Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

"Australian Boat Race 2011"

Το πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ αναδείχθηκε νικητής στο Αυστραλιανό Boat Race

Πρόκειται για την αναβίωση ενός αγώνα ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα και αρχαιότερα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, που είχε γίνει το 1860 με νικήτρια τότε την Μελβούρνη και ήταν η έναρξη μιας αντιπαλότητας μέσα και έξω απ’ το νερό, που κρατά 150 χρόνια.

Με την ευκαιρία των 150 χρόνων από τον αγώνα εκείνο, το 2009 επαναλήφθηκε ο αγώνας μεταξύ των καλύτερων οκτακώπων των δύο πανεπιστημίων σε άνδρες και γυναίκες, στον ποταμό Yarra. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μελβούρνη.

Το 2010 τα δύο πανεπιστήμια αγωνίστηκαν και πάλι, αλλά αυτή τη φορά σε ένα αγώνα οκτακώπων one-on-one, στο Σύδνεϋ, ορίζοντας τη μελλοντική μορφή του αγώνα του "Australian Boat Race". Το πανεπιστήμιο του Σύδνεϋ ήταν νικητής στους άνδρες και της Μελβούρνης στις γυναίκες.

Φέτος ο αγώνας έγινε και πάλι στον ποταμό Yarra και στους άνδρες, μετά από μια πολύ σφιχτή κούρσα 4,2 χιλιομέτρων και συνεχείς εναλλαγές στην πρωτοπορία, νικήτρια ήταν η ομάδα του Σύδνεϋ με 18 ίντσες διαφορά! Στις γυναίκες η ομάδα της Μελβούρνης νίκησε άνετα.

Και στις δύο ομάδες μέλη των πληρωμάτων είναι μερικοί από την αφρόκρεμα της Αυστραλιανής κωπηλασίας, πολλοί από τους οποίους είναι υποψήφιοι για την Ολυμπιακή ομάδα του 2012. Οι ασημένιοι στο Πεκίνο Cameron McKenzie-McHarg και James Marburg αγωνίστηκαν με την Μελβούρνη, ενώ ο Nick Hudson, συμμετοχή σε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα (ασημένιο στο 4Χ το 2009), έτρεξε με την ομάδα του Σύδνεϋ.

Στις γυναίκες, η Kim Crow (ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 και του 2011 και 10η στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου), η Sarah Tait (χρυσό και ασημένιο το 2005 και χάλκινο το 2011 στο παγκόσμιο και 6η θέση στους Ολυμπιακούς του 2008), η Robyn Selby Smith (2 χρυσά το 2005 και 1 χρυσό και 1 χάλκινο το 2006 στο παγκόσμιο) και η Alice McNamara (4η στο παγκόσμιο το 2011) συμμετείχαν στο πλήρωμα της Μελβούρνης.

Οι δύο αυτές λέσχες κωπηλασίας είναι από τις παλαιότερες και μέσα απ’ αυτές έχουν βγει πολλοί κωπηλάτες που στελέχωσαν τις εθνικές και Ολυμπιακές ομάδες της Αυστραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: