Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Entries: Samsung World Rowing Cup II, Hamburg, Germany


Οι καλύτεροι κωπηλάτες του κόσμου θα πάρουν μέρος στο δεύτερο στη σειρά Παγκόσμιο Κύπελλο Samsung, που θα γίνει για πρώτη φορά στο Αμβούργο.
Περισσότεροι από 500 αθλητές, από 38 χώρες, θα αγωνιστούν για τρεις ημέρες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιφ ανδρών Ondrej Synek της Τσεχικής Δημοκρατίας, έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση μετά τη νίκη του τον περασμένο μήνα στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Synek όμως, θα έρθει αντιμέτωπος με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, Mahe Drysdale της Νέας Ζηλανδίας για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Στην γραμμή εκκίνησης θα είναι επίσης ο Ολυμπιονίκης Olaf Tufte (Νορβηγία) και ο Alan Campbell της Μεγάλης Βρετανίας.

Το σκιφ γυναικών επιστρέφει σε επίπεδα που δεν είχε τα τελευταία χρόνια. Η πρώην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης, Ekaterina Karsten της Λευκορωσίας δεν παρουσιάζει κανένα σημάδι κάμψης, καθώς βρίσκεται στον 21ο χρόνο του διεθνούς ανταγωνισμού. Η Κινέζα Zhang έχει επιστρέψει και συνεχίζει την καριέρα της που ξεκίνησε το 1993 και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ένα ασημένιο μετάλλιο το 1996 σε Ολυμπιακούς. Μετά από το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο, η Γερμανία έδειξε ότι έχει μια νέα βασίλισσα στο σκιφ. Η Annekatrin Thiele άφησε το διπλό για να συνεχίσει στο σκιφ και τον περασμένο μήνα τερμάτισε ακριβώς πίσω από την Karsten.

Η Γερμανία εξακολουθεί να κυριαρχεί στην οκτάκωπο ανδρών με ένα νικηφόρο σερί που χρονολογείται από το 2009. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έδρα θα δώσει το πλεονέκτημα στην Γερμανία, αλλά η Μεγάλη Βρετανία θα παλέψει σκληρά για να κερδίσει.

Το ελαφρύ διπλό των ανδρών έχει προσελκύσει εκ νέου μεγάλες συμμετοχές και θα δείτε τους παγκόσμιους πρωταθλητές Zac Purchase και Mark Hunter (GBR) να κάνουν ό, τι μπορούν για να πάρουν τη ρεβάνς, αφού στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο τερμάτισαν τέταρτοι. Οι Purchase και Hunter θα είναι αντιμέτωποι με τους Γάλλους, τους νικητές στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο και τους Νεοζηλανδούς που πετούν προς την Ευρώπη για την πρώτη εμφάνιση της σεζόν.

Η εκτελεστική επιτροπή της FISA, η Διεθνής Ομοσπονδία Κωπηλασίας, ανέλυσε προσεκτικά την πρόσφατη εμφάνιση του E. coli στη Βόρεια Γερμανία και προχωρώντας σε συστάσεις και άλλες ενέργειες, είναι πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχει υπέρμετρος κίνδυνος για τους συμμετέχοντες.

Ο αγώνας θα γίνει στις 17 με 19 Ιουνίου 2011 στο International Regatta Course, στο Αμβούργο.

Εδώ μπορείτε να δείτε όλους τους πίνακες των συμμετοχών www.worldrowing.com


Update
Η ομάδα κωπηλασίας της Μ. Βρετανίας αποσύρθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο Κωπηλασίας που θα γίνει στο Αμβούργο στις 17 με 19 Ιουνίου.  
Η απόφαση ανάκλησης βασίζεται στην αξιολόγηση των κινδύνων σχετικά με την συνέχιση της επιδημίας E-coli στην περιοχή.

Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com

1 σχόλιο:

Skarmos Admin είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.