Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αγωνιστικό Σαββατοκύριακο στη Νέα Ζηλανδία


Οι υποψήφιοι αθλητές για την Under-23 ή την ελίτ ομάδα της Νέας Ζηλανδίας για το 2012, θα είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν αυτόματα μια θέση στους αγώνες αξιολόγησης στο τέλος του Φεβρουαρίου.
Κάθε αθλητής ή πλήρωμα που θα πάρει την πρώτη θέση στο σκιφ και στη δίκωπο, ανδρών και γυναικών, από το Cambridge Town Cup στη λίμνη Karapiro ή το South Island Championships στη λίμνη Ruataniwha το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, θα είναι πρώτο στη λίστα για τις δοκιμές, γεγονός που το καθιστά ένα σημαντικό Σαββατοκύριακο για το άθλημα. Υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες για πρόκριση στους αγώνες αυτούς, αλλά αυτοί σηματοδοτούν την πρώτη ευκαιρία για να εξασφαλίσουν μια θέση στις δοκιμές. 
Ως εκ τούτου, πολλοί από τους κορυφαίους αθλητές κωπηλασίας θα πάρουν μέρος αυτό το Σαββατοκύριακο στο Karapiro, αλλά οι αθλητές από τις κεντρικές και νότιες περιοχές έχουν μια χρυσή ευκαιρία να εξασφαλίσουν μια θέση στις δοκιμές του Karapiro αφού τα περισσότερα από τα μεγάλα ονόματα αγωνίζονται στο νησί του Βορρά. 
Το σαββατοκύριακο θα είναι μια από τις τελευταίες ευκαιρίες για να δείτε τους τρεις φορές πρωταθλητές κόσμου, Hamish Bond και Eric Murray σε δράση, προτού χωρίσουν για να αγωνιστούν για τους συλλόγους τους στο BankLink, για το Πρωτάθλημα Νέας Ζηλανδίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δις πρωταθλήτριες κόσμου στη δίκωπο γυναικών, Rebecca Scown και Juliette Haigh. Ο Mahe Drysdale θα έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την αυτόματη πρόκριση στο σκιφ στο Karapiro, ενώ απόντες θα είναι οι δύο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές Nathan Cohen και Joseph Sullivan.
Δύο ενδιαφέροντα πληρώματα που επί του παρόντος βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία και προπονούνται, θα αγωνιστούν επίσης στους αγώνες αυτούς.  Πρόκειται για ένα αμερικανικό ελαφρύ διπλό σκιφ, που έχει στόχο να κερδίσει την επιλογή του στην ομάδα των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ένας πρώην -23 παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιφ από τη Γερμανία, ο Karsten Borowski, ο οποίος έχει τον ίδιο στόχο για τη χώρα του. 

Πηγή: www.rowingnz.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: