Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

H GB Rowing Team ενθαρρύνει το κοινό να ασκηθεί για καλή υγεία

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Katherine Grainger και οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Mark Hunter και Greg Searle, δίνουν στο κοινό τη δυνατότητα να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τις διαδικασίες επιλογής για την ομάδα κωπηλασίας της GB, καλώντας τους να κάνουν το δικό τους τεστ σε ένα κωπηλατικό μηχάνημα.
Το μήνα Φεβρουάριο θα «τρέξει» το πρόγραμμα «The Nation on Trial», που χρηματοδοτείται από την Siemens. Η ομάδα προκαλεί τον καθένα να μπει στο πνεύμα των δοκιμασιών της ομάδας, κάνοντας τεστ 2 χιλιομέτρων σε εργόμετρο, δίνοντας έμφαση σε μια μεγάλη χρονιά για το Βρετανικό αθλητισμό, συγκεντρώνοντας επίσης χρήματα για τους φιλανθρωπικούς σκοπούς της «Stroke Association».
2 χιλιόμετρα είναι η απόσταση που τα κορυφαία αστέρια της GB θα αγωνιστούν στο νερό στους Ολυμπιακούς Αγώνες αυτό το καλοκαίρι, αλλά και για όσους φιλοδοξούν να ενταχθούν στην φετινή ομάδα, η μακρά διαδικασία επιλογής ξεκινά με 2 χιλιόμετρα τεστ σε εργόμετρο και αυτή είναι η ευκαιρία του κοινού να πάει και να κερδίσει, πέρα από βραβεία, την απλή συμμετοχή.
Ο καθένας, άνω των 16 ετών, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων του, μπορεί να εγγραφεί στην ιστοσελίδα της εκδήλωσης www.nationontrial.org και να πάρει οδηγίες ειδικών σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσει μια μηχανή κωπηλασίας, καθώς και να απολαύσουν τα μηνύματα ενθάρρυνσης από Παγκόσμιους Πρωταθλητές, την Grainger, τον Richard Chambers και το χρυσό Ολυμπιονίκη το 1992, Searle.
Η πρόκληση είναι απλή στη θεωρία. Οι συμμετέχοντες προπονούνται και προσπαθούν να κάνουν τα 2km όσο πιο γρήγορα μπορούν, σε ένα μηχάνημα κωπηλασίας κάποιου τοπικού γυμναστηρίου ή ενός club κωπηλασίας, με στόχο να μπουν στη διαδικασία της προπόνησης και απώτερο στόχο με την τακτική άσκηση, τη μείωση του κινδύνου ενός εγκεφαλικού επεισοδίου.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να καταγράφουν το χρόνο τους όσες φορές επιθυμούν στον δικτυακό τόπο της εκδήλωσης, μεταξύ 1 και 29 Φεβρουαρίου και να τον συγκρίνουν με αυτούς από φίλους και συναδέλφους, καθώς και με τα κριτήρια επιλογής της Βρετανικής ομάδας.
Η Grainger, 36 χρονών, τρεις φορές ασημένια Ολυμπιονίκης, έξι φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια και με στόχο την τέταρτη συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες είπε: «Είναι η Ολυμπιακή απόσταση, είναι αυτό που κάνουμε όλη την ώρα, είναι αυτό που κάνουμε στις δοκιμές. Θα το κάνουμε στις αρχές Μαρτίου και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οπότε είναι μια σκληρή δοκιμασία».
«Αλλά σας προειδοποιώ επίσης ότι είναι πολύ εθιστικό, έτσι μόλις το γνωρίσετε, εάν είστε ανταγωνιστικοί θα επιζητάτε τη συνεχή βελτίωση. Οπότε καλή τύχη».

Η ανταμοιβή για όποιον συμμετέχει είναι η ευκαιρία να κερδίσει μετά από κλήρωση, ένα ταξίδι για δύο άτομα να παρακολουθήσουν τις δοκιμασίες στον Ολυμπιακό χώρο κωπηλασίας, στο Eton Dorney.
Οι χρόνοι των συμμετεχόντων ηλικίας 16-24 ετών θα αξιολογηθούν για να διαπιστωθεί αν κάποιος έχει το ταλέντο και να του δοθεί η ευκαιρία να γίνει μέλος της ομάδας κωπηλασίας της GB. Η εκδήλωση μπορεί να αναδείξει μια νέα γενιά κωπηλατών.
Το «Nation on Trial» έχει επίσης σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων και την ευαισθητοποίηση για τη φιλανθρωπική οργάνωση «Stroke Association», συνεργάτη της εκδήλωσης, με τους συμμετέχοντες να ενθαρρύνονται να γίνουν χορηγοί στην επίτευξη των στόχων της.
Κάθε πέντε λεπτά, κάποιος στην Αγγλία παθαίνει ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, το οποίο είναι η κύρια αιτία σοβαρής αναπηρίας. Η Stroke Association παρέχει υποστήριξη για τους επιζώντες και τις οικογένειές τους, καθώς και τη χρηματοδότηση ιατρικής έρευνας ζωτικής σημασίας. Η κωπηλασία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού επεισοδίου, ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: