Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Κοντά στα παιδιά οι Έλληνες Ολυμπιονίκες

Mια άκρως επιτυχημένη εκπαιδευτική χρονιά ολοκλήρωσε η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) με την επίσκεψη στην ογκολογική μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – ΕΛΠΙΔΑ» του νοσοκομείου «Αγία Σοφία».

Ο πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος, η διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. Ιλεάνα Κλοκώνη μαζί με τους Ολυμπιονίκες Πύρρο Δήμα, Δημοσθένη Ταμπάκο, Βασίλη Πολύμερο, Ειρήνη Αϊνδηλή, τους πρωταθλητές 'Ερρικα Πρεζεράκου, Βασίλη Κολλάρο, τον πρώην άσο του μπάσκετ Νάσο Γαλακτερό και τον πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Γιώργο Σιγάλα, μοίρασαν στα παιδιά που νοσηλεύονται στην μονάδα, δώρα, χαμόγελα και θερμές ευχές για γρήγορη ανάρρωση.
Κοντά στα παιδιά οι Έλληνες Ολυμπιονίκες
Οι άνθρωποι της ΕΘΝ.Ο.Α. και οι Ολυμπιονίκες πήγαν σε όλους τους θαλάμους, μίλησαν με τα παιδιά ένα προς ένα, φωτογραφήθηκαν μαζί τους και μοίρασαν αυτόγραφα, σε μια επίσκεψη που μόνο εθιμοτυπική δεν ήταν καθώς κράτησε τέσσερις ώρες.

Για το σκοπό της επίσκεψης μίλησε ο πρόεδρος της ΕΘΝ.Ο.Α. Ισίδωρος Κούβελος.

«Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και νοσηλευτές, θέλω να σας ευχαριστήσω εκ μέρους της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, για την τιμή που μας κάνατε και μας δεχτήκατε εδώ.

Η ΕΘΝ.Ο.Α. έχει ξεκινήσει ένα οδοιπορικό σε όλη τη χώρα μεταφέροντας και διδάσκοντας στα παιδιά, τις Ολυμπιακές αξίες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη. Ιδεώδη που έχουν μεγάλη σημασία για την ίδια τη ζωή.

Σήμερα ολοκληρώνεται αυτός ο κύκλος των δράσεων για το 2011 και αποφασίσαμε να έρθουμε κοντά σε εσάς και στα παιδιά, γιατί πιστεύουμε ότι είστε μέλη της κοινωνίας μας. Συνοδευόμαστε από Ολυμπιονίκες που στηρίζουν το πρόγραμμα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της χώρας και θα είναι κοντά σας, για να σας χαρίσουν μερικές στιγμές χαράς. Σας ευχαριστούμε πολύ και εύχομαι περαστικά και να είστε γρήγορα κοντά μας. Ο,τι καλύτερο για τις γιορτές και το νέο έτος.»

Τους ανθρώπους της ΕΘΝ.Ο.Α. υποδέχθηκε η πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος της «Ελπίδας» κα. Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

«Θα ήθελα κι εγώ από την πλευρά μου κι εκ μέρους όλων των φίλων και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελπίδας» να σας καλωσορίσω. Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο του παιδαγωγικού σας προγράμματος για την διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας στα σχολεία της Ελλάδας και σκεφτήκατε να έρθετε και στα δικά μας παιδιά, που δεν έχουν δικό τους σχολείο. Μας συγκινεί το γεγονός ότι μας δίνετε δύναμη και κουράγιο, να συνεχίσουμε τον αγώνα μας».

Ο κ. Κούβελος παρέδωσε το μετάλλιο της Ακαδημίας στη Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη η οποία με τη σειρά της προσέφερε αναμνηστικά δώρα σε όλη την αποστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: