Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αφιέρωμα του Nokast Blogspot στον κ. Σειρινίδη Λάζαρο

Από το nokast.blogspot.com
ΣΕΙΡΙΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (κ.ΛΑΚΗΣ) Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΑΣ - ΑΓΝΩΣΤΟΣ

Nokast: Πότε άρχισες την κωπηλασία κ.Λάζαρε και σε ποιον όμιλο ;

Σειρινίδης Λάζαρος.:
Την κωπηλασία την άρχισα το 1970 και σε ηλικία 14 ετών στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς.

nokast: Ποιες ήταν οι διακρίσεις σου κατά την διάρκεια που εσύ ήσουν κωπηλάτης εν ενεργεία ;
Σ.Λ.:
Οι επιτυχίες μου ήταν διάφορες όπως:
Το 1971, αν και ήμουν μικρός - τότε δεν υπήρχε η κατηγορία των παίδων γι’ αυτό τρέχαμε στην κατηγορία Έφηβων - πήραμε την Πρώτη θέση στο Πανελλήνιο με τετράκωπο (4+). 
Την ίδια χρονιά, δηλαδή το 1971, έλαβα μέρος με την τετράκωπο (4+) από την Καστοριά στην Regatta της Βιέννης και πήραμε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο. Ήταν η 83η χρονιά που γινόταν η regatta και το κύπελλο αυτό ήρθε στην Καστοριά όπου και έμεινε για έναν χρόνο. Να σημειώσουμε ότι τα ονόματα μας είναι χαραγμένα πάνω στο κύπελλο αυτό.

Το 1971 λάβαμε μέρος και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο έγινε αυτήν την χρονιά στο BLED, με την ίδια τετράκωπο από την Καστοριά και κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση και εκεί. 

Την επόμενη χρονιά, το 1972, μετά από προκρίσεις που έγιναν και αφού βγήκαμε πρώτοι, μας πήραν στην Εθνική ομάδα και συμμετείχα με 2+. Την ίδια χρονιά πήραμε το Χρυσό Μετάλλιο και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που έγινε στα Ιωάννινα. 

Το 1972 έλαβα μέρος με την εθνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ιταλία, όπου πήραμε την 8η θέση με 2+. 

Την ίδια χρονιά, το 1972 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, πήραμε Χρυσό μετάλλιο με δίκωπο (2+) μαζί με τον Κράγια Χρήστο. Την χρονιά αυτή έγινε για πρώτη φορά και το αγώνισμα της οκτακώπου Ανδρών (8+), όπου και εκεί, αν και ήμασταν έφηβοι, πήραμε το Χρυσό μετάλλιο με τον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς. 

Το 1973 τώρα, έτρεξα skiff εφήβων, όπου και πάλι πήρα το Χρυσό μετάλλιο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της χρονιάς αυτής. 

Το 1974 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κωπηλατώ σε δυο σκάφη, σε μια δίκωπο άνευ (2-) αλλά και στην οκτάκωπο Ανδρών (8+).Οι επιτυχίες δεν αργούν να έρθουν και φεύγω με δυο χρυσά μετάλλια και στη δίκωπο αλλά και στην οκτάκωπο. 

Το 1975 δεν έλαβα μέρος σε κανένα αγώνα διότι πήγα να υπηρετήσω την πατρίδα στην Α.Ε.Ν. (Αθλητική Ένωση Ναυτικού). 

Το 1976 κατεβαίνω στους Πανελλήνιους αγώνες με την Α.Ε.Ν. και παίρνω χρυσό μετάλλιο με την τετράκωπο του στρατού (4+), αλλά και χρυσό μετάλλιο με την οκτάκωπο (8+). 

Το 1977 σε σκάφος διπλού σκιφ, μαζί με τον κ. ΚΟΝΤΟΜΑΝΩΛΗ ΚΩΣΤΑ, παίρνουμε την πρώτη θέση στις προκρίσεις και το Χρυσό στην οκτάκωπο (8+) με την Α.Ε.Ν. 
Στην φωτογραφία αυτή Νο1 Σειρινίδης Λάζαρος  και Νο2, ο γνωστός σε όλους μας Προπονητής της Εθνικής ομάδας,      κ. Κοντομανώλης Κώστας 
Το 1977 πήγαμε στην Βουλγαρία με την Α.Ε.Ν. και πήραμε το χρυσό μετάλλιο στην τετράκωπο (4+). 

Το 1978 στις προκρίσεις με την Α.Ε.Ν. πήραμε χρυσό μετάλλιο με την τετράκωπο 4+, αλλά εδώ σταματώ με το Ναυτικό, διότι αμέσως μετά έρχεται η απόλυση μου και επιστρέφω στο σπίτι μου. 

Επιστρέφω στον Ναυτικό Όμιλο Καστοριάς το 1982, ως Προπονητής στην ομάδα των Ανδρών. 

Το 1983 αλλά και το 1984 πάλι προπονώ την ομάδα του Ν.Ο.Κ., για ένα τρίμηνο την κάθε χρονιά, λόγω πολλών υποχρεώσεων που είχα στην άλλη μου δουλεία την εποχή εκείνη. 

Τέλος, από το 2004 και μέχρι σήμερα, υπηρετώ την κωπηλασία από ένα άλλο πόστο. Είμαι υπεύθυνος του χώρου αλλά και του Λεμβαρχείου στο ΔΗΝΑΚ (ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ).

Η τελευταία μου φωτογραφία είναι για να προσέχουν μερικοί τις πράξεις τους ΕΧΩ και άλλες κ. Παπαγιαννη -κ. Σαλαγιαννη - και κουμπάρε Πάρη. (Να σημειώσουμε εδώ οτι όλοι τους είναι γνωστοί και καλοί φίλοι εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν λέω πόσα διότι θα φανεί η ηλικία).

Το nokast.blogspot.com εύχεται η κωπηλατική οικογένεια να έχει πάντα ανθρώπους σαν τον κ. ΣΕΙΡΙΝΙΔΗ ΛΑΖΑΡΟ, οι οποίοι τιμούν το Άθλημα και τον τόπο τους .
O κ. Λάζαρος είναι ο 2ος από αριστερά.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ενας Ανθρωπος με χαρακτήρα και πολύ πολύ φιλότιμο!Η προσφορά του είναι απο κοινού αναγνωρισμένη.