Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Πρώτο μετάλλιο και για την Πορτογαλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο


Οι πορτογαλοι Pedro Fraga και Nuno Mendes κέρδισαν αυτή την Κυριακή στο Αμβούργο (Γερμανία), το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία LM2x, που είναι το πρώτο για την Πορτογαλία σε Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας.
Μετά από ένα άσχημο ξεκίνημα οι Mendes και Fraga, που έτρεχαν στην διαδρομή Νο πέντε, έκαναν μια επίπονη προσπάθεια και κατάφεραν να τερματίσουν στην τρίτη θέση. Στα τελευταία 500 μέτρα πάλεψαν για τις θέσεις στο βάθρο με τις ομάδες από την Κίνα, τη Γερμανία και την Πολωνία.
Το Πορτογαλικό δίδυμο έκανε χρόνο 6.28,09 λεπτά, 3,52 δευτερόλεπτα πίσω από τους Νεοζηλανδούς και 1,08 πίσω από την Κινεζική ομάδα, οι οποίοι κατέλαβαν τις δύο ψηλότερες θέσεις του βάθρου.
"Αυτό είναι αποτέλεσμα της εργασίας και της αφοσίωσης των αθλητών. Ήταν το πρώτο μετάλλιο Παγκοσμίου Κυπέλλου Κωπηλασίας και μας δίνει καλές προοπτικές", δήλωσε ο πρόεδρος της Πορτογαλικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Antonio Marques Rascão.
Οι Mendes και Fraga κατατάχθηκαν όγδοοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, ενώ είχαν ήδη κερδίσει ένα αργυρό μετάλλιο στο 2010 στους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, που πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο στο Montemor-o- Velho.
Το Πορτογαλικό δίδυμο τώρα θα προετοιμαστεί για τη συμμετοχή του στο τρίτο και τελευταίο γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο οποίος θα γίνει 8 με 10 Ιουλίου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.


Πηγή: www.record.xl.pt

Δεν υπάρχουν σχόλια: