Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
08-12-2011

Ένα λεηλατημένο κουφάρι κατάντησε το κτίριο του ναυτικού ομίλου Λαγκαδά, που βρίσκεται κοντά στα Λουτρά Λαγκαδά.

Οι περισσότεροι το θυμούνται στις δόξες του τη δεκαετία του ’90, τότε που το κτίριο έσφυζε από ζωή. Δεκάδες κάτοικοι του Λαγκαδά ασχολήθηκαν εκείνη την εποχή με την κωπηλασία εξαιτίας του κωπηλατικού συλλόγου Λαγκαδά, και δεν ήταν λίγοι αυτοί που διακρίθηκαν, όπως η βαλκανιονίκης Ελένη Τζιτζίρα και οι πρωταθλητές Ελλάδας Κώστας και Θανάσης Κεφαλας.
Το κτίριο του Ναυτικού Ομίλου Λαγκαδά κατασκευάστηκε το 1988 επί δημαρχίας Χατζηπαντελή, όμως δεν κατάφερε να λειτουργήσει για πολλά χρόνια, καθώς τα νερά της Κορώνειας τραβιόντουσαν όλο και πιο μέσα και ήταν πολύ δύσκολο για τους αθλητές να μεταφέρουν τις βάρκες. «Η λίμνη μας πρόδωσε, τα νερά λιγόστευαν σιγά σιγά ώσπου ήταν αδύνατο να φτάσουμε με τις βάρκες» αναφέρει στο lagadas.net ο τότε πρόεδρος του ναυτικού ομίλου Λαγκαδά κ. Σπύρος Κεχαγιάς. «Πονάω για όλα αυτά που με τόσο κόπο έγιναν. Έκανα μηνύσεις κατά αγνώστων για τις κλοπές και τις καταστροφές που έγιναν στο κτίριο, όμως δεν νοιάζεται κανείς».

  Το κτίριο αποτέλεσε τη βάση για τις προπονήσεις των μελών του τότε Κωπηλατικού Συλλόγου Λαγκαδά και ήταν ένα πλήρως εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο με όργανα γυμναστικής, βάρκες, γραφεία και αποδυτήρια.

Η σημερινή του κατάσταση σε τίποτα δεν θυμίζει εκείνες τις εποχές. Όλα τα κουφώματα ξηλώθηκαν, οι βάρκες τεμαχίστηκαν από αγνώστους για να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα, γραφεία διαλυμένα, έγγραφα του συλλόγου σκορπισμένα στο χώρο, εικόνες που πληγώνουν…

 


Πηγή: www.lagadas.net - www.tokoupi.grΔεν υπάρχουν σχόλια: