Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Αναχωρεί για Κωνσταντινούπολη η Εθνική




Αναχωρεί αύριο (Παρασκευή 21/10) το πρωί στις 08:30 με πτήση της Ολυμπιακής για την Κωνσταντινούπολη αντιπροσωπεία της Εθνικής ομάδας κωπηλασίας προκειμένου να πάρει μέρος στον 1ο αγώνα με την επωνυμία "Two Nations Cup" που θα διεξαχθεί την Κυριακή 23/10 στον Κεράτιο κόλπο με την συμμετοχή της τουρκικής και ελληνικής οκτακώπου.
Την ελληνική αποστολή αποτελούν εννέα αθλητές , ο ομοσπονδιακός προπονητής Σάκης Αθανασιάδης καθώς και ο πρόεδρος της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννης Καρράς.  
Αναλυτικά η σύνθεση της ελληνικής οκτακώπου:
Διονύσης Αγγελόπουλος (ΝΑΣ) ,  Κωνσταντίνος Χρηστομάνος (ΝΟΒΑ) , Γιάννης Χρήστου (Ολυμπιακός), Γκουντούλας Νίκος ()ΦΘ) , Γκουντούλας Απόστολος (ΟΦΘ), Λουλούδης Αλέξανδρος (ΝΟΒΑ), Τσίλης  Γιάννης (ΝΟΙ), Τζιάλλας Γιώργος (ΝΟΙ), Χαϊτίδης Αλέξανδρος (πηδαλιούχος ΟΦΘ).  
Η εκκίνηση του αγώνα έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί της Κυριακής. Η απόσταση της διαδρομής του αγώνα θα είναι 3,061 μέτρα. Τα πληρώματα θα διασχίσουν τον Κεράτιο, με σημείο εκκίνησης την Γέφυρα του Γαλατά, τερματίζοντας στο Balat Park, στην ευρύτερη περιοχή του Φαναριού, όπου βρίσκεται και το Πατριαρχείο.
Δήλωση προέδρου Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Γιάννη Καρρά
"Πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία που βοηθάει τις δυο χώρες στο να διατηρούμε στενές αθλητικές σχέσεις. Πιστεύω ότι θα γίνει θεσμός γιατί στόχος όλων μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να έχει και συνέχεια.
Ασφαλώς το αγωνιστικό ενδιαφέρον δεν είναι στην πρώτη γραμμή αλλά δεν παύει να είναι ένας διεθνής αγώνας . Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους διοργανωτές για την έμπνευση  της διοργάνωσης του αγώνα καθώς και την φιλοξενία της ελληνικής αποστολής αυτό το τριήμερο. Με την επίσκεψή μας στην Κωνσταντινούπολη θα έχουμε την ευκαιρία και την τιμή να επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για στον οποίο οι  αθλητές μας θα παραδώσουν ένα ξεχωριστό δώρο"  
Δήλωση Νίκου Γκουντούλα : "Πρόκειται για μια πολύ καλή πρωτοβουλία. Είναι ουσιαστικά ένα  αθλητικό φεστιβάλ παρά αγώνας στόχος για την Εθνική. Πραγματικά τέτοιες κινήσεις από την τουρκική πλευρά προκειμένου  να αναπτύξει ένα άθλημα που δεν είναι διαδεδομένο είναι πολύ σημαντικές  πέραν βέβαια των σχέσεων σύσφιξης των δυο χωρών.
Εμείς οι αθλητές χαιρόμαστε διπλά που θα πάρουμε μέρος σε αυτό το γεγονός. Κι αυτό   γιατί θα είναι μια πολύ ωραία εμπειρία σε μια πόλη που όλοι οι Έλληνες είμαστε συναισθηματικά δεμένοι μαζί της , αλλά και γιατί η γενιά μου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε οκτάκωπο σε διεθνή αγώνα. Και ένας αγώνας με οκτακώπους είναι πάντα  πρόκληση . Ειδικά όταν αγωνίζεσαι με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας".

Πηγή: www.kopilasia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: