οποίος κατέρευσε στα τελευταία 400 μέτρα, τεμάτισε σε 20:04 σημειώνοντας όμως προσωπικό ρεκόρ, ενώ στην 4η θέση τερμάτισε ο νέος Konstantin Steinhubel με 20:11.

Στις επόμενες μέρες του κοινοβίου δεν επικρατούσαν οι καλύτερες καιρικές συνθήκες, με την προπόνηση στο νερό να περιορίζεται σε Τετραπλά και Διπλά Ελ. Βαρών, συνδυαζόμενη με προπόνηση στη ξηρά.
Στον δρόμο για το Λονδίνο υπάρχουν μερικές μέρες ξεκούρασης πριν τα κοινόβια σε Γαλλία (Φλεβάρη) και Πορτογαλία (Μάρτη) και πριν τις τελικές Ολυμπιακές δοκιμασίες στην Κολωνία.

Πηγή:  Το κουπί.gr  από http://www.rudern.de/

Δεν υπάρχουν σχόλια: