Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Αναχώρησαν οι Ελβετοί Παλαίμαχοι




Αναχώρησαν από την Καστοριά με τις καλύτερες αναμνήσεις οι 12 Ελβετοί παλαίμαχοι που για τέσσερεις μέρες φιλοξενήθηκαν από το Σύλλογο Παλαιμάχων Κωπηλατών Καστοριάς.
Χθες, τελευταία ημέρα, μετά την πρωινή τους προπόνηση στη λίμνη, επισκέφτηκαν εθιμοτυπικά τον Δήμαρχο Καστοριάς για να τον ευχαριστήσουν για την φιλοξενία στο ΔΗΝΑΚ.
Ο Δήμαρχος δώρισε σ` όλους ένα πολυτελές φωτογραφικό λεύκωμα της πόλης. Η ομάδα επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Βυζαντινό Μουσείο, στη βυζαντινή εκκλησία της Παναγίας Κουμπελίδικης και στο Λαογραφικό Μουσείο.
Στο αποχαιρετιστήριο δείπνο, όπου τίμησαν με τη παρουσία τους ο Αντιπερειφεριάρχης Καστοριάς Δημ. Σαββόπουλος, ο Δήμαρχος Μανώλης Χατζησυμεωνίδης και ο Αντιδήμαρχος επί θεμάτων αθλητισμού Παύλος Κινανίδης, μετά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ακολούθησε ένα ελληνικότατο γλέντι όπου οι Ελβετοί φίλοι έμαθαν μέχρι και...ποντιακούς χορούς.
Οι καστοριανοί παλαίμαχοι αποδέχθηκαν την πρόσκληση των Ελβετών να επισκεφθούν στο μέλλον την πατρίδα τους Greifensee (50 χλμ.από τη Λουκέρνη).

Πλούσιο φωτορεπορτάζ στο blog του Ν.Ο.Κ

Του Δημ.Τσουρτσούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: