Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Τι έγραψε το World Rowing για τους τελικούς των Ελληνικών μεταλλίων


Lightweight Women’s Single Sculls (LW1x) – Final
Από την αρχή μέχρι το τέλος της κούρσας κυριάρχησε η Αλεξάνδρα Τσιάβου. Με περίπου 40 κουπιές ρυθμό η Τσιάβου είχε ήδη δημιουργήσει διαφορά από την αρχή και συνέχισε να πηγαίνει προς τον τερματισμό μόνη της. Ήταν “one-woman race”. Της Τσιάβου το ταλέντο έχει ήδη αναγνωριστεί. Το 2008 ήταν έκτη στους Ολυμπιακούς στο διπλό ελ.β.. Την επόμενη χρονιά ψηφίστηκε αθλήτρια της χρονιάς στην Ελλάδα.
Με τόσο μεγάλη διαφορά, η Τσιάβου δεν χρειάστηκε καν να κάνει δυνατό φίνις. Δεύτερη ήταν Katherine Copeland από τη Μ.Βρετανία και τρίτη η  Pamela Weisshaupt από την Ελβετία. Παρά την υποστήριξη από το πλήθος, η Βραζιλιάνα Fabiana Beltrame δεν κατάφερε να μπει στα μετάλλια.
Αποτελέσματα: GRE2, GBR, SUI1, BRA, POL1, NED

Αλεξάνδρα Τσιάβου (GRE) Χρυσό
‘‘Σήμερα νομίζω η κούρσα εξελίχτηκε πολύ καλά για μένα. Δεν υπάρχουν μυστικά, υπάρχει μόνο προπόνηση. Μερικές φορές τα αποτελέσματα είναι καλά, μερικές όχι, αλλά πάντα θα υπάρχει η προπόνηση’’.

Men’s Four (M4-) – Final
Η τετράκωπος της Μεγάλης Βρετανίας επιστρέφει σε καλή φόρμα. Μετά από ένα απογοητευτικό αγώνα στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (τερματίζοντας τέταρτη), έχει αλλάξει κατά ένα άτομο και φαίνεται να έχει επανέλθει ισχυρότερη. Στους Matthew Langridge, Richard Egington και Alex Gregory, προστέθηκε ο Ολυμπιονίκης του 2008, Tom James. 
Σήμερα η Γερμανία ξεκίνησε πολύ δυνατά, αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός έως ότου η Μεγάλη Βρετανία να μπει στην πρώτη θέση, με τη Γερμανία να βρίσκεται υπό πίεση από την Ελλάδα.

Οι Έλληνες τερμάτισαν δεύτεροι πέρυσι, αλλά η σύνθεσή τους φέτος είναι καινούργια, αφού οι αδελφοί Γκουντούλα βρίσκονται τώρα στη δίκωπο. Στο τρίτο πεντακοσάρι η Ελλάδα κατάφερε να περάσει τη Γερμανία και να βρεθεί αυτή στη δεύτερη θέση. Η Γερμανία προσπάθησε να αντεπιτεθεί, αλλά οι Έλληνες είχαν τη Μεγάλη Βρετανία στο μυαλό τους και απομακρύνθηκαν κι' άλλο.
Στο τελικό sprint η Μεγάλη Βρετανία διατήρησε το ρυθμό στο 38, ενώ η Ελλάδα ήταν στο 40. Η Μεγάλη Βρετανία κράτησε την Ελλάδα μακριά, για να προσθέσει άλλο ένα χρυσό στα ήδη εκπληκτικά αποτελέσματά της σε αυτή τη ρεγκάτα.
Αποτελέσματα: GBR, GRE, GER, BLR, FRA, ITA

Alex Gregory (GBR) - Χρυσό
"Έχουμε ένα νέο πλήρωμα με μια νέα δυναμική, που είναι αναζωογονητικό. Αυτός ο αγώνας είναι ένα καλό ξεκίνημα, αλλά σίγουρα δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. "
Ιωάννης Χρήστου (GRE) - Ασημένιο
«Έχουμε ένα νέο πλήρωμα ακριβώς όπως οι Βρετανοί. Δεν ήταν ο καλύτερος αγώνας μας σήμερα και, αν και ήρθαμε πολύ κοντά, χάσαμε. Αλλά η σεζόν θα έχει πολύ ενδιαφέρον "
Maximilian Reinelt (GER) - Χάλκινο
"Μετά την κωπηλασία στην οκτάκωπο, αυτή είναι μια εντελώς νέα εμπειρία για μένα. Δεν έχω ποτέ κωπηλατήσει σε τετράκωπο σε διεθνές επίπεδο, αλλά έχω να πω ότι το απολαμβάνω πραγματικά. Το πλήρωμα είναι σπουδαίο, είμαστε όλοι πολύ καλά μαζί. Αλλά εγώ βεβαίως εξακολουθώ να έχω ένα μάτι στην οκτάκωπο. Τα πάντα είναι ακόμα ανοιχτά. "

Men’s Pair (M2-) – Final
Πέρυσι, δύο σκάφη κυριάρχησαν σε αυτήν την κατηγορία. Η Νέα Ζηλανδία και η Μεγάλη Βρετανία. Αυτές οι δύο χώρες έχουν τόσο δυνατές μάχες μεταξύ τους, που καμία άλλη χώρα δεν θα μπορούσε να φτάσει κοντά τους. Σήμερα που έλλειπε η Νέα Ζηλανδία, οι Pete Reed και Andrew Triggs Hodge της Μεγάλης Βρετανίας ήταν το φαβορί. Κέρδισαν στους προκριματικούς πριν από δύο ημέρες και εμφανίστηκαν δυνατοί και στο χθεσινό ημιτελικό. 

Στην αρχή, ήταν η Γερμανία και στη συνέχεια οι Έλληνες δίδυμοι, Νικόλαος και Απόστολος Γκουντούλας, που προηγήθηκαν. Έπρεπε να περάσουν τα 700 μέτρα για να αρχίσουν οι Reed και Hodge να παίρνουν το προβάδισμα. 
Μόνο η Ελλάδα και η Ιταλία (Lorenzo Carboncini και Niccolo Mornati) ήταν σε θέση να πιέσουν τους Βρετανούς να διατηρήσουν το ρυθμό τους σε υψηλό επίπεδο.
Τερματίζοντας οι Reed και Hodge είχαν σταθερό ρυθμό με 38 κουπιές, με την Ιταλία και την Ελλάδα να προσπαθούν να κρατηθούν. Η συνήθης ισχυρή ορμή από την Ελλάδα δεν ήρθε, καθώς οι δίδυμοι φαινόταν σαν να την είχαν χάσει. 
Οι Carboncini και Mornati είχαν επίσης κουραστεί, ενώ η Ούγγροι έκαναν πολύ δυνατό φινάλε και σχεδόν έφτασαν την Ελλάδα, αλλά τελικά δεν είναι αρκετό. 
Η Μεγάλη Βρετανία ήταν η νικήτρια, η Ιταλία δεύτερη και η Ελλάδα τρίτη.
Αποτελέσματα: GBR, ITA, GRE, HUN, GER, NED1
Pete Reed (GBR) - Χρυσό
"Είναι καλό που κερδίσαμε, αλλά θα είχαμε αγωνιστεί και προετοιμαστεί με διαφορετικό τρόπο, εάν η Νέα Ζηλανδία ήταν εδώ."
Niccolo Mornati (ITA) - Ασημένιο
"Ήταν αρκετά δύσκολο να καλύψουμε τη διαφορά με τους Βρετανούς. Αλλά στη μέση του αγώνα είχαμε ένα πραγματικά καλό ρυθμό. Αυτός ο αγώνας ήταν ένα καλό σημείο για να ξεκινήσουμε. "
Νικόλαος Γκουντούλας (GRE) - Χάλκινο
"Ήταν δύσκολο εξαιτίας της σκληρής προετοιμασίας, έτσι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι."

 Μετάφραση Greek Rowers από www.worldrowing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: