Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο Λουλούδης με την ομάδα της Βρετανίας στη Λουκέρνη


Nash (left) and Louloudis impressed at the GB Rowing Team Senior Trials
Ο Κωνσταντίνος Λουλούδης και ο George Nash ανταμείφθηκαν για την τέταρτη θέση που πήραν στις δοκιμές της Βρετανικής ομάδας κωπηλασίας, με μια κλήση για να αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο κωπηλασίας στη Λουκέρνη. Το δίδυμο, το οποίο εξακολουθεί να στοχεύει στο φετινό Παγκόσμιο U23, αλλά έχει δείξει επίσης ότι θα είναι υποψήφιο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016, αν όχι νωρίτερα, θα συμμετάσχει σε ένα αγώνισμα στο οποίο θα πάρουν μέρος οι ασημένιοι νικητές στο Παγκόσμιο και χρυσοί Ολυμπιονίκες στην τετράκωπο, Andrew Triggs Hodge και Pete Reed.
Ο Λονδρέζος Λουλούδης και ο Nash, από το Guildford, ήταν αντίπαλοι στο  Boat Race του τρέχοντος έτους, αλλά ήταν μαζί για τις δοκιμές. Και οι δύο είναι πρώην Παγκόσμιοι πρωταθλητές εφήβων με την τετράκωπο, έχουν κερδίσει Παγκόσμια μετάλλια στην U23 κατηγορία και έμαθαν να κωπηλατούν στο σχολείο.
"Και οι δύο έχουν δείξει τις ικανότητές τους στο junior και U23 επίπεδο και εντυπωσίασαν στις δοκιμές του Απριλίου. Θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν αυτή την ευκαιρία για να καθιερωθούν στο ανώτερο επίπεδο, τώρα που η σεζόν των εξετάσεων έχει τελειώσει. Είναι σίγουρα στα υπ’ όψιν της Βρετανικής ομάδας κωπηλασίας για το μέλλον", δήλωσε ο Διευθυντής Απόδοσης της ομάδας David Tanner.

Για τους Reed και Hodge, η Λουκέρνη αποτελεί μια ευκαιρία για να συναντηθούν με τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Eric Murray και Hamish Bond, για πρώτη φορά το 2011, μετά από την ήττα τους το περασμένο φθινόπωρο. 

Οι Matt Langridge, Richard Egington ,Tom James και Alex Gregory  εν τω μεταξύ, ελπίζουν να επαναλάβουν την επιτυχία τους στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μόναχο, όπου κέρδισαν το χρυσό μετάλλιο, αυτή τη φορά αντιμετωπίζοντας τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ μαζί με τις Ευρωπαϊκές ομάδες που αντιμετώπισε στο Μόναχο. 

Ενώ ολόκληρη η Βρετανική ομάδα ήταν απογοητευμένη που έχασε το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της σεζόν στο Αμβούργο, ο Alex Partridge από την οκτάκωπο των ανδρών ένιωσε μια κρυφή ανακούφιση. Ήταν στο σπίτι όταν γεννήθηκε η κόρη του πριν από 10 ημέρες.
Ο Partridge, ο bowman της οκτάκωπου στο Πεκίνο, ήταν ασημένιος νικητής πέρυσι στο Παγκόσμιο και φέτος στο Μόναχο, χάνοντας μόνο από τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Γερμανούς.
Η ομάδα των σκιφ ανδρών της Βρετανίας παραμένει αμετάβλητη. 

Το «Κόκκινο Express» των κοκκινομάλληδων Marcus Bateman και Matt Wells στο διπλό ανδρών, θα ήθελε να πάρει τη ρεβάνς της ήττας του, παρά τη σημαντική διαφορά που είχαν στην αρχή του αγώνα, από τους Kiwis Nathan Cohen και Joseph Sullivan στον περσινό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Θα είναι πολύ σκληρός ο ανταγωνισμός στη Λουκέρνη. Η Αυστραλία έχει τους Ολυμπιονίκες του 2008 και οι Γερμανοί, παγκόσμιοι πρωταθλητές για το 2009, έχουν ήδη πάρει το χρυσό στο Μόναχο. 

Δεν υπάρχουν αλλαγές στο τετραπλό των ανδρών. Ο Tom Solesbury που προστέθηκε στο σκάφος φέτος, αγωνίστηκε στο Μόναχο με  τους Sam Townsend, Stephen Rowbotham και Bill Lucas . Αυτό το πλήρωμα θα πάει και στην Λουκέρνη. 

Η Helen Glover και Heather Stanning, στη δίκωπο των γυναικών, αποτελούν το μόνο αμετάβλητο πλήρωμα των γυναικών στη Λουκέρνη. Δεν είναι πλέον «αγνώστες», όπως πέρυσι, οι ασημένιες στο Παγκόσμιο, οι οποίες με τη νίκη τους στο Μόναχο και στη διεθνή Regatta του Άμστερνταμ το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ότι θα είναι μέσα στα μετάλλια.

Η Anna Watkins έχει ανανήψει από έναν τραυματισμό και επιστρέφει με την Katherine Grainger. Έτσι, οι πρωταθλήτριες κόσμου θα έχουν την πρώτη έξοδό μαζί το 2011 στη Λουκέρνη. Η Fran Houghton, μετά τον τραυματισμό της, θα αντικατασταθεί στο τετραπλό από την Mel Wilson, νικήτρια του διπλού με την Grainger στο Μόναχο. Θα τρέξει μαζί με τις Beth Rodford, Debbie Flood και Annabel Vernon.

Η Vicky Thornley φεύγει από το σκιφ για να συμμετάσχει στην οκτάκωπο των γυναικών στη Λουκέρνη. Η Jo Cook επιστρέφει στην πλώρη του σκάφους, στο οποίο επίκωπος θα είναι η Lindsey Maguire .

Ο Zac Purchase  δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί στη Λουκέρνη. Έτσι, ο Adam Freeman Pask  έχει την ευκαιρία να τρέξει με τον Ολυμπιονίκη και Παγκόσμιο πρωταθλητή Mark Hunter .

Οι Hester Goodsell και Sophie Hosking θα αγωνιστούν στο ελαφρύ διπλό γυναικών. Κέρδισαν στο Μόναχο και στη Regatta του Άμστερνταμ. Ως εκ τούτου θα πάνε στη Λουκέρνη γεμάτες εμπιστοσύνη. 

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής Richard Chambers  θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε επίπεδο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο ίδιο πλήρωμα με τον αδελφό του Peter, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον τραυματία Chris Bartley. Μαζί τους στην τετράκωπο ελ. βαρών θα είναι οι Paul Mattick και Rob Williams. 

Μετάφραση "Greek Rowers" από www.britishrowing.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: